Πολιτικη & Οικονομια

Γ. Οικονόμου: Για αποκτήνωση και πανδημία βίας έκανε λόγο ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη

«Η Αστυνομία έκανε πολύ καλά τη δουλειά της στην υπόθεση του Ρέντη»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γ. Οικονόμου: Για αποκτήνωση και πανδημία βίας έκανε λόγο ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη «Η Αστυνομία έκανε πολύ καλά τη δουλειά της στην υπόθεση του Ρέντη»
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου © EUROKINISSI / ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Γ. Οικονόμου: Για αποκτήνωση και πανδημία βίας έκανε λόγο ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη - «Η Αστυνομία έκανε πολύ καλά τη δουλειά της στην υπόθεση του Ρέντη»

Για έξαρση μιας πανδημίας κουλτούρας της βίας έκανε λόγο, σε συνέντευξή του, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, με αφορμή τα επεισόδια στου Ρέντη, όπου ένας αστυνομικός τραυματίστηκε.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxmagc28ndih)

«Το γεγονός ότι υπάρχει ένα ζήτημα ασφάλειας που συνδέεται με μια πανδημία κουλτούρας βίας που έχει επικρατήσει όχι μόνο στην Ελλάδα και αλλού τα τελευταία χρόνια, είναι ένα ζήτημα ευρύτερο. Όλα πρέπει να τα δει κανείς στη σωστή του βάση. Όσα είπαμε, έγιναν προσπάθειες και βήματα να εφαρμοστούν. Είδατε την Αστυνομία να κάνει ελέγχους, να έχει συλλήψεις, το φαινόμενο να είναι σε ύφεση και παρακολουθήσαμε τις δύο τρεις τελευταίες εβδομάδες να έχουμε αυτές τις δυσάρεστες εξελίξεις που μας υποχρεώνουν όχι να το παρακολουθούμε με τα χέρια σταυρωμένα, αλλά να πάρουμε συγκεκριμένα μέτρα», τόνισε ο υπουργός.

Ο κ. Οικονόμου πρόσθεσε ότι η πολιτική της κυβέρνησης απέναντι σε κάθε μορφή βίας είναι δυναμική και εξελίσσεται ανάλογα με τα φαινόμενα που παρατηρούνται. «Μόνο τους τελευταίους τρεις μήνες είχαμε 694 συλλήψεις. Τώρα, η πολιτική μας οφείλει να είναι δυναμική και να προσαρμόζεται. Έχουμε μία ακόμη έξαρση χουλιγκανικής συμπεριφοράς, έχουμε μία αποκτήνωση. Γιατί περί αυτού πρόκειται. Έχουμε αφιονισμένες αγέλες, οι οποίες με μία κτηνώδη συμπεριφορά επιτέθηκαν δολοφονικά ενάντια σε αυτόν τον αστυνομικό. Γιατί συνεχίζεται αυτό; Είναι ένα απλό ερώτημα που έχει να κάνει με τη γενικότερη κουλτούρα βίας που παρατηρούμε», είπε.

Για αγέλες χουλιγκάνων και συμμορίες του κοινού ποινικού δικαίου, μίλησε ο κ. Οικονόμου

«Να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Η οπαδική βία, οι συμμορίες αυτές έχουν εδώ και πάρα πολλά χρόνια ξεφύγει από τη λογική μίας ομάδας που είναι φανατικοί οπαδοί – φίλαθλοι μίας άλλης ομάδας. Εδώ βλέπουμε ότι υπάρχουν άνθρωποι που ανακατεύονται με προστασίες, με εμπόριο ναρκωτικών, άλλες παράνομες πράξεις, εμπλέκονται με όπλα, με συμμορίες του κοινού ποινικού δικαίου, εμπλέκονται με ακραίες πολιτικές τάσεις, είτε ακροδεξιές φασιστικές, είτε του αντιεξουσιαστικού χώρου. Όλα αυτά λοιπόν, που κατά καιρούς η Ελληνική Αστυνομία έχει συλλέξει, που παραπέμπονται σε δίκες και γίνονται διάφορα, ενοποιημένα τώρα θα τα θέσουμε στη διάθεση της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Θα ζητήσουμε την αναβάθμιση της παρακολούθησης από πλευράς Δικαιοσύνης της υπόθεσης αυτής, όχι μόνο στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, ενδεχομένως», πρόσθεσε.

Εξάλλου, για την υπόθεση του Ρέντη, ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι η Αστυνομία έκανε πολύ καλά τη δουλειά της με τη μαζική προσαγωγή και τα στοιχεία που συνέλλεξε εκείνο το βράδυ. «Όταν λαμβάνονται τέτοιες αποφάσεις, είναι καλά ζυγισμένες και οδηγούν σε αποτελέσματα. Είχαμε οργανωμένη επίθεση της Αστυνομίας από χούλιγκαν που ήταν στο γήπεδο, έβλεπαν τον αγώνα, είχαν συνεννοηθεί ότι θα πάνε να δουν τον αγώνα για να επιτεθούν στους αστυνομικούς. Δική μας δουλειά, στην Ελληνική Αστυνομία, είναι να συλλέγουμε στοιχεία, να διεξάγουμε έρευνες, να βρίσκουμε τους ενόχους και δική μας δουλειά ως Ελληνική Κυβέρνηση είναι να εξακολουθούμε να κάνουμε πράγματα για να εξαρθρώσουμε αυτούς τους αφιονισμένους, αυτές τις αγέλες χουλιγκάνων, αυτές τις εγκληματικές συμμορίες που κάνουν τεράστια ζημιά όχι μόνο στον αθλητισμό, αλλά στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας».

Πηγή: ertnews

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ