Πολιτικη & Οικονομια

Ζαχαριάδης: «Η Γεροβασίλη θα μπορούσε να είναι υποψήφια απέναντι στον Κασσελάκη»

«Έχουμε πολύ σοβαρό πρόβλημα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε το μέλος της ΠΓ

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κώστας Ζαχαριάδης
Ο Κ. Ζαχαριάδης για τον ΣΥΡΙΖΑ και την παρέμβαση Τσίπρα © ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Ο Κώστας Ζαχαριάδης για τον ΣΥΡΙΖΑ, την παρέμβαση Τσίπρα και τις εκλογές για την ηγεσία

Ο Κώστας Ζαχαριάδης σχολιάζει τις ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα και την ομιλία - απάντηση που έδωσε από το βήμα του Συνεδρίου ο Στέφανος Κασσελάκης για την επόμενη ημέρα στο κόμμα. Ο Κώστας Ζαχαριάδης σχολίασε ως απολύτως θετική την παρέμβαση Τσίπρα, σημειώνοντας ότι ο πρώην πρόεδρος «σηκώνει το μπόι και τη ματιά του και λέει τα πράγματα όπως είναι». Το μέλος της Πολιτικής Γραμματεία δεν δίστασε να αναφέρει ότι η Όλγα Γεροβασίλη θα μπορούσε να αποτελέσει την υποψηφιότητα - απάντηση στον κ. Κασσελάκη.

«Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε»
«Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε» ©Menelaos Myrillas / SOOC

Ο Κ. Ζαχαριάδης για τον ΣΥΡΙΖΑ και την παρέμβαση Τσίπρα

«Έχουμε πρόβλημα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ, σοβαρό και έχουμε μια διαδικασία που μπορεί η ηγεσία αυτή να κριθεί και να αλλάξει. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κόμμα του 31,5% μέχρι τις εκλογές του Μαΐου και τώρα δημοσκοπικά βρίσκεται στη ζώνη του 10%. Κατά τη γνώμη μου κατά την περίοδο του Στέφανου Κασσελάκη ο ΣΥΡΙΖΑ αντί να σταθεροποιηθεί και να κάνει ένα μικρό βήμα προς τα πάνω, το κόμμα κατρακυλάει και πολιτικά και δημοσκοπικά και άποψη συσπείρωσης οργανωτικής. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι οργανωτικά και πολιτικά αφυδατωμένος», είπε ο Κώστας Ζαχαριάδης. 

Ο Κώστας Ζαχαριάδης εκτίμησε ότι «φυσικά θα υπάρξει αντιπαραθετική υποψηφιότητα στον Κασσελάκη» ενώ στο ερώτημα αν η Όλγα Γεροβασίλη είναι το πρόσωπο που μπορεί να παίξει αυτόν τον ρόλο απάντησε «κατά τη γνώμη μου ναι αλλά αυτό είναι κάτι που θα πουν πρώτα οι ίδιοι μέσα στο συνέδριο, δεν θα τους το υποδείξω εγώ». Επιπλέον, τόνισε: «Δεν δέχομαι να λέει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρείτε μου αντίπαλο, εγώ είμαι σε κόμμα που δεν υπάρχουν αντίπαλοι αλλά σύντροφοι. Αυτή είναι απολίτικη, αυταρχική αντιμετώπιση των πραγμάτων. Δεν θα κάνουμε το κόμμα αρένα, δεν αντιμετωπίζουμε στο κόμμα μέσα εσωτερικούς εχθρούς. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να απασχολεί τον ΣΥΡΙΖΑ με την έννοια των πολιτικών τοποθετήσεων».

Ο Κώστας Ζαχαριάδης
Ζαχαριάδης - ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν αρκεί μόνο ο Κασσελάκης» © ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Ο Κώστας Ζαχαριάδης για την προσωπική του πορεία στον ΣΥΡΙΖΑ

Μάλιστα, ο Κώστας Ζαχαριάδης αναφέρθηκε και στην προσωπική του πορεία στον ΣΥΡΙΖΑ. «Εγώ έχω αλλάξει στα 20 χρόνια που είμαι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ τρεις προέδρους και θα αλλάξω και τέταρτο. Στο κόμμα μένουμε και πολεμάμε. Το θέμα είναι τι κόμμα είναι αυτό; Είναι ένα κόμμα που ανακάμπτει που μιλάει πολιτικά για τα προβλήματα ή είναι έενα κόμμα σε πολιτική περιδήνηση που απασχολεί περισσότερο τις τηλεοπτικές και ψυχαγωγικές στήλες. Μπορούμε να δεχτούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι 3ο ή 5ο κόμμα; Δεν θα μιλήσουμε; Δεν θα τοποθετηθούμε; Με τον Αλέξη Τσίπρα κρινόμασταν κάθε μέρα και ο Τσίπρας παραμέρισε μετά τη συντριπτική ήττα. Δεν περιμένουμε κανέναν στην γωνία, το θέμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να μην βρεθεί στην γωνία».

«Για να τεθεί ζήτημα από τον Αλέξη Τσίπρα μέσα σε ένα εξάμηνο κάτι δεν πάει καλά. Είχαμε ξεκινήσει με τον κ. Κασσελάκη το καλοκαίρι να λέει ότι θα κερδίσω τον Μητσοτάκη, μετά πήγαμε στο 17,8% είναι καλά και πήγαμε στην ΠΓ να ακούμε ότι και τρίτοι να βγούμε δεν πειράζει, θέλω λευκή επιταγή. Σε κανένα κόμμα δεν υπάρχει λευκή επιταγή ούτε μπορούμε να μετακινούμαστε από τη νίκη επί του Μητσοτάκη, στο καλά είμαστε στο 10%, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα για μονοψήφια ποσοστά» είπε, τέλος, ο Κώστας Ζαχαριάδης.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-czc801qojps1)

Διαβάστε επίσης »»» Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας έριξε τη βόμβα για Κασσελάκη και πώς του απάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ