- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Γ. Κώτσηρας: Εφαρμόζουμε μια συντεταγμένη πολιτική στήριξης των απόδημων Ελλήνων
«Η Oμογένεια αποτελεί ένα πολύτιμο εθνικό κεφάλαιο για τη χώρα μας»
Γ. Κώτσηρας: Εφαρμόζουμε μια συντεταγμένη και συνεκτική πολιτική στήριξης των απόδημων Ελλήνων
«Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έθεσε εξαρχής ως προτεραιότητα την ενδυνάμωση των σχέσεων της Ελλάδας με την Oμογένεια και εφαρμόζει μια συντεταγμένη, συνεκτική πολιτική στήριξης των απόδημων Ελλήνων», τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κώτσηρας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».
Κώτσηρας: Στόχος η ενίσχυση της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού
«Η Oμογένεια αποτελεί πλούτο, ένα πολύτιμο εθνικό κεφάλαιο για τη χώρα μας», τονίζει χαρακτηριστικά. Ο κ. Κώτσηρας αναφέρεται εκτενώς στο στρατηγικό σχέδιο του υπουργείου Εξωτερικών για τον απόδημο Ελληνισμό, το οποίο πρόσφατα τέθηκε σε διαβούλευση.
Η ενίσχυση της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους του σχεδίου, όπως σημειώνει ο υφυπουργός και στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται δράσεις όπως η επέκταση της διαδικτυακής πλατφόρμας staellinika.com, ενός καινοτόμου εργαλείου εκμάθησης των ελληνικών με μεγάλη απήχηση στο εξωτερικό.
«Ιστορική μεταρρύθμιση η επιστολική ψήφος»
Για το θέμα της επιστολικής ψήφου που θα ισχύσει στις ερχόμενες ευρωεκλογές, ο κ. Κώτσηρας αναφέρει ότι οι διπλωματικές αρχές της Ελλάδας στο εξωτερικό θα συνδράμουν στην έγκαιρη πληροφόρηση των Ελλήνων του εξωτερικού και στη διευκόλυνσή τους στην άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.
«Αποτελεί μια ιστορική μεταρρύθμιση, που ενδυναμώνει τη δημοκρατία, ένα ουσιαστικό βήμα για την ισότιμη συμμετοχή των Ελλήνων του εξωτερικού στην πολιτική ζωή της χώρας», σημειώνει και προσθέτει: «Δεδομένου ότι πρόκειται για μια διαδικασία που θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά, μόνο εκτιμήσεις μπορεί να κάνει κανείς για τον αριθμό των Ελλήνων του εξωτερικού που τελικά θα συμμετάσχουν».
«Η Ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες που μπορούν να συνομιλούν με όλους»
Ερωτηθείς για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, ο υφυπουργός επισημαίνει τις διαρκείς προσπάθειες της χώρας μας για αποφυγή της περαιτέρω επιδείνωσης της κρίσης και επέκτασης των εχθροπραξιών, τονίζοντας ότι «η Ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες που είναι σε θέση να συνομιλούν με όλα τα μέρη, χάρη στην αξιοπιστία της και στο διπλωματικό κεφάλαιο που έχει αποκτήσει ασκώντας εξωτερική πολιτική αρχών».
Στο πλαίσιο αυτό, όπως προσθέτει, «εντάσσεται και η παρουσία της Ελλάδας στις επιχειρήσεις στην Ερυθρά Θάλασσα». «Είναι κατ' αρχάς ζήτημα αρχής, έχει συμβολική και ουσιαστική σημασία, ως μεγάλη ναυτική δύναμη, να υπερασπιστούμε την ελεύθερη ναυσιπλοΐα και να προστατεύσουμε τον εμπορικό μας στόλο».
«Κοινός στόχος μας είναι να αποτραπεί μια περαιτέρω κλιμάκωση, η οποία θα επιδρούσε αρνητικά στο παγκόσμιο εμπόριο και τις τιμές των προϊόντων και βέβαια στις προσπάθειες για αποκατάσταση της ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή», καταλήγει.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Χαρακτήρισε τον συνδυασμό «ανησυχητικό κοκτέιλ»
Με ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.