Πολιτικη & Οικονομια

Ανακοινώνονται σήμερα τα μέτρα πρόσθετης στήριξης των νέων γονιών

Στις 11:00 οι δηλώσεις Ζαχαράκη - Χατζηδάκη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άτομο κρατά νεογέννητο μωράκι στα χέρια του
Νέοι γονείς: Ανακοινώνονται πρόσθετα μέτρα στήριξης © Unsplash / Kelly Sikkema

Νέοι γονείς: Ανακοινώνονται πρόσθετα μέτρα στήριξης από Κωστή Χατζηδάκη και Σοφία Ζαχαράκη

Μέτρα πρόσθετης στήριξης των νέων γονιών θα ανακοινώσουν στις 11:00 το πρωί στο Υπουργείο Οικονομικών, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης και η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη.

Νέοι γονείς και Δημογραφικό: Πότε αναμένεται το Εθνικό Σχέδιο Δράσης

«Στις αρχές Μαΐου ο πρωθυπουργός θα έχει στα χέρια του το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για το Δημογραφικό το οποίο προετοιμάζουμε σε συνεργασία με όλα τα υπουργεία στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής που εκπονείται για πρώτη φορά στη χώρα. Το δημογραφικό είναι ένα πρόβλημα που αφορά την προοπτική όλων των αναπτυγμένων χωρών και διατρέχει οριζόντια τις περισσότερες ευρωπαϊκές κοινωνίες. Για την Ελλάδα όμως εμπεριέχει και τη διάσταση του εθνικού κινδύνου και επομένως είναι ζήτημα εθνικής προτεραιότητας», δήλωσε η Σοφία Ζαχαράκη σε συνάντηση που είχε με τον υπουργό Επικρατείας, Σταύρο Παπασταύρου και την Αντιπρόεδρο της Κομισιόν για το Δημογραφικό, Dubravka Šuica, την Παρασκευή (19.1).

«Με συνεκτικό και μακρόπνοο σχέδιο δράσης, επιμονή, συνέπεια και τη μέγιστη συστράτευση των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων θα μπορέσουμε να βάλουμε "φρένο" στην πτωτική πορεία που ξεκίνησε πριν από αρκετές δεκαετίες. Προσβλέπουμε στη συνεργασία των κομμάτων, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των επιστημονικών φορέων, της κοινωνίας των πολιτών με τους οποίους θα διαβουλευτούμε το σχέδιο, θα ακούσουμε και θα ενσωματώσουμε προτάσεις. Ήδη η κυβερνητική πολιτική δημιουργεί τις προϋποθέσεις που είναι αναγκαίες ώστε να εμπιστευτούν κυρίως οι νέοι την Ελλάδα και το μέλλον που μπορεί να τους προσφέρει», πρόσθεσε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ