Πολιτικη & Οικονομια

Γεραπετρίτης: Συνάντηση με Φιντάν πριν την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Άγκυρα

Τι συζήτησαν οι δύο υπουργοί Εξωτερικών στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συνάντηση Γεραπετρίτη – Φιντάν στο Μόναχο: Εξετάστηκαν οι λεπτομέρειες της επίσκεψης Μητσοτάκη στην Άγκυρα
Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών συναντήθηκαν στο περιθώριο της Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου © ΑΠΕ-ΜΠΕ / MUSTAFA AYGUN

Συνάντηση Γεραπετρίτη – Φιντάν στο Μόναχο: Εξετάστηκαν οι λεπτομέρειες της επίσκεψης Μητσοτάκη στην Άγκυρα

Συνάντηση με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Χακάν Φιντάν είχε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης στο Μόναχο, στο περιθώριο της Διάσκεψης Ασφαλείας.

Συνάντηση Γεραπετρίτη – Φιντάν στο Μόναχο: Εξετάστηκαν οι λεπτομέρειες της επίσκεψης Μητσοτάκη στην Άγκυρα
© ΑΠΕ-ΜΠΕ / MUSTAFA AYGUN

Εξετάστηκαν οι λεπτομέρειες για τη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν στην Άγκυρα

Στη συνάντηση, η οποία ως φαίνεται προγραμματίστηκε κατόπιν ενεργειών των τελευταίων ωρών, καθώς ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών προγραμματίστηκε να ταξιδέψει στη γερμανική πόλη προκειμένου να εκπροσωπήσει τον πρωθυπουργό σε γεύμα εργασίας του Ατλαντικού Συμβουλίου, συζητήθηκαν περιφερειακά και διμερή θέματα, με επίκεντρο την παρακολούθηση όσων συμφωνήθηκαν στο 5ο Συμβούλιο Ανώτατης Συνεργασίας που συνεδρίασε στην Αθήνα στις 7 Δεκεμβρίου, καθώς και τα επόμενα βήματα ενόψει των επικείμενων συναντήσεων για τη θετική ατζέντα, τον πολιτικό διάλογο και τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Εξετάστηκαν επίσης οι λεπτομέρειες για τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν την άνοιξη στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η συζήτηση των δυο ανδρών έγινε σε καλό κλίμα, με ιδιαίτερη έμφαση στη θετική ατζέντα, όπου και αποτιμήθηκαν οι υπογραφείσες συμφωνίες, αλλά και οι περαιτέρω προοπτικές. Υπενθυμίζεται ότι από την πλευρά της Αθήνας δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στη θετική ατζέντα.

Ουκρανία και Μέση Ανατολή στο επίκεντρο της συζήτησης

Γεραπετρίτης και Φιντάν μίλησαν και για τις εξελίξεις σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή, κατά τη διάρκεια μιας εξαιρετικά ρευστής συγκυρίας σε αμφότερα τα πολεμικά. Όπως υπογραμμίζεται από διπλωματικές πηγές στην Αθήνα συμφωνήθηκε η ανάγκη να μην διαταραχθεί το βελτιωμένο κλίμα, με τους δυο υπουργούς να δεσμεύονται για νέα συνάντηση, η οποία όμως δεν έχει προγραμματιστεί ακόμα.

Εκτός συζήτησης έμειναν οι διερευνητικές επαφές στο πλαίσιο του πολιτικού διαλόγου, ο οποίος πάντως είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί στις 11 Μαρτίου, με την υφυπουργό Εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδόπουλου να αναμένεται να επισκεφθεί την Άγκυρα όπου και θα συναντηθεί με τον Τούρκο υφυπουργό Εξωτερικών Μπουράκ Ακτσπάρ.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι στο πρόσφατο παρελθόν υψηλότατες πηγές του Υπουργείου Εξωτερικών έχουν επισημάνει ότι στον επόμενο γύρο του πολιτικού διαλόγου θα συζητηθούν το μεταναστευτικό και η συνεργασία στην πολιτική προστασία.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.