Πολιτικη & Οικονομια

Κόντρα Ανδρουλάκη - Φλωρίδη για το κράτος δικαίου και το Predator

«Τι είναι αυτό που κρατά πολλούς υπουργούς, από το να μην πάνε στην ελληνική και την ευρωπαϊκή δικαιοσύνη» ανέφερε

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ανδρουλάκης: Πυρά κατά Φλωρίδη για Predator
Ανδρουλάκης: Πυρά κατά Φλωρίδη για Predator © (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ανδρουλάκης: Πυρά κατά Φλωρίδη για Predator - «Τι είναι αυτό που κρατά πολλούς υπουργούς, από το να μην πάνε στην ελληνική και την ευρωπαϊκή δικαιοσύνη» ανέφερε

Με εντάσεις συνεχίζεται στη Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου για τους νέους Ποινικούς Κώδικες, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη να αναφέρεται στο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για το κράτος δικαίου και το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων μέσω Predator.

Ανδρουλάκης για κράτος δικαίου

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στρέφει τους προβολείς σε δήθεν υστερόβουλες εμμονές, αντί να ζητήσει συγγνώμη για συγκάλυψη σε δύο κρίσιμες υποθέσεις, αυτή των υποκλοπών και των Τεμπών», τόνισε αρχικά ο Νίκος Ανδρουλάκης, στην παρέμβασή του στην Ολομέλεια, για να σχολιάσει με αφορμή το θετικό δημοσίευμα του Economist, πως «την επόμενη φορά που θα ζητήσετε κάτι από την Ευρώπη, μην πάτε στο Ευρωκοινοβούλιο, αλλά στον εκδότη του Economist».

Ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε πως το ΠΑΣΟΚ δεν θα κλείσει τα μάτια σε «καραμπινάτα» σκάνδαλα και σε ό,τι πλήττει το κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Φλωρίδης: Ψάχνουν αντιπολίτευση έξω για να εκτελωνιστεί εδώ

Σηκώνοντας «το γάντι», ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης σχολίασε πως σε όλα τα κράτη ενδεχομένως να εμφανίζονται ρωγμές και ελλείμματα στο κράτος δικαίου, πλην όμως, απαιτείται σοβαρή κριτική και όχι «μικροπολιτική» από την αντιπολίτευση.

«Δεν γίνεται να αμφισβητεί η αντιπολίτευση συλλήβδην τη χώρα της, επειδή δεν μπορεί να ασκήσει σοβαρά τα καθήκοντά της. Να ψάχνουν αντιπολίτευση έξω για να εκτελωνιστεί εδώ», είπε χαρακτηριστικά.

Ανδρουλάκης για Predator

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση των παρακολουθήσεων, ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε: «Έχει δίκιο ο υπουργός, πρέπει να μιλάμε για όλους τους θεσμούς. Μίλησα μόνο για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, λόγω και της πρότερης ιδιότητάς μου. Είπα για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο κ. Υπουργός μίλησε για το Συμβούλιο της Ευρώπης.

»Ναι, το Συμβούλιο της Ευρώπης είναι ένας πολύ σημαντικός θεσμός ανάλογου κύρους και ανάλογης ευαισθησίας. Γι’ αυτό, τον Οκτώβριο του 2023 είχε ψήφισμα που εγκαλούσε την Ελλάδα για την χρήση του Predator. Για να τα λέτε όλα, κ. Φλωρίδη, όχι μόνο ό,τι σας συμφέρει. Αφού θέλετε να τα ακούσετε ωμά, θα τα ακούσετε.

»Αναρωτιούνται, επίσης, στο Ευρωκοινοβούλιο γιατί από τόσα κρούσματα στους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων, σε υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας, στον αρχηγό του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος, μόνο εγώ προσέφυγα στη δικαιοσύνη. Τι είναι οι υπόλοιποι; Δεν έχουν ευαισθησίες; Τι είναι αυτό που κρατά πολλούς υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας, από το να μην πάνε στην ελληνική και την ευρωπαϊκή δικαιοσύνη; Αυτό είναι το ερώτημα.

»Κλείνοντας, σας ρώτησα στην ομιλία μου κάτι και δεν απαντήσατε. Σας ξαναρωτώ: Γιατί αφήνετε παράθυρο ακαταδίωκτης κακουργηματικής απιστίας μέχρι τις 30 Μαρτίου, κ. Φλωρίδη;»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ