Πολιτικη & Οικονομια

Δημοσκόπηση GPO: Κάτω από το 10% ο ΣΥΡΙΖΑ - Πού κινείται η Νέα Αριστερά

Πώς διαμορφώνεται η πρόθεση ψήφου για τις Ευρωεκλογές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νέα Αριστερά: Έφη Αχτσιόγλου και Αλέξης Χαρίτσης
Πώς αποτυπώνεται δημοσκοπικά η Νέα Αριστερά © ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Δημοσκόπηση GPO: Τα ποσοστά για ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά - Τα ευρήματα στην πρόθεση ψήφου, Ευρωεκλογές και Επιστολική Ψήφο

Μονοψήφιο ποσοστό καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ στη νέα δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό των «Παραπολιτικών», στην οποία γίνεται και μία πρώτη μέτρηση για τα ποσοστά της «Νέας Αριστεράς»

Συγκεκριμένα, στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τις 5 έως και τις 7 Δεκεμβρίου, η Νέα Αριστερά καταλαμβάνει το 2,5% στην πρόθεση ψήφου. Όπως προκύπτει από τα ευρήματα της δημοσκόπησης, την είδηση της δημιουργίας της νέας πολιτικής κίνησης παρακολούθησε ή πληροφορήθηκε περίπου το 90% των πολιτών, δείγμα του ενδιαφέροντος που προκαλεί η κατάσταση στον πολιτικό χώρο ο οποίος εκτείνεται από τη ριζοσπαστική και την ανανεωτική Αριστερά έως και το Κέντρο. Το δεύτερο ενδιαφέρον στοιχείο που προκύπτει από τη δημοσκόπηση είναι το ποσοστό όσων δηλώνουν ότι θεωρούν πολύ και αρκετά πιθανό το ενδεχόμενο να ψηφίσουν τη «Νέα Αριστερά» στις επερχόμενες ευρωεκλογές και το οποίο αθροίζεται στο 5,8% επί του συνόλου, με το 2,4% να εμφανίζεται βέβαιο για την επιλογή του και το 3,4% να τη θεωρεί αρκετά πιθανή.

Δημοσκόπηση GPO: Κάτω από το 10% ο ΣΥΡΙΖΑ - Πού κινείται η Νέα Αριστερά

Τρίτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου - Η διαφορά με το ΠΑΣΟΚ

Στην ίδια δημοσκόπηση, στην πρόθεση ψήφου σε περίπτωση που είχαμε βουλευτικές εκλογές την επόμενη Κυριακή, η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 35,7%, το ΠΑΣΟΚ 12,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 9,8% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 8,9%, η Ελληνική Λύση με 5,4%, οι Σπαρτιάτες με 3,2%, η Πλεύση Ελευθερίας με 2,8%, η Νίκη με 2,7%, η Νέα Αριστερά με 2,5% και το ΜέΡΑ25 με 1,5%. Άλλο κόμμα επιλέγει το 2%, με τους αναποφάσιστους να βρίσκονται στο 10,9%.

Τι δείχνουν τα ευρήματα για τις Ευρωεκλογές

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου για τις Ευρωεκλογές, η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 31,5%, το ΠΑΣΟΚ 10,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ 9,1% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 7,8%, η Ελληνική Λύση με 5%, η Νέα Αριστερά με 2,8%, οι Σπαρτιάτες με 2,6%, η Νίκη με 1,8%, η Πλεύση Ελευθερίας με 1,6% και το ΜέΡΑ25 με 1,4%. Άλλο κόμμα επιλέγει το 1,7%, με τους αναποφάσιστους να βρίσκονται στο 22,3%.

Τι πιστεύουν οι πολίτες για την Επιστολική Ψήφο

Σχετικά με την εφαρμογή της Επιστολικής Ψήφου στις Ευρωεκλογές του 2024, το 69,3% τη χαρακτηρίζει θετική απόφαση, με το 32% να θεωρεί ότι σκέφτεται να ψηφίσει με τον συγκεκριμένο τρόπο. Παράλληλα, το 75,7% θεωρεί ότι το μέτρο αυτό θα βοηθήσει στην αύξηση της συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY