Πολιτικη & Οικονομια

Μιχαηλίδου: «Καινούργιες πολιτικές για προσέλκυση νέων στη ναυτιλία»

Ιδιαίτερη αναφορά από την υπουργό Εργασίας στην ψηφιακή εφαρμογή myNAT

62224-137655.jpg
Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η υπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου
Μιχαηλίδου: «Καινούργιες πολιτικές για προσέλκυση νέων στη ναυτιλία»

Δόμνα Μιχαηλίδου: Η υπουργός Εργασίας για τις πολιτικές προσέλκυσης νέων στη ναυτιλία

Η Δόμνα Μιχαηλίδου βρέθηκε στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιώς, μία ημέρα μετά την παρουσίαση της ψηφιακής εφαρμογής myΝΑΤ. Σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των Θεσμικών Φορέων της Ναυτιλίας, η υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στις καινούργιες πολιτικές προσέλκυσης νέων στη ναυτιλία και στα εξειδικευμένα προγράμματα κατάρτισης. 

Η υπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου
Μιχαηλίδου: «Καινούργιες πολιτικές για προσέλκυση νέων στη ναυτιλία»

Μιχαηλίδου: «Καινούργιες πολιτικές για προσέλκυση νέων στη ναυτιλία»

Η Υπουργός μαζί με τον Πρόεδρο της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιώς, Γεώργιο Αλεξανδράτο, την Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Μελίνα Τραυλού, τον Πρόεδρο του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Γεώργιο Πατέρα, τον Πρόεδρο της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων, Χαράλαμπο Σημαντώνη, τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, Διονύση Θεοδωράτο, τον Πρόεδρο του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου, Κωνσταντίνο Τσαγκαρόπουλο και εκπροσώπους της Ναυτιλιακής Λέσχης, συζήτησε τις προοπτικές του κλάδου και τα προβλήματα εύρεσης ανθρώπινου δυναμικού στο ναυτικό επάγγελμα

«Στο Υπουργείο, έχουμε εντοπίσει ένα οξύμωρο: Ενώ η Ελλάδα είναι παγκόσμια ναυτιλιακή δύναμη, ακούω συχνά πως πολλές ναυτιλιακές εταιρείες αναζητούν αξιωματικούς, πλοιάρχους ή πρώτους μηχανικούς, χωρίς αποτέλεσμα. Το φαινόμενο αυτό είναι ακόμα πιο έντονο στην προσέλκυση κατώτερου πληρώματος, παρόλο που η αμοιβή τους είναι σημαντικά μεγαλύτερη σε σχέση με την αμοιβή ενός ανειδίκευτου εργάτη στη στεριά. Η αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, δηλαδή της ασυμμετρίας μεταξύ προσφοράς και ζήτησης, βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα του Υπουργείου Εργασίας. Μέσα από την υλοποίηση στοχευμένων προγραμμάτων κατάρτισης και επανακατάρτισης εργαζομένων και ανέργων ώστε να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της αγοράς και θα εξασφαλίζουν καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας», είπε αρχικά η Δόμνα Μιχαηλίδου

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην καινοτόμο ψηφιακή εφαρμογή myNAT που παρουσιάστηκε εχθές χάρη στην οποία οι ναυτικοί θα έχουν από εδώ και στο εξής αναλυτική πρόσβαση στον ασφαλιστικό τους βίο από το κινητό τους. Όπως είπε: «Το myNAT θα βελτιώσει την καθημερινότητα των ναυτικών συνδέοντάς τους σε πραγματικό χρόνο με το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο (Ν.Α.Τ)». Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ανέφερε επίσης: «Σκοπός μας είναι να ενισχυθεί περισσότερο το ναυτικό επάγγελμα, να αξιοποιηθεί το ανθρώπινο δυναμικό που ήδη υπάρχει και να εξασφαλιστεί συνολικά ένα ακόμα λαμπρότερο μέλλον για την ελληνική ναυτιλία». 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ψυχίατρος πάει υπουργείο
Ρεπορτάζ για τη γραφειοκρατία: Ο ψυχίατρος πάει υπουργείο

«Η γραφειοκρατία είναι γραφειοκρατία. Νομοθετείται από άσχετους μανδαρίνους και προωθείται από υπουργούς, οι οποίοι αντιδρούν φοβικά στους κατά καιρούς πανικούς, εξίσου άσχετων τηλεπερσόνων»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.