Πολιτικη & Οικονομια

Αρβανίτης: Εγώ έγραψα το άρθρο στο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για κόψιμο κονδυλίων στην Ελλάδα

Τι ανέφερε σχετικά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αρβανίτης: Εγώ έγραψα το άρθρο για το κόψιμο κονδυλίων στην Ελλάδα
© EUROKINISSI (ΑΡΧΕΙΟΥ)

Κώστας Αρβανίτης: Εγώ έγραψα το ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου για το ενδεχόμενο κόψιμο κονδυλίων στην Ελλάδα 

Στην παραδοχή  ότι ο ίδιος όχι μόνον υπερψήφισε το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα, αλλά ότι έγραψε το άρθρο που προβλέπει αναστολή κονδυλίων αν η χώρα δεν συμμορφωθεί με το περιεχόμενό του, προχώρησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης.

«Φώναζαν στην κυβέρνηση ότι είμαστε ανθέλληνες και πώς είναι δυνατόν να το κάνουμε και το ψηφίσαμε. Τους ενημερώνω ότι το συγγράψαμε κιόλας», είπε χαρακτηριστικά σήμερα το πρωί μιλώντας στο Open.

Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε, διευκρίνισε ότι έγραψε το τελευταίο άρθρο, ενώ διαχώρισε τη θέση του λέγοντας ότι ο ίδιος προσωπικά μετείχε στη διαδικασία. «Όχι "Οι ευρωβουλευτές", "Ο ευρωβουλευτής", εγώ το έγραψα», ανέφερε.

«Στο άρθρο 27 που συνέβαλα ουσιαστικά, λέει ότι η κυβέρνηση πρέπει να αξιοποιήσει πλήρως τα εργαλεία, θα πρέπει η Ελλάδα να συμμορφωθεί με αυτό, αλλιώς θα κοπούν τα κονδύλια της ΕΕ», είπε, προσθέτοντας «Δεν λέει αυτό που λέτε εσείς, ότι ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να κοπούν τα κονδύλια».

Μαρινάκης: Κυνική παραδοχή Αρβανίτη

Για «κυνική παραδοχή» από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Αρβανίτη έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, σχολιάζοντας τη δήλωση πως αυτός ήταν που έγραψε το άρθρο του ψηφίσματος του Ευρωκοινοβουλίου που προβλέπει κόψιμο κονδυλίων της ΕΕ για την Ελλάδα.

«Παραδέχτηκε και δήλωσε περήφανος που ήταν εμπνευστής του άρθρου για την περικοπή κονδυλίων από την Ελλάδα (…) Πάρα πολύ σοβαρά πράγματα, δεν έχουν προηγούμενο, τι κάνουν κάποιοι για την Ελλάδα εκτός Ελλάδας. Θυμάστε πολλές περιπτώσεις συκοφάντησης της χώρας και αυτή είναι άλλη μία», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μεταξύ άλλων.

Απάντηση Κώστα Αρβανίτη σε Παύλο Μαρινάκη για την περικοπή κονδυλίων από τη χώρα μας

Σκληρή απάντηση στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, δίνει με ανακοίνωσή του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστας Αρβανίτης όσον αφορά το θέμα της περικοπής κονδυλίων από τη χώρα μας, διευκρινίζοντας: «η δική μου συνεισφορά αφορά στο άρθρο 27, το οποίο ορίζει πως οι Έλληνες πολίτες δεν πρέπει επουδενί να στερηθούν ευρωπαϊκά κονδύλια ή άλλη στήριξη, ως αποτέλεσμα των καταδικασθεισών από το ΕΚ πολιτικών, υπεύθυνη για τις οποίες είναι μονάχα η κυβέρνηση την οποία προσπαθεί να υπερασπιστεί».

Σημειώνεται ότι ο κ. Μαρινάκης σε δήλωσή του αναφέρει για τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Παραδέχτηκε και δήλωσε περήφανος που ήταν εμπνευστής του άρθρου για την περικοπή κονδυλίων από την Ελλάδα. Πάρα πολύ σοβαρά πράγματα, δεν έχουν προηγούμενο, τι κάνουν κάποιοι για την Ελλάδα εκτός Ελλάδας. Θυμάστε πολλές περιπτώσεις συκοφάντησης της χώρας και αυτή είναι άλλη μία».

Στην απάντησή του ο κ. Αρβανίτης χαρακτηρίζει τον κυβερνητικό εκπρόσωπο «προπετή», «καθότι αγνοεί παντελώς ακόμη και τις στοιχειώδεις διαδικασίες συνδιαμόρφωσης κειμένων οι οποίες εφαρμόζονται από συστάσεως Ευρωκοινοβουλίου» και προσθέτει: «Θα μπορούσε, βέβαια, να είχε απευθυνθεί στην ευρωομάδα της Νέας Δημοκρατίας και θα τον διαβεβαίωναν ότι όλα τα μέλη των πολιτικών οργάνων του Ευρωκοινοβουλίου συμβάλλουν και συνεισφέρουν στα εκάστοτε τελικά κείμενα, όπως αρμόζει σε δημοκρατικές και δικαιοκρατούμενες διαδικασίες. Συνεπώς, άνθρακες ο θησαυρός του κυρίου Μαρινάκη, κι άλλη μια αξιοθρήνητη εκστρατεία λάσπης για καλυφθεί η πολύ αμήχανη γαλάζια επικαιρότητα των Βρυξελλών».

Συνεχίζοντας την επίθεση αναφέρει: «Για την πρωτοφανή κατάντια της διεθνούς εικόνας της χώρας μας λοιπόν, αν ο κ. Μαρινάκης ψάχνει τον υπαίτιο, τον παραπέμπουμε στο Μέγαρο Μαξίμου. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι να βρουν δικαίωση όλοι οι άνθρωποι που έχουν πληγεί από τις εκπτώσεις Μητσοτάκη στο Κράτος Δικαίου. Μέχρι να δικαιωθούν οι συγγενείς των νεκρών των Τεμπών, η οικογένεια του δολοφονημένου Καραϊβάζ, οι γονείς του Ζακ Κωστόπουλου».

Εν είδει υστερόγραφου ο κ. Αρβανίτης θίγει και το ζήτημα της «διαρροής προσωπικών δεδομένων Ελλήνων πολιτών», λέγοντας: «Μιας και μιλάμε για Δημοκρατία, η απάντηση του ΥΠΕΣ για τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων αποτελείτο από μόλις 19 λέξεις. Η κυρία Κεραμέως θεωρεί ότι καθάρισε έτσι, και παραμένει ανενόχλητη στη θέση της;»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ