Πολιτικη & Οικονομια

Δ. Καιρίδης: Δόθηκε η πρώτη άδεια διαμονής σε μετανάστη

1.500 αλλοδαποί έχουν πάρει ΑΦΜ και εργάζονται νόμιμα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καιρίδης
© EUROKINISSI / ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Δ. Καιρίδης: Δόθηκε η πρώτη άδεια διαμονής σε μετανάστη -  1.500 αλλοδαποί έχουν πάρει ΑΦΜ και εργάζονται νόμιμα

Για την πρόσβαση στη νόμιμη απασχόληση που δίνει η τροπολογία σε αλλοδαπούς που ζουν και εργάζονται χρόνια στην Ελλάδα μίλησε στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις 6» του ΕΡΤΝews o υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-czp511y5blgp)

Καιρίδης: Έχουν δοθεί 1.500 προσωρινές άδειες διαμονής

Μιλώντας στους δημοσιογράφους της εκπομπής Δημήτρη Κοτταρίδη και Νίνα Κασιμάτη ο κ. Καιρίδης αναφέρθηκε στους αλλοδαπούς εργάτες που έχουν αποκτήσει πρόσβαση σε ΑΦΜ λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δόθηκε η πρώτη άδεια διαμονής σε μετανάστη που έχει τρία χρόνια εργασίας στη χώρα μας».

Όπως είπε η πλατφόρμα ήδη λειτουργεί από τον Φεβρουάριο και έχουν γίνει 7.000 αιτήσεις ενώ έχουν δοθεί 1.500 προσωρινές άδειες διαμονής. Γεγονός που σημαίνει ότι 1500 αλλοδαποί έχουν πάρει ΑΦΜ και εργάζονται νόμιμα.

Συμφωνίες με Ινδία, Αρμενία, Μολδαβία, Γεωργία, Φιλιππίνες και Βιετνάμ

«Βάζουμε τάξη στην αγορά εργασίας. Θέλουμε το καθαρό. Δεν θέλουμε το παράνομο και το αδήλωτο» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Καιρίδης τονίζοντας ότι η χώρα μας θα υπογράψει διμερείς συμφωνίες με έξι χώρες Ινδία, Αρμενία, Μολδαβία, Γεωργία, Φιλιππίνες και Βιετνάμ που θα υπογραφούν μέσα στην άνοιξη.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάνος Τσακλόγλου
Πάνος Τσακλόγλου: «Ουσιαστικά, το πιστοποιητικό γέννησης της ελληνικής κρίσης δεν γράφει 2010, γράφει 2001»

Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα

Τάσος Γιαννίτσης: Απρόβλεπτες σκέψεις για τον χρόνο και την οικονομία
Τάσος Γιαννίτσης: Απρόβλεπτες σκέψεις για τον χρόνο και την οικονομία

Μια προσωπική συζήτηση μακριά από την επικαιρότητα για το οικονομικό-πολιτικό σκηνικό της μεταπολεμικής Ελλάδας και το αύριο της χώρας. Αφορμή το νέο του βιβλίο, «Ελλάδα 1953-2024 - Χρόνος και Πολιτική Οικονομία».

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY