Πολιτικη & Οικονομια

Μπιμπίλας: «Η Εκκλησία να πει την αλήθεια, πόσοι είναι οι γκέι ιερείς»

Η αντίδραση του βουλευτή κατά την συζήτηση για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπιμπίλας: Αντιπαράθεση για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Μπιμπίλας: Η αναφορά στην Εκκλησία κατά την αντιπαράθεση για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια 

Υψώθηκαν οι τόνοι στην Βουλή όταν ο βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας Σπύρος Μπιμπίλας - ο οποίος υποστήριξε την άποψη ότι η Εκκλησία δεν έχει καμία αρμοδιότητα επι του πολιτικού γάμου - ακούστηκε να σχολιάζει ότι «η Εκκλησία ας πει την αλήθεια. Πόσοι είναι οι γκέι ιερείς;»

Σπύρος Μπιμπίλας: Πόσοι είναι οι γκέι ιερείς;

Εξηγώντας τους λόγους για τη μη κλήση, ο πρόεδρος της επιτροπής, Λάζαρος Τσαβδαρίδης, είπε πως η Ιερά Σύνοδος έχει τοποθετηθεί δημόσια και υπενθύμισε την επιστολή που απέστειλε στους βουλευτές με τις θέσεις της στα τέλη της περασμένης εβδομάδας: «Γνωρίζουμε τις θέσεις της Εκκλησίας. Σεβόμαστε απόλυτα την Εκκλησία και το δικαίωμα να εκφράζεται ελεύθερα, αλλά δεν έχει κάτι περισσότερο να προσθέσει».

Οι επίμαχες αναφορές προκάλεσαν την αντίδραση των βουλευτών της Νίκης και των Σπαρτιατών, προκαλώντας κομφούζιο στην αίθουσα. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ο βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας, Σπύρος Μπιμπίλας, ζήτησε εκτός μικροφώνου «η εκκλησία να πει την αλήθεια, πόσοι είναι οι γκέι ιερείς;».

Η Πλεύση Ελευθερίας είναι υπέρ της της υιοθεσίας και τεκνοθεσίας για όλους τους πολίτες

«Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα αποφασιστικό βήμα προς την κατεύθυνση της εμπέδωσης της ισότητας και της άρσης του κοινωνικού αποκλεισμού και των διακρίσεων σε βάρος των γκέι ζευγαριών στο πλαίσιο μιας κοινωνίας χωρίς διακρίσεις, πράγμα που ήδη έχει γίνει σε 36 πολιτισμένες χώρες κυρίως της Ευρώπης και της Αμερικής», τόνισε ο ειδικός αγορητής της Πλεύσης Ελευθερίας, Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της υιοθεσίας και τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια.

«Είναι θέμα δημοκρατίας. Γι’ αυτό κι η Πλεύση Ελευθερίας είναι υπέρ της υιοθεσίας και τεκνοθεσίας για όλους τους πολίτες, κάτι που ισχύει σήμερα για ανθρώπους μόνους, άνδρες και γυναίκες. Δεν μπορεί να γίνεται διαχωρισμός στο φύλο, ειδικά όσον αφορά την παρένθετη μητέρα στην τεκνοποιία, γιατί τότε μειώνονται τα δικαιώματα των γκέι ανδρών έναντι των γυναικών και αυτό το θεωρούμε απάνθρωπη διάκριση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπιμπίλας.

Εκφράζοντας συνολικά την θέση του κόμματός του ως προς τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο κ. Μπιμπίλας τόνισε ότι η Πλεύση Ελευθερίας είναι εδώ για να προασπίσει τα αναφαίρετα δικαιώματα όλων των ανθρώπων, ανεξαρτήτως φυλής, φύλου, θρησκεύματος, έθνους, γλώσσας, σεξουαλικού προσανατολισμού κι οποιασδήποτε άλλης ιδιαιτερότητας ή κατηγορίας.

«Μας ξένισαν κάποιες αναφορές του ΚΚΕ»

Προσέθεσε πως είναι σαν να ξεχνούν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης από τους Ναζί, όπου μαζί με τους Εβραίους και τους κομμουνιστές οδηγήθηκαν στα κρεματόρια οι ομοφυλόφιλοι, σαν να ξεχνούν ότι στα θεοκρατικά και μουσουλμανικά κράτη, όπως το Ιράν, οι ομοφυλόφιλοι άνθρωποι -με απλές καταγγελίες- οδηγήθηκαν σε αποκεφαλισμό. Κι ακόμη είναι σαν να ξεχνούν πως ο γυναικείος πληθυσμός απέκτησε πολιτικά δικαιώματα στον 20ο αιώνα, ενώ έως τότε φαινόταν φυσικό να εξαιρούνται οι γυναίκες από βασικά ανθρώπινα δικαιώματα. Και φαίνεται σαν να ξεχνούν το καθεστώς του απαρτχάιντ στη Νότιο Αφρική. Όπως είπε ακόμη ο κ. Μπιμπίλας, αυτοί οι άνθρωποι μιλούν σήμερα έτσι όπως μιλούσε η ανδροκρατούμενη κοινωνία για τις γυναίκες, όπως μιλούσε η λευκή φυλή για τους έγχρωμους «σαν να μην ήταν άνθρωποι» και προσέθεσε πως δεν έχουν πλέον θέση αυτές οι φωνές στο σύγχρονο δημοκρατικό κόσμο της Δύσης, «γι αυτό και μας ξένισαν κάποιες αναφορές του ΚΚΕ».

Τέλος τόνισε ότι «οι ομοφυλόφιλοι άνθρωποι και οι τρανς άνθρωποι είναι το ίδιο με όλους τους υπόλοιπους ανθρώπους και μάλιστα γεννήθηκαν από ετεροφυλόφιλους ανθρώπους. Πρέπει να υπάρχει σεβασμός στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, δεν είναι παρίες και απόβλητα, ούτε πολίτες δεύτερης κατηγορίας για να τους απαξιώνει κανένας. Μισαλλοδοξία και ρατσισμός μακριά, γι’ αυτό επικροτούμε την ισότητα στον πολιτικό γάμο ανεξάρτητα από το φύλο και επικροτούμε την νομική προστασία των οικογενειών ώστε να υπάρξει ισότητα στα δικαιώματα των γκέι ζευγαριών που ήδη υπάρχουν, όπως υπάρχουν και τα παιδιά τους. Τα παιδιά δεν είναι αόρατα".

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ