- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μαύρος (MRB): O Σαμαράς προσφέρει ύψιστο έργο στη ΝΔ
Τι είπε για το ενδεχόμενο ρήξης
Δημήτρης Μαύρος για την παρουσία Αντώνη Σαμάρα στην ΝΔ
Ως συνεκτικός ιστός μεταξύ «μιας ΝΔ που κινείται με μεγαλύτερη ταχύτητα προς το κέντρο και των ψηφοφόρων της που κινούνται με πιο αργούς ρυθμούς» δρα ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, εκφράζοντας τις δικές του απόψεις για ζητήματα όπως ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών, σύμφωνα με όσα είπε ο διευθύνων σύμβουλος της ΜRB, Δημήτρης Μαύρος σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα.
«Κρατάει τη συνοχή»
«Νομίζω ότι ο κύριος Σαμαράς αυτή τη στιγμή προσφέρει ύψιστο έργο στη Νέα Δημοκρατία. Διότι, με το να λέει πράγματα που κάποιοι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας που πάνε με πιο αργούς ρυθμούς σε λογικές κέντρου, είναι συνεκτικός ιστός ανάμεσα σε μια Νέα Δημοκρατία που κινείται με μεγαλύτερες ταχύτητες προς το κέντρο και κάποιους ψηφοφόρους οι οποίοι πάνε με πιο αργές ταχύτητες. Αντί να “σκιστεί” αυτό το πράγμα, ο κύριος Σαμαράς εντέλει κρατάει αυτή τη συνοχή. Είναι σαν κάποιους ελαστικούς συνδέσμους που έχουν τα αυτοκίνητα στο σύστημα διεύθυνσης» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Αποκλείεται το ενδεχόμενο ρήξης
Ο κ. Μαύρος αποκλείει ένα ενδεχόμενο ρήξης στο εσωτερικό της ΝΔ. «Το αποκλείω, γιατί δεν έπεσε η Νέα Δημοκρατία στις δύσκολες εποχές του 11 -12. Γιατί λειτουργεί περισσότερο ως παράταξη και λιγότερο ως κόμμα. Άρα ο κόσμος που βρίσκεται εκεί δεν έχει διαθέσεις τέτοιου τύπου».
Ο κ. Μαύρος εξέφρασε την άποψη ότι όχι μόνο επιδίωξη αλλά και τελεσίδικη στρατηγική απόφαση του κυρίου Μητσοτάκη, είναι η μετακίνηση της Νέας Δημοκρατίας σε πιο κεντρώες περιοχές. «Και επειδή η έννοια κέντρο, αριστερά, δεξιά, ακροδεξιά, ακροαριστερά έχουν χαθεί, δεν έχει νόημα πια αυτός ο άξονας, αυτό που αναζητά ο Έλληνας είναι πρακτικές λύσεις στη ζωή του. Οι πρακτικές λύσεις στη ζωή των Ελλήνων δεν είναι απαραίτητα μιας ιδεολογικής κατεύθυνσης» ανέφερε.
«Ξέρω και πάρα πολύ καλά, ότι η ομάδα επικοινωνίας με διευρυμένο ρόλο της κυβέρνησης, ακούει τους πάντες και τα πάντα, ό,τι λέγεται εκεί έξω. Αυτό λοιπόν, το οποίο είχα πει αρκετά νωρίτερα, είναι ότι για πρώτη φορά, λόγω και του ότι δεν υπάρχει ισχυρή αντιπολίτευση αυτή τη στιγμή και λόγω του ότι ο κύριος Μητσοτάκης είναι ένας αποφασιστικός επί των μεταρρυθμίσεων πρωθυπουργός, δείχνει ή είναι και επιβεβλημένο ότι αυτή τη φορά δεν πρέπει να χάσουμε την ευκαιρία της επανίδρυσης του κράτους. Άρα λοιπόν, θα πρέπει να γίνουν όσο το δυνατόν περισσότερες μεταρρυθμίσεις προς όφελος του κράτους και της κοινωνίας υπό μία προϋπόθεση. Ότι δεν θα ξεπεραστεί ποτέ το όριο θραύσης των κοινωνικών αντοχών της κοινωνίας. Αυτό το πράγμα λοιπόν, από τη μία μεριά ωθεί κατά την ταπεινή μου άποψη, τον πρωθυπουργό της χώρας να φέρνει όλα τα νομοσχέδια, όσο ανατρεπτικά κι αν είναι» σημείωσε ο κ. Μαύρος.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Μην μας δηλητηριάσετε» φώναξε η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, Γιάννης Παπαχρήστου, και ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, παρουσίασαν τον απολογισμό και τις στρατηγικές προτεραιότητες
«Η αποστολή στην Κύπρο είναι αμυντική και ειρηνική», είπε μεταξύ άλλων
Καλώς ή κακώς η ελληνική παρουσία στην ανατολική Μεσόγειο είναι μονόδρομος. Κι από τους τρόπους παρουσίας, το να στέλνεις φρεγάτες για να προστατεύσεις την Κύπρο είναι μάλλον ο προτιμότερος
Για συνεργεία στην ανθρωποκτονία Φύσσα κρίθηκαν ένοχοι 15 κατηγορούμενοι
Μια συζήτηση για όλα με τη βουλεύτρια Δυτικού Τομέα Αθηνών και πρώην γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας
«Σε ένα κανονικό κόμμα ο κ. Πολάκης δεν θα παρέμενε ούτε λεπτό», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Είμαστε σε επικοινωνία μαζί τους μέρα και νύχτα, 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας στο Reuters
«Προτεραιότητα η προστασία του Κυπριακού Ελληνισμού», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Οι δύο πρόεδροι ζητούν επίσημη ενημέρωση και χάραξη της εθνικής γραμμής
«Η χώρα μας έχει εξελιχθεί σε πρωτοπόρο ως προς αυτά τα προγράμματα, ενώ ήμασταν ουραγοί», είπε ο πρωθυπουργός
Σε ετοιμότητα το ΥΠΕΞ για την επιστροφή των εγκλωβισμένων πολιτών μόλις ανοίξει ο εναέριος χώρος
Συζήτηση για Ιράν και Λίβανο με έμφαση στη σταθερότητα της περιοχής
«Ο homo economicus δεν είναι homo sapiens», δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος
Εντός του 2026, 5.000 μόνιμες προσλήψεις και 3.000 προσλήψεις επικουρικού προσωπικού
«Δεν θα εγκαταλείψουμε όσους θέλουν να αλλάξουν τη ζωή τους», δήλωσε ο υπουργός Υγείας
Διαβεβαιώσεις για επάρκεια προϊόντων , με πάνω από 500 έλεγχους σε λίγα 24ωρα
Τι συζήτησαν οι δύο υπουργοί
Ποιοι εκπρόσωποι θα συμμετέχουν
«Το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα - Αναγκαίο να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.