- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κόντρα Ανδρουλάκη - Φλωρίδη για το κράτος δικαίου και το Predator
«Τι είναι αυτό που κρατά πολλούς υπουργούς, από το να μην πάνε στην ελληνική και την ευρωπαϊκή δικαιοσύνη» ανέφερε
Ανδρουλάκης: Πυρά κατά Φλωρίδη για Predator - «Τι είναι αυτό που κρατά πολλούς υπουργούς, από το να μην πάνε στην ελληνική και την ευρωπαϊκή δικαιοσύνη» ανέφερε
Με εντάσεις συνεχίζεται στη Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου για τους νέους Ποινικούς Κώδικες, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη να αναφέρεται στο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για το κράτος δικαίου και το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων μέσω Predator.
Ανδρουλάκης για κράτος δικαίου
«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στρέφει τους προβολείς σε δήθεν υστερόβουλες εμμονές, αντί να ζητήσει συγγνώμη για συγκάλυψη σε δύο κρίσιμες υποθέσεις, αυτή των υποκλοπών και των Τεμπών», τόνισε αρχικά ο Νίκος Ανδρουλάκης, στην παρέμβασή του στην Ολομέλεια, για να σχολιάσει με αφορμή το θετικό δημοσίευμα του Economist, πως «την επόμενη φορά που θα ζητήσετε κάτι από την Ευρώπη, μην πάτε στο Ευρωκοινοβούλιο, αλλά στον εκδότη του Economist».
Ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε πως το ΠΑΣΟΚ δεν θα κλείσει τα μάτια σε «καραμπινάτα» σκάνδαλα και σε ό,τι πλήττει το κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Φλωρίδης: Ψάχνουν αντιπολίτευση έξω για να εκτελωνιστεί εδώ
Σηκώνοντας «το γάντι», ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης σχολίασε πως σε όλα τα κράτη ενδεχομένως να εμφανίζονται ρωγμές και ελλείμματα στο κράτος δικαίου, πλην όμως, απαιτείται σοβαρή κριτική και όχι «μικροπολιτική» από την αντιπολίτευση.
«Δεν γίνεται να αμφισβητεί η αντιπολίτευση συλλήβδην τη χώρα της, επειδή δεν μπορεί να ασκήσει σοβαρά τα καθήκοντά της. Να ψάχνουν αντιπολίτευση έξω για να εκτελωνιστεί εδώ», είπε χαρακτηριστικά.
Ανδρουλάκης για Predator
Σε ό,τι αφορά την υπόθεση των παρακολουθήσεων, ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε: «Έχει δίκιο ο υπουργός, πρέπει να μιλάμε για όλους τους θεσμούς. Μίλησα μόνο για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, λόγω και της πρότερης ιδιότητάς μου. Είπα για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο κ. Υπουργός μίλησε για το Συμβούλιο της Ευρώπης.
»Ναι, το Συμβούλιο της Ευρώπης είναι ένας πολύ σημαντικός θεσμός ανάλογου κύρους και ανάλογης ευαισθησίας. Γι’ αυτό, τον Οκτώβριο του 2023 είχε ψήφισμα που εγκαλούσε την Ελλάδα για την χρήση του Predator. Για να τα λέτε όλα, κ. Φλωρίδη, όχι μόνο ό,τι σας συμφέρει. Αφού θέλετε να τα ακούσετε ωμά, θα τα ακούσετε.
»Αναρωτιούνται, επίσης, στο Ευρωκοινοβούλιο γιατί από τόσα κρούσματα στους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων, σε υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας, στον αρχηγό του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος, μόνο εγώ προσέφυγα στη δικαιοσύνη. Τι είναι οι υπόλοιποι; Δεν έχουν ευαισθησίες; Τι είναι αυτό που κρατά πολλούς υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας, από το να μην πάνε στην ελληνική και την ευρωπαϊκή δικαιοσύνη; Αυτό είναι το ερώτημα.
»Κλείνοντας, σας ρώτησα στην ομιλία μου κάτι και δεν απαντήσατε. Σας ξαναρωτώ: Γιατί αφήνετε παράθυρο ακαταδίωκτης κακουργηματικής απιστίας μέχρι τις 30 Μαρτίου, κ. Φλωρίδη;»
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απέρριψε κατηγορηματικά τα σενάρια διάλυσης που κυκλοφορούν
Η προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να ανασυνθέσει τον χώρο της Αριστεράς και οι περιορισμοί της εκλογικής πραγματικότητας
«Η μάχη που έρχεται δεν είναι απλά εκλογική, αλλά μάχη ιδεών», υπογράμμισε
Παράλληλα, άσκησε κριτική στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημοσκοπική πορεία του κόμματος
«Δικαίωση είναι να νοιαζόμαστε για τον τόπο μας, να νοιαζόμαστε για την ενότητά μας» τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Tι ανέφερε κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος
Τι δήλωσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ για τον εκτοκισμό των οφειλών του νόμου Κατσέλη
Η αντιπολίτευση αρνείται να δώσει 180 ψήφους σε οποιαδήποτε πρόταση
Ποιοι παίρνουν τις νέες επιταγές επιδοτούμενων διακοπών
«Όταν σπάσει το στίγμα και το ταμπού, μπορούν να υπάρχουν πολιτικές», τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας
Περισσότεροι από 475.000 αγρότες και παραγωγοί θα πάρουν χρήματα
Στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης
Στις εκδηλώσεις του Δήμου Διστόμου-Αράχωβας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
«Συμφωνία με τον Τσίπρα στις επόμενες 10 ημέρες, αλλιώς θα έχουμε εξελίξεις», προειδοποιεί ο βουλευτής Χανίων
Η έρευνα των Βαρβιτσιώτη - Δενδρινού δείχνει από πρώτο χέρι, σχεδόν από μέσα, πώς λαμβάνονται οι αποφάσεις και πώς προκύπτουν οι συσχετισμοί στον πυρήνα της ΕΕ
Ογδόντα μητροπολίτες στον δρόμο προς την ευμάρεια
«Υπάρχει κανείς που να σηκώνει το χέρι και να λέει ότι θα πάμε να βουλιάξουμε τις βάρκες;»
Δημιουργούνται κόμβοι κράτησης παράνομων μεταναστών εκτός ευρωπαϊκού εδάφους
Υψηλή ζήτηση και ανθεκτικότητα των ελληνικών τίτλων παρά τις πιέσεις στην Ευρωζώνη
Σε εξέλιξη συζητήσεις με προμηθευτές και σούπερ μάρκετ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.