Πολιτικη & Οικονομια

«Η κυβέρνηση θέλει να διασφαλιστεί η εξεταστική», απαντά ο Π. Μαρινάκης για τις καταλήψεις στα Πανεπιστήμια

«Αντιδράσεις από θλιβερές μειοψηφίες», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παραδοχή Μαρινάκη για τα email στην Ασημακοπούλου
Παραδοχή Μαρινάκη για τα email στην Ασημακοπούλου © ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ/EUROKINISSI

Παύλος Μαρινάκης: Η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου για τις καταλήψεις στα Πανεπιστήμια

Στις καταλήψεις στα Πανεπιστήμια αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, υποστηρίζοντας ότι η ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων αποτελεί μία «ιστορική μεταρρύθμιση για τα Πανεπιστήμια», που εγείρει «αντιδράσεις από θλιβερές μειοψηφίες που θέλουν να εναντιωθούν εκπροσωπώντας πολιτικούς χώρους που οι ίδιοι ή τα παιδιά τους έχουν πάει στο εξωτερικό, αλλά δεν θέλουν να το κάνουν άλλα ελληνόπουλα».

«Ο κ. Πιερρακάκης αναφέρθηκε σε μια θωράκιση με μέτρα για εξετάσεις ψηφιακά», σημείωσε ο Παύλος Μαρινάκης και πρόσθεσε ότι «θα πρέπει να έχει ψηφιστεί το τέλος στο μπάχαλο της ανομίας. Είναι κάτι που μας πηγαίνει πολλά χρόνια πίσω και έχουμε βάλει στόχο να το αντιμετωπίσουμε. Όπου κληθούν οι Αρχές παρεμβαίνουν. Πάνε οι εποχές που τα πανεπιστήμια είναι άβατα και δεν μπορούσε να μπει. Όπως μπαίνει σε ένα νοσοκομείο ή μια εφορία, όταν κληθεί μπορεί να μπει και σε ένα πανεπιστήμιο».

Σε άλλο σημείο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημείωσε ότι «η Αριστερά διαχρονικά προσπαθεί να δημιουργήσει προβοκάτσιες. Η κυβέρνηση θέλει να περάσει ο νόμος και να διασφαλιστεί η εξεταστική. Η ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων είναι προς όφελος των δημόσιων πανεπιστημίων και των φοιτητών τους. Δεν θέλουμε να ρίξουμε νερό στον πολιτικό χώρο της Αριστεράς που επενδύει στο μπάχαλο των πανεπιστημίων. Μειοψηφίες διαχρονικά παίρνουν τις αποφάσεις για τις καταλήψεις».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cypailcwtmu1)

Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για τις καταλήψεις στα πανεπιστήμια

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τις καταλήψεις στα Πανεπιστήμια ξεκινά με διπλή κατεύθυνση η Εισαγγελία Πρωτοδικών που θέτει υπό έρευνα και όσους συμμετέχουν σε αυτές τις ενέργειες διαμαρτυρίας, αλλά και πρόσωπα στις διοικήσεις των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων .

Με εντολή του προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Νικόλαο Μαργαρίτη, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αντώνης Ελευθεριάνος ζητά διερεύνηση για την διάπραξη τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκομένων πράξεων, όπως αυτές που αφορούν διατάραξη δημόσιας υπηρεσίας, παράνομη βία, αλλά και παράβαση καθήκοντος.

Στο εισαγγελικό στόχαστρο τίθενται, πλην των καταληψιών, ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες και των αρμόδιων εκ μέρους των πρυτανικών αρχών ως προς τις ενέργειες που έκαναν ή όχι για την αποτροπή των καταλήψεων . Υπό έρευνα, επίσης, θα τεθούν και οι ενέργειες που έγιναν από τις διοικήσεις των υπό κατάληψη πανεπιστημίων, μετά τις καταλήψεις και στο πλαίσιο της άσκησης των καθηκόντων τους.

Ο κ. Μαργαρίτης αναμένεται τάχιστα να ξεκινήσει την έρευνα του καλώντας τους πρώτους μάρτυρες μεταξύ των οποίων και εκπροσώπους των πρυτανικών αρχών.

«Οι εξετάσεις στα ΑΕΙ μπορούν να διεξαχθούν ψηφιακά» τονίζει με επείγουσα ερμηνευτική εγκύκλιο του προς τις Συγκλήτους των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης, ενώ ζητεί και την έκτατη σύγκληση της Συνόδου των Πρυτάνεων τη Δευτέρα, μέσω τηλεδιάσκεψης αναφορικά με την διεξαγωγή της εκπαιοδευτικής διαδικασίας στα παπενπιστήμια.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ