Πολιτικη & Οικονομια

Σακελλαροπούλου για Τέμπη: «Έναν χρόνο μετά, η οδύνη παραμένει αμείωτη και τα ερωτήματα δίχως απάντηση»

Το μήνυμα της Προέδρου της Δημοκρατίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου
Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Το μήνυμα της ΠτΔ για τα Τέμπη © ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Το μήνυμα της ΠτΔ έναν χρόνο μετά την τραγωδία στα Τέμπη

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στέλνει το δικό της μήνυμα για τον έναν χρόνο από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, όπου έχασαν τη ζωή τους 57 άνθρωποι. «Η οδύνη παραμένει αμείωτη και τα ερωτήματα δίχως απάντηση» σημειώνει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 

Ολόκληρο το μήνυμα της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου για την τραγωδία των Τεμπών

Ένα χρόνο μετά, η τραγωδία των Τεμπών πληγώνει και θυμώνει την κοινωνία.

Η οδύνη παραμένει αμείωτη και τα ερωτήματα δίχως απάντηση. Η σκέψη μας βρίσκεται κοντά στις οικογένειες των θυμάτων, των τραυματιών, των επιβατών που έζησαν τη φρίκη εκείνης της νύχτας. Τα λόγια δεν μπορούν να επουλώσουν το τραύμα. Χρέος της Πολιτείας είναι η απόδοση της ευθύνης και η μέριμνα για να μη ζήσει ποτέ ξανά η χώρα μας ένα τέτοιο πλήγμα στην ασφάλεια και την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Τα μηνύματα των πολιτικών για τον έναν χρόνο από την τραγωδία στα Τέμπη

Αναρτήσεις για την επέτειο της τραγωδίας στα Τέμπη κάνουν από το πρωί και άλλοι πολιτικοί. Ανάμεσά τους ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, αλλά και ο τότε υπουργός Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής. 

Ο Στέφανος Κασσελάκης μέσα από ανάρτησή του στο Χ, δίνει την υπόσχεση ότι τα θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας δεν θα ξεχαστούν. 

«Τέμπη, ένας χρόνος μετά. Μια υπόσχεση στη μνήμη των 57 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους. Δεν πρέπει και δεν θα ξεχαστούν. Θα είμαστε δίπλα στον αγώνα των οικογενειών τους για Δικαιοσύνη» έγραψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. 

Με γραπτή του δήλωση ο τότε υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, αναφέρει μεταξύ άλλων πως «Κανένας δεν μπορεί να νιώσει τον πόνο που βιώνουν, έχουν και θα έχουν πάντα τον σεβασμό μας».

Η δήλωση του βουλευτή Σερρών, Κώστα Καραμανλή
«Ένα χρόνο μετά, η σκέψη όλων μας δεν μπορεί να φύγει από την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη. Η προσωπική μου οδύνη και η συναίσθηση της πολιτικής ευθύνης, με οδήγησαν εκείνη την ημέρα στην άμεση παραίτηση. Όμως, η σκέψη μου δεν θα φύγει ποτέ από τους 57 συνανθρώπους μας που έχασαν τη ζωή τους, τους τραυματίες και τους επιβάτες που βίωσαν την τραγωδία, και βέβαια τους συγγενείς των θυμάτων. Κανένας δεν μπορεί να νιώσει τον πόνο που βιώνουν, έχουν και θα έχουν πάντα τον σεβασμό μας».

Πολιτικό Γραφείο Κώστα Καραμανλή

Βουλευτή Ν. Σερρών». 

Διαβάστε επίσης »»» «Έχω ακόμη τον φόβο της επιστροφής»: Επιζών της τραγωδίας στα Τέμπη μιλά για το δυστύχημα έναν χρόνο μετά

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ