Πολιτικη & Οικονομια

Συρίγος για γάμο ομόφυλων: Προσωπικά θα επιλέξω την αποχή

Πρέπει να δούμε τη μεγάλη εικόνα, δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συρίγος για γάμο ομόφυλων: Προσωπικά θα επιλέξω την αποχή
Ο βουλευτής της ΝΔ Άγγελος Συρίγος θα απέχει από την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια © ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Την αποχή θα επιλέξει ο Άγγελος Συρίγος όσων αφορά στην ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια

Θα απέχει ο Άγγελος Συρίγος από την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια. Όπως δήλωσε ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου, βουλευτής της ΝΔ και πρώην υφυπουργός Παιδείας, στο ACTION24, «Προσωπικά θεωρώ ότι κάποιος μπορεί να συμφωνεί ή να διαφωνεί αλλά πρέπει να δούμε τη μεγάλη εικόνα».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cysspo4dz0hl)

Η δήλωσή του έρχεται μία μέρα μετά τη δημοσιοποίηση του κειμένου της Ιεράς Συνόδου κατά του νομοσχεδίου που θα διαβαστεί στις εκκλησίες αυτή την Κυριακή. «Η Εκκλησία δεν μπορεί να σιωπήσει», αναφέρεται μεταξύ άλλων και ξεκαθαρίζεται πως «δεν μπορεί να αποδεχθεί τον ομοφυλοφιλικό γάμο».

Συρίγος: Επιμένω στη λογική της αποχής

«Περιμένω να δω το κείμενο και απ’ όσο έχω δει, επιμένω στη λογική της αποχής, αφού και ο πρωθυπουργός δίνει αυτή τη δυνατότητα. Θεωρώ πως δεν χρειάζεται να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στην κυβέρνηση γι’ αυτό το θέμα. Προσωπικά θα επιλέξω την αποχή» είπε ο Άγγελος Συρίγος.

Και συνέχισε: «Ό,τι ισχύει για τον υπουργό ισχύει και για όλους τους βουλευτές. Από εκεί και πέρα ο καθένας είναι υπεύθυνος των πράξεών του. Αυτή την ώρα έχουμε τόσες μεγάλες προκλήσεις. Προσωπικά θεωρώ ότι κάποιος μπορεί να συμφωνεί ή να διαφωνεί αλλά πρέπει να δούμε τη μεγάλη εικόνα».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ