Πολιτικη & Οικονομια

«Ρώτησα τον γιατρό αν θα πεθάνω»: Ο Παύλος Μαρινάκης για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στον Γρηγόρη Αρναούτογλου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης
© ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Παύλος Μαρινάκης: Η νόσος του Crohn και η εξομολόγηση για το πρόβλημα υγείας

Ο Παύλος Μαρινάκης παραχώρησε μία διαφορετική τηλεοπτική συνέντευξη στον Γρηγόρη Αρναούτογλου και το The2Night Show. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξομολογήθηκε ότι πάσχει από τη νόσο του Crohn, ενώ έκανε γνωστό το πώς έφτασε στη διάγνωση. 

«Η νόσος του Crohn είναι μία φλεγμονώδης νόσος του εντέρου, σοβαρή νόσος, αυτοάνοση. Όπου μπορώ να πω δυο πράγματα για αυτό, για μένα είναι σημαντικό. Είναι από αυτά που σου αλλάζουν τη ζωή. Δημιουργείται κατά 99 τοις εκατό από το άγχος, υπάρχει χρόνια μέσα σου», είπε αρχικά ο Παύλος Μαρινάκης και πρόσθεσε: «Η ιστορία ξεκινάει πολλά χρόνια πριν, η διάγνωση έγινε όταν ήμουν Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, περίπου 2 χρόνια πριν. Κολλάει η γυναίκα μου κορωνοϊό και ενώ εγώ βγαίνω αρνητικός στα τεστ, είχα έναν πυρετό κάθε απόγευμα. Έχουμε ξεκινήσει τις περιοδείες, γυρίζω σπίτι το βράδυ 37,5 πυρετός, το βράδυ έπεφτε. Προφανώς, έπρεπε να ξεκινήσω άλλες εξετάσεις, αίματος, αξονικές, μαγνητικές, με τον φόβο να είναι κάτι άλλο, κάποια κακοήθεια».

Παύλος Μαρινάκης: Συνέντευξη του κυβερνητικού εκπροσώπου - Οι αλλαγές στη ζωή του, ο νέος ρόλος στο Μέγαρο Μαξίμου, οι πολιτικές μεταρρυθμίσεις
© Τάσος Ανέστης

Παύλος Μαρινάκης: Η αντίδρασή του όταν άκουσε τη διάγνωση για το πρόβλημα υγείας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για την ανακοίνωση που του έκανε ο γιατρός μετά τη διάγνωση, αλλά και το ερώτημα που του έθεσε:  «Έκανα την ενδοσκόπηση, βγαίνουν τα αποτελέσματα, πηγαίνω στο γραφείο του γιατρού και μου ανακοινώνει ότι έχω Νόσο του Crohn. Του λέω: τέλεια. Σχεδόν χάρηκα. Ο γιατρός τα έχασε. Μου λέει: είναι κάτι σοβαρό, το έχεις πάρει πολύ χαλαρά, μαθαίνεις να ζεις με αυτό. Του έκανα μία ερώτηση: θα πεθάνω; Μου λέει: όχι αλλά θα πρέπει να προσαρμόσεις τη ζωή σου».

«Κατά καιρούς υποτιμούσα συμπτώματα και φοβόμουν να κάνω εξετάσεις. Αν είχα κάνει εξετάσεις 2, 3 ή 5 χρόνια νωρίτερα, ίσως τώρα χρειαζόταν πιο ήπια θεραπεία. Το σημαντικό είναι ότι πάει καλά η θεραπεία, χρωστάω πολλά στους γιατρούς και στη γυναίκα μου για τη στήριξη», συμπλήρωσε ο Παύλος Μαρινάκης. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ