Πολιτικη & Οικονομια

«Καρφιά» της αντιπολίτευσης κατά Μητσοτάκη για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών

Οι αντιδράσεις των κομμάτων για την συνέντευξη του πρωθυπουργού

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ολομέλεια της Βουλής
Ολομέλεια της Βουλής © (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Γάμοι ομόφυλων - Ομόφυλα ζευγάρια: Οι αντιδράσεις των κομμάτων μετά την συνέντευξη του πρωθυπουργού

Τον διάλογο για το νομοσχέδιο σχετικά με τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών άνοιξε το απόγευμα της Τετάρτης (10.01) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης για το 2024.

Ο πρωθυπουργός μίλησε επίσης για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το αίτημα απόκτησης F35, την επιστολική ψήφο, την ακρίβεια και τα οκτώ χρόνια στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cyb7ndu2d2xl)

Οι αντιδράσεις των κομμάτων 

Λίγη ώρα μετά το τέλος της συνέντευξης, τα κόμματα αντέδρασαν με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού. Κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη άσκησε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος σχολιάζοντας πως ο πρωθυπουργός «για να καλύψει τις διαφωνίες βουλευτών του, τους υποδεικνύει την αποχή από την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για το δικαίωμα στο γάμο».

Η ανάρτηση του Σωκράτη Φάμελλου

Αριστεία ή εκσυγχρονισμός;
Για να καλύψει ο @kmitsotakis τις αντιθέσεις και τις διαφωνίες βουλευτών του, τους υποδεικνύει την αποχή από την ψηφοφορία του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για το δικαίωμα στο γάμο. Ένα κατοχυρωμένο δικαίωμα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Το οποίο βουλευτές και υπουργοί του δεν αναγνωρίζουν και αυτός το αποδέχεται και τους νομιμοποιεί!
Για να καλύψει τα πολιτικά του ελλείμματα και την ξεκάθαρη συνεργασία που επέλεξε να κάνει με την ακροδεξιά.
Η λύση είναι μία. Να υιοθετήσει και να ψηφίσει την πρόταση νόμου του #ΣΥΡΙΖΑ_ΠΣ. Να μην μπλέξει σε ακροβατισμούς και σε περιορισμό δικαιωμάτων των πολιτών.
Και να σεβαστεί το δικαίωμα όλων στο γάμο και στη δημιουργία οικογένειας.

Η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ

 «Καρφιά» εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ  που κάνει λόγο στην ανακοίνωσή του για τον πρωθυπουργό «που είναι βουτηγμένος στην αλαζονεία και ευτέλισε σήμερα την απλή λογική».

Το σχόλιο του ΠΑΣΟΚ για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού

Μαθήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Πρωθυπουργό των υποκλοπών, της υποβάθμισης των θεσμών, των παρεμβάσεων στη δικαιοσύνη και της μεταμεσονύκτιας άλωσης των ανεξάρτητων αρχών, δεν δεχόμαστε.

Ας μην κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια, όταν μιλά για εργαλειοποίηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Θέλουμε να του θυμίσουμε, γιατί δεν είμαστε όλοι Λωτοφάγοι, ότι το σύμφωνο συμβίωσης το είχαν ψηφίσει όλοι οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ενώ μόλις 19 από τους 75 της Νέας Δημοκρατίας.

Μάλιστα, ο κ. Πρωθυπουργός βουτηγμένος στην αλαζονεία ευτέλισε σήμερα την απλή λογική.

Πόσο θεσμική συμπεριφορά είναι άραγε η προτροπή σε αποχή, και ενώ διστάζει να επιβάλλει κομματική πειθαρχία ακόμα και στους Υπουργούς του, να το ζητά από τα κόμματα της αντιπολίτευσης;

Δηλαδή, πολύ απλά τους παροτρύνει να μην εμφανιστούν στη Βουλή εκείνη την ημέρα γιατί κάποιοι άλλοι θα κάνουν… τα ρεπό τους.

Όσον, δε, αφορά στο μεγάλο ζήτημα της ακρίβειας, που πλήττει κάθε νοικοκυριό, με την αγοραστική δύναμη να έχει κατρακυλήσει, τα ενοίκια να αυξάνονται συνεχώς, οι τιμές των τροφίμων να έχουν αυξηθεί κατά 25% και βασικά αγαθά όπως το βρεφικό γάλα να πωλείται έως και 213% πιο ακριβά από άλλες χώρες της Ευρώπης, συνεχίζει να συμπεριφέρεται ως απλός σχολιαστής.

Σήμερα μάλιστα ανακάλυψε μετά από δυόμισι χρόνια, που φωνάζουμε, τον πληθωρισμό της απληστίας καθώς και ότι οι πολυεθνικές αισχροκερδούν εις βάρος του ελληνικού λαού, ενώ τα όποια πρόστιμα επιβλήθηκαν έχουν αργήσει δραματικά πολύ.

Κρείττον του λαλείν το σιγάν.

H αντίδραση του ΚΚΕ

Το ΚΚΕ αναφέρει στην ανακοίνωση του πως «Η συστηματική προσπάθεια του κυρίου Μητσοτάκη να εμφανίζει την αντιδραστική του ατζέντα σε όλα τα ζητήματα με δήθεν “εκσυγχρονιστικό – προοδευτικό – νεωτεριστικό” μανδύα, καταρρέει μπροστά στην αμείλικτη πραγματικότητα της φτώχειας, της ανασφάλειας, της επίθεσης στην υγεία και την παιδεία».

Για τη συνέντευξη του Κυρ. Μητσοτάκη στην ΕΡΤ

Η συστηματική προσπάθεια του κυρίου Μητσοτάκη να εμφανίζει την αντιδραστική του ατζέντα σε όλα τα ζητήματα με δήθεν “εκσυγχρονιστικό – προοδευτικό – νεωτεριστικό” μανδύα, καταρρέει μπροστά στην αμείλικτη πραγματικότητα της φτώχειας, της ανασφάλειας, της επίθεσης στην υγεία και την παιδεία, της εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, της ισοπέδωσης όλων των δικαιωμάτων του λαού και της νεολαίας.

Απ’ αυτή την άποψη ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του ούτε είναι ούτε μπορούν να παριστάνουν τους υπερασπιστές της προόδου και των λαϊκών δικαιωμάτων.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ