Πολιτικη & Οικονομια

Πηγές Μαξίμου: Καταγράφηκε η διαφωνία Σαμαρά και είναι σεβαστή

Πώς σχολίασαν το ιστορικό «όχι» στην τροπολογία για τους μετανάστες από τον πρώην πρωθυπουργό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πώς σχολίασαν το ιστορικό «όχι» στην τροπολογία για τους μετανάστες από τον πρώην πρωθυπουργό κυβερνητικές πηγές
Πώς σχολίασαν το ιστορικό «όχι» στην τροπολογία για τους μετανάστες από τον πρώην πρωθυπουργό κυβερνητικές πηγές © ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Πηγές Μαξίμου: Καταγράφηκε η διαφωνία Σαμαρά - Είναι σεβαστή - Πώς σχολίασαν το ιστορικό «όχι» στην τροπολογία για τους μετανάστες από τον πρώην πρωθυπουργό

Να μπει τελεία στην αντιπαράθεση των προηγούμενων ημερών επιζητούν τα κυβερνητικά στελέχη σχολιάζοντας την απόφαση του κ. Σαμαρά να πάει χθες (19.12) στη Βουλή και να καταψηφίσει την τροπολογία ενώ λένε ότι «καταγράφηκε η διαφωνία του πρώην πρωθυπουργού και είναι σεβαστή».

Έξάλλου, η στάση του πρώην πρωθυπουργού είχε προεξοφληθεί από την στιγμή που είχε εκφράσει με τόσο έντονο τρόπο την διαφωνία του. Το Μέγαρο Μαξίμου τονίζει ότι η υπόλοιπη κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ ψήφισε συντεταγμένα την τροπολογία, παρά τις επιφυλάξεις που είχαν εκφράσει ορισμένοι βουλευτές, ενώ για το θέμα της κομματικής πειθαρχίας διευκρινίζουν ότι δεν υπήρξε απειλή προς τους βουλευτές, αλλά απλά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπενθύμισε «την αυτονόητη στάση που οφείλουν να έχουν τα μέλη της κυβερνητικής πλειοψηφίας για κάθε νομοθέτημα που έρχεται προς ψήφιση, εκτός κι αν ανακοινωθεί κάτι διαφορετικό». 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxsw771qifcp)

Σαμαράς: Ότι είχα χρέος να πω το είπα

«Ότι είχα χρέος να πω το είπα. Όποιος θέλει να το καταλάβει, κατάλαβε», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς o oποίος καταψήφισε την τροπολογία Καιρίδη για τους μετανάστες. Σημειώνεται ότι για τον πρώην πρωθυπουργό δεν ετέθη ζήτημα κομματικής πειθαρχίας από τη ΝΔ, απαίτηση που ζητήθηκε από τους υπόλοιπους βουλευτές που είχαν αντιρρήσεις για την επίμαχη ρύθμιση.  

Οι ίδιες πηγές δήλωσαν ακόμη ότι «το περιεχόμενο της ρύθμισης εξηγήθηκε επαρκώς και είναι κάτι παραπάνω από κρυστάλλινο τι ακριβώς προβλέπεται», συμπληρώνοντας ότι «είναι προς όφελος της οικονομίας και της ασφάλειας της χώρας.

«Πάμε παρακάτω» είναι το μήνυμα του Μαξίμου είναι  και αυτό σηματοδοτείται από την ατζέντα του υπουργικού συμβουλίου που θα συνεδριάσει σήμερα στις 11.00.

Tι προβλέπει η τροπολογία που ψηφίστηκε για το μεταναστευτικό

Η τροπολογία που αφορά περίπου 30.000 άτομα και επισημαίνεται πως η άδεια διαμονής θα εκδίδεται μόνον αν ο πολίτης τρίτης χώρας αποδείξει ότι έχει ξεκινήσει να εργάζεται νόμιμα και θα ανακαλείται αν δεν απασχολείται επί μακρό χρονικό διάστημα.

Συγκεκριμένα, αφορά σε πολίτες τρίτων χωρών οι οποίοι:

  • διαθέτουν δήλωση προσφοράς εργασίας από εργοδότη στην Ελλάδα για την απασχόλησή τους με καθεστώς εξαρτημένης εργασίας ή παροχής υπηρεσιών ή έργου,
  • διέμεναν στην Ελλάδα έως και την 30ή Νοεμβρίου 2023 χωρίς άδεια διαμονής,
    συνεχίζουν να διαμένουν στη χώρα και
  • συμπληρώνουν τουλάχιστον τρία συνεχή έτη παραμονής στη χώρα πριν από την υποβολή αίτησης, σύμφωνα με έγγραφα βέβαιης χρονολογίας και πληρούν ορισμένες επιπλέον προϋποθέσεις.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ