Πολιτικη & Οικονομια

Έλενα Ακρίτα: Η ροζ σημαία και οι κυβερνητικοί υποτελείς στον κ. Νατσιό

«Η αρτηριοσκληρωτική ελληνική δεξιά ξαναχτύπησε», δηλώνει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΣΥΡΙΖΑ - Έλενα Ακρίτα: Η ροζ σημαία και οι κυβερνητικοί υποτελείς στον κ. Νατσιό - Κριτική εναντίον της κυβέρνησης για την απόσυρση του εκθέματος.
Ακρίτα: Επίθεση κατά της Μαρέβας Μητσοτάκη © Γιάννης Παναγόπουλος/Eurokinissi

ΣΥΡΙΖΑ - Έλενα Ακρίτα: Η ροζ σημαία και οι κυβερνητικοί υποτελείς στον κ. Νατσιό - Κριτική εναντίον της κυβέρνησης για την απόσυρση του εκθέματος.

Σκληρή κριτική κατά της κυβέρνησης εξαπολύει η Έλενα Ακρίτα, αναπληρώτρια τομεάρχης Δικαιοσύνης, αρμόδια για τα Δικαιώματα και την Ισότητα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.​, με αφορμή το ζήτημα της απόσυρσης της ροζ ελληνικής σημαίας από έκθεση του γενικού προξενείου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη.

«Η γνωστή σκοταδιστική, στενόμυαλη, πνευματικά αρτηριοσκληρωτική ελληνική δεξιά ξαναχτύπησε. Αυτή τη φορά τα έβαλε με το έργο μιας καλλιτέχνιδας που εκτίθεται στο Προξενείο μας στη Νέα Υόρκη, που με δικαιολογημένη περηφάνεια το Προξενείο ανάρτησε στη σελίδα του με το hashtag ‘nowomanalone’, ‘Καμία γυναίκα μόνη’», σημειώνει η κ. Ακρίτα.

Όπως τονίζει, «το έργο της Γεωργίας Λαλέ, φτιαγμένο από σεντόνια που χάρισαν γυναίκες που ζουν στην Ελλάδα, θέλει να αποτυπώσει τη φωνή των κακοποιημένων γυναικών, να μιλήσει για την ενδοοικογενειακή βία και τις γυναικοκτονίες που έχουν σπάσει ρεκόρ στη χώρα μας και έχουν σοκάρει την ελληνική κοινωνία».

«Τίποτε από αυτά δεν συγκίνησε την ψευτοεκσυγχρονιστική κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη και τον πάντα πρόθυμο κ. Γεραπετρίτη για επίδειξη υποτέλειας. Ιδίως όταν τους τραβάει από το μανίκι η ακροδεξιά τους, σπεύδουν να υπακούσουν στα κελεύσματα του κόμματος του κ. Νατσιού που έχει και τις γνωστές άθλιες θέσεις για τις αμβλώσεις» συνεχίζει η κ. Ακρίτα.

Η αναπληρώτρια τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κάνει λόγο για «πολλαπλή, βάναυση προσβολή στα θύματα της έμφυλης βίας και σε όλες τις γυναίκες, εξευτελισμό του δικαιώματος στην ελεύθερη έκφραση και την καλλιτεχνική δημιουργία», αλλά και «γελοιοποίηση του Προξενείου μας».

Ζητεί τέλος «να αποκατασταθεί άμεσα το έργο της Γεωργίας Λαλέ και να εκτεθεί και σε άλλες διπλωματικές αρχές της χώρας μας».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ