Πολιτικη & Οικονομια

«Δυσκολεύει» η υποψηφιότητα της Α. Μισέλ Ασημακοπούλου μετά την υπόθεση των email

Oι σκέψεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Δυσκολεύει» η υποψηφιότητα της Α. Μισέλ Ασημακοπούλου μετά την υπόθεση των email
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Δύσκολη η υποψηφιότητα της λόγω της διαρροής των email

Μειώνονται οι πιθανότητες η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου να είναι υποψήφια ευρωβουλευτής με την Νέα Δημοκρατία την ώρα που κυβέρνηση και κόμμα παρέπεμψαν στις έρευνες της δικαιοσύνης, της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και του υπουργείου Εσωτερικών, για την υπόθεση του «email-gate».

Ασημακοπούλου: Προβληματισμός στην κυβέρνηση

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην κυβέρνηση επικρατεί σοβαρός προβληματισμός για το τι μέλλει γενέσθαι με την υποψηφιότητά της ενόψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου. Ωστόσο αυτή την στιγμή δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις. Ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης δήλωσε ότι δεν τίθεται θέμα υποψηφιότητας της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ. Μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN είπε ότι η ΝΔ είναι δεσμευμένη και υποχρεωμένη να ακούσει τις αρχές. Πέραν αυτών, οι χειρισμοί της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου έχουν προκαλέσει πολλούς ψιθύρους και στο εσωτερικό του κόμματος, με κάποιους να κάνουν λόγο αφενός για αθέμιτο ανταγωνισμό και αφετέρου για το πώς θα χειριστούν από τούδε την ηλεκτρονική αποστολή ενημερωτικών φυλλαδίων σε πιθανούς ψηφοφόρους τους.

Εισαγγελική έρευνα για τα μαζικά mail από την Άννα- Μισέλ Ασημακοπούλου σε αποδήμους

Υπενθυμίζεται ότι χθες διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα από την Εισαγγελία της Αθήνας για την υπόθεση μαζικής αποστολής email από την Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου σε Έλληνες του εξωτερικού. Η προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση διατάχθηκε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνο και τα αδικήματα που διερευνώνται είναι παραβίαση της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα και παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου.

Στο θέμα των προσωπικών δεδομένων που προέκυψε με την αποστολή email σε απόδημους από την ευρωβουλευτή Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, αναφέρθηκε η υπουργός Εσωτερικών Nίκη Κεραμέως μιλώντας στο ERTNews. Δήλωσε πως η ευρωβουλευτής έχει δώσει και θα συνεχίσει να δίνει απαντήσεις για το που βρήκε τα email και ακολούθως ανέφερε ως προς το Υπουργείο Εσωτερικών ότι δεν δίνει σε κανέναν στοιχεία πολιτών και συμπλήρωσε ότι: «δεν θα αφήσουμε καμία σκιά σε αυτή την υπόθεση, αφορά την επάρκεια στην ασφάλεια των δεδομένων, για τους εκλογικούς καταλόγους του 2023 ενώ δεν έχει σχέση με την επιστολική ψήφο».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ