Πολιτικη & Οικονομια

Κασσελάκης κατά Ασημακοπούλου για email σε αποδήμους: Τίποτα δε θα μείνει κρυφό

Απαντήσεις από Μητσοτάκη και Κεραμέως ζητά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κασσελάκης κατά Ασημακοπούλου για email σε αποδήμους
Κασσελάκης κατά Ασημακοπούλου για email σε αποδήμους © ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Κασσελάκης κατά Ασημακοπούλου: Ζητά εξηγήσεις για τα email στους αποδήμους

Απαντήσεις για το πώς βρέθηκαν στην κατοχή της ευρωβουλευτή της ΝΔ 'Αννας Μισέλ Ασημακοπούλου, οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις αποδήμων ζητά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ , Στέφανος Κασσελάκης, σημειώνοντας ότι «τίποτα δεν θα μείνει κρυφό».

Σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αναφέρει:

«'Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Ας συνοψίσουμε τι έχει συμβεί μήπως και βοηθηθεί το ρεπορτάζ. Στην αρχή η ευρωβουλεύτρια δήλωσε ότι τα mail των αποδήμων τα πήρε με τη συγκατάθεσή τους. Στη συνέχεια ότι τα ζήτησε από το Υπουργείο Εσωτερικών. Χθες, το Υπουργείο Εσωτερικών μέσω του Γενικού Γραμματέα Εσωτερικών και Οργάνωσης Αθανάσιου Μπαλέρμπα δήλωσε ότι δεν παρέχει διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εκλογέων σε υποψηφίους, όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία».

Ο κ. Κασσελάκης τονίζει ότι τα ερωτήματα που έθεσε το Σάββατο εξακολουθούν να υπάρχουν «και ως ΣΥΡΙΖΑ, θα αναζητήσουμε απαντήσεις». Επισημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε στη Βουλή επίκαιρη ερώτηση, ότι ήδη έφερε το ζήτημα στην Κομισιόν και ότι θα καταθέσει στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων όλες τις καταγγελίες αποδήμων που έφθασαν στα γραφεία του κόμματος.

«Τίποτα δε θα μείνει κρυφό. Ο κ. Μητσοτάκης και η κ. Κεραμέως, οφείλουν να σταματήσουν να κρύβονται πίσω από τις ακροβατικές κωλοτούμπες της ευρωβουλεύτριας της ΝΔ και να απαντήσουν: Πώς βρήκε τα στοιχεία επικοινωνίας των πολιτών η ευρωβουλεύτρια; Διέρρευσαν ή δόθηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών;», σημειώνει. Προσθέτει ότι «η κατοχή των ηλεκτρονικών διευθύνσεων των αποδήμων δεν οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος, αλλά σε διαδικασίες που κινήθηκαν σε αυτή την κατεύθυνση», και καταλήγει: «Όλα στο φως».

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου. Ας συνοψίσουμε τι έχει συμβεί μήπως και βοηθηθεί το ρεπορτάζ. Στην αρχή η ευρωβουλεύτρια...

Posted by Στέφανος Κασσελάκης - Stefanos Kasselakis on Monday, March 4, 2024

Μαζικά πυρά για τα email σε αποδήμους

Συνεχίζονται στο μεταξύ οι αντιδράσεις για τη φερόμενη διαρροή προσωπικών δεδομένων Απόδημων Ελλήνων και την αποστολή email με αποστολέα την ευρωβουλευτή της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, 100 μέρες πριν τις ευρωεκλογές.

«Εγώ διάβασα την απάντηση της κ. Ασημακοπούλου που ανέφερε πως αυτά τα mail τα είχε συγκεντρώσει από διάφορες δράσεις που είχε κάνει τα τελευταία χρόνια. Το υπουργείο δεν μπορεί να έχει δώσει mail. Μπορείς επίσημα να το αιτηθείς και εκεί δεν αναγράφεται το mail. Αυτό γίνεται μόνο από προσωπικό αρχείο που έχει οπ βουλευτής και πάντα έπειτα από άδεια. Κράτησα την δήλωσή της που εξήγησε», είπε ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης, μιλώντας στο MEGA.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-czkpd6wuo3dd)

Πολιτική αντιπαράθεση για τα email Ασημακοπούλου σε αποδήμους

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας ανέφερε πως «εγώ δεν έχω εκλογικούς καταλόγους. Για να πάρεις εκλογικούς καταλόγους από το υπ. Εσωτερικών πρέπει να το αιτηθείς. Άρα αν η κ. Ασημακοπούλου έχει αιτηθεί κάτι τέτοιο πρέπει να το αποδείξει. Το υπ. Εσωτερικών λέει ότι δεν έδωσε τίποτα. η κ. Ασημακοπούλου έστειλε mail σε ανθρώπους που δεν έχουν πάει ποτέ να παρακολουθήσουν την κ. Ασημακοπούλου. Ένας μάλιστα είναι και συγγενής μου και διαμένει στην Μεγάλη Βρετανία, είναι καθηγητής, και έλαβε mail ένα newsletter. Αυτά είναι προσωπικά δεδομένα. Ο συγγενής μου δεν είναι συριζαίος αλλά ούτε έχει σχέση με τη ΝΔ. Υπάρχει ερωτηματικό για το θέμα της επιστολικής ψήφου. Είναι ασφαλής ο τρόπος που θα γίνει η επιστολική ψήφος;».

Ο κ. Καραγκούνης αποκρίθηκε πως η σύνδεση της επιστολικής ψήφου με το newsletter είναι ατυχής.

«Δεν μπορούν να συνδεθούν αυτά, είναι θεωρία συνωμοσίας».

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΣ για τα email Ασημακοπούλου 

Την Κυριακή, το Υπουργείο Εσωτερικών με μία λιτή ανακοίνωση διά του γενικού γραμματέα υποστήριξε ότι «δεν παρέχει διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εκλογέων σε υποψήφιους ή κόμματα, όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία, με την κ. Ασημακοπούλου να υποστηρίζει με ανάρτησή της ότι τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της είναι προϊόν επιμέλειας του γραφείου της, τα οποία συγκέντρωσε ως ευρωβουλευτής τα τελευταία 5 χρόνια.

Όπως υποστηρίζει, ουδέποτε έλαβε τα επίμαχα στοιχεία από το ΥΠΕΣ ή κάποιον άλλο φορέα της κυβέρνησης, χαρακτηρίζοντας όσα γράφονται ως θεωρίες συνωμοσίας που έχουν σκοπό να βλάψουν την ίδια αλλά και τον θεσμό της επιστολικής ψήφου. «Δεν πτοούμαι και καλώ τους Έλληνες του εξωτερικού ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης να εγγραφούν στην πλατφόρμα», λέει η ευρωβουλευτής, δηλώνοντας στο Mega ότι έχει υποστεί απίστευτο bullying και πως τα στοιχεία έφτασαν στην ίδια με νόμιμους τρόπους.

Πηγές του υπουργείου Εσωτερικών υποστηρίζουν ότι εκλογικοί κατάλογοι δίνονται σε όλους τους υποψηφίους, ανεξαρτήτως κόμματος, όμως στα στοιχεία αυτά δεν περιέχονται τα email, τα τηλέφωνα και η διεύθυνση στην οποία ο εκλογέας επιθυμεί να παραλάβει τον φάκελο με την επιστολική ψήφο (άρθρο 7 του νόμου 5083/2024 ειδικοί εκλογικοί κατάλογοι εκλογέων επιστολικής ψήφου).

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Δεν ήρθαν στα χέρια μου τα ονόματα των ανθρώπων που γράφονται για την επιστολική ψήφο

Ττην θέση της ότι δεν έλαβε ποτέ τη λίστα των ανθρώπων που γράφτηκαν για την επιστολική ψήφο εξέφρασε μέσα από το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, αναφορικά με τα mail που έστειλε σε Έλληνες του εξωτερικού για τις ευρωεκλογές.

«Αυτό που έκανα εγώ, είναι ότι έστειλα ένα newsletter σε μια λίστα αποδεκτών που έλεγε ότι σε 100 ημέρες έχουμε ευρωεκλογές, έχει καθιερωθεί και η επιστολική ψήφος και ρωτούσα: σας ενδιαφέρουν τα θέματα των ευρωεκλογών και οι δικές μου δράσεις και μόνο αν πατήσουν εγγραφή αποστέλλεται ενημερωτικό υλικό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Κάποια κόμματα προσπαθούν να δημιουργήσουν την αίσθηση ότι αυτό που έκανα εγώ έχει σχέση με την επιστολική ψήφο, δεν έχει» ξεκαθάρισε η κυρία Ασημακοπουλου.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-czkbqqdgkbv5)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ