Πολιτικη & Οικονομια

Γάμος ομόφυλων: Νόμος ορόσημο για τα ανθρώπινα δικαιώματα - Η αντίδραση από τα διεθνή ΜΜΕ

Πώς σχολίασαν τα διεθνή ΜΜΕ το νομοσχέδιο που αναγνώρισε την ισότητα στο γάμο

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γάμος ομόφυλων: Η αντίδραση από τα διεθνή ΜΜΕ
Πώς σχολιάζουν τα διεθνή ΜΜΕ το νομοσχέδιο για το γάμο ομόφυλων ζευγαριών © Unsplash

Γάμος ομόφυλων: Πώς σχολίασαν τα διεθνή ΜΜΕ το νομοσχέδιο που αναγνώρισε την ισότητα στο γάμο 

Η Eλλάδα έγινε η 37η χώρα στον κόσμο που αναγνώρισε την ισότητα στο γάμο, με την τροποποίηση του άρθρου 1350 του Αστικού Κώδικα και την εισαγωγή του κανόνα ότι ο γάμος συνάπτεται μεταξύ δύο προσώπων ίδιου ή διαφορετικού φύλου. Το νομοσχέδιο «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις», έγινε δεκτό, επί της αρχής, από την ολομέλεια με 176 «ναι», 76 «όχι» και 2 «παρών».

Με εκτενή δημοσιεύματα μεγάλο μέρος του διεθνούς Τύπου, καταγράφει τις θετικές εξελίξεις αναφορικά με την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να νομιμοποιήσει τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών. Η Ελλάδα νομιμοποίησε το γάμο για τα ομόφυλα ζευγάρια παρά τη σφοδρή αντίθεση της Ορθόδοξης Εκκλησίας αναφέρουν οι NY Times ενώ το CNN χαρακτηρίζει το σχέδιο νόμου ορόσημο για την Ευρώπη και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Γάμος ομόφυλων: Η αντίδραση από τα διεθνή ΜΜΕ

Οι NY Times αναφέρουν στη δημοσιευσή τους πως η Ελλάδα είναι η πρώτη χριστιανική ορθόδοξη χώρα που ψηφίζει έναν τέτοιο νόμο και κάνει μάλιστα ειδική αναφορά στο σύμφωνο συμβίωσης που είχε θεσμοθετηθεί από το 2015. «Η Ελλάδα επέκτεινε το σύμφωνο συμβίωσης» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Νομοσχέδιο - όρόσημο και νίκη των ανθρωπίνων δικαωμάτων χαρακτηρίζει το CNN τις εξελίξεις στην Ελλάδα για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Τα γονεϊκά και παιδικά δικαιώματα αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο της νομοθεσίας, η οποία θα επιτρέπει στα ομόφυλα ζευγάρια να υιοθετούν και να λαμβάνουν πλήρη γονική αναγνώριση, αναγράφεται στη δημοσίευση του μέσου ενημέρωσης.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη CNN (@cnn)

Ειδική μνεία και από το πρακτορείο Associated Press που κάνει λόγο ότι η Ελλάδα έγινε και επίσημα η πρώτη χώρα χριστιανική ορθόδοξη χώρα που νομιμοποιεί τον γάμο ομόφυλων παρά τις αντιδράσεις της Εκκλησίας και αναφέρει αποσπάσματα από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. «Πρόκειται για ένα ορόσημο για τα ανθρώπινα δικαιώματα, που αντικατοπτρίζει τη σημερινή Ελλάδα - μια προοδευτική και δημοκρατική χώρα, προσηλωμένη με πάθος στις ευρωπαϊκές αξίες».

Το BBC, κάνει λόγο για μια νομοθεσία που δίχασε τη χώρα αλλά όπως αναφέρει και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας ο νέος νόμος θα καταργήσει «με τόλμη μια σοβαρή ανισότητα».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη BBC News (@bbcnews)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ