Πολιτικη & Οικονομια

Με θετικό πρόσημο αξιολόγησαν την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα οι τουρκικές εφημερίδες

Θέση στα περισσότερα πρωτοσέλιδα η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ερντογάν: Το θετικό πρόσημο των τουρκικών εφημερίδων
Ερντογάν: Το θετικό πρόσημο των τουρκικών εφημερίδων © ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Ερντογάν: Το θετικό πρόσημο των τουρκικών εφημερίδων - Θέση στα περισσότερα πρωτοσέλιδα η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η χθεσινή (7.12) επίσκεψη εργασίας του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα για το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας, με την κυβέρνηση να εκφράζει ικανοποίηση για τα αποτελέσματα των επαφών. Το θετικό κλίμα ήταν φανερό και κατά τις κοινές δηλώσεις των Κυριάκου Μητσοτάκη και Ταγίπ Ερντογάν, μετά τη συνάντησή τους. 

Κουμπάροι και Πατριώτες
© Μιχάλης Καραγιάννης / Eurokinissi

Η 7ωρη παραμονή του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποτελεί θέμα συζήτησης στον τουρκικό Τύπο σήμερα.

Νέα περίοδος στις ελληνινοτουρκικές σχέσεις

Η Hurriyet αναφέρει στον τίτλο στο πρωτοσέλιδό της «100 χρόνια μετά τη Λωζάνη. Ερντογάν και Μητσοτάκης καθόρισαν τον οδικό χάρτη». Η εφημερίδα να φιλοξενεί στο πρωτοσέλιδο και το θέμα της χορήγησης βίζας σε Τούρκους για 10 νησιά του ανατολικού Αιγαίου αλλά και στην παρουσία του Peanut στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η εφημερίδα Milliyet στο πρωτοσέλιδό της χρησιμοποιεί τη φράση που ανέφερε και ο Τούρκος πρόεδρος στις κοινές δηλώσεις με τον πρωθυπουργό περί «ανέμου ειρήνης στο Αιγαίο». Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο του Αντ1, όπως αναφέρει και η εφημερίδα, οι Έλληνες αστυνομικοί που φρουρούσαν τον Τούρκο πρόεδρο, την ώρα που έφευγε του ζήτησαν αναμνηστική φωτογραφία και εκείνος δεν τους χάλασε το χατήρι.

Η εφημερίδα Sabah γράφει «για την ειρήνη ας γίνουμε παράδειγμα στον κόσμο» ενώ η Cumhuriyet αναφέρει πως «Τελείωσαν οι εκλογές, ξεκίνησε η περίοδος της θετικής διάθεσης».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxipbojejxqh)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ