Πολιτικη & Οικονομια

Το συμβολικό δώρο του Ερντογάν στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Οι ελληνοτουρκικές διαφορές αντανακλώνται και στον πόλεμο της Γάζας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη - Ταγίπ Ερντογάν: Το δώρο του Τούρκου προέδρου στον Έλληνα πρωθυπουργό - Ο ιδιαίτερος συμβολισμός του.
Ένα συμβολικό δώρο έκανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον Κυριάκο Μητσοτάκη © Δημήτρης Παπαμήτσος

Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη - Ταγίπ Ερντογάν: Το δώρο του Τούρκου προέδρου στον Έλληνα πρωθυπουργό - Ο ιδιαίτερος συμβολισμός του.

Ένα ιδιαίτερα συμβολικό δώρο έκανε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή και τον πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ Ισραήλ - Χαμάς. 

Συγκεκριμένα πρόκειται για ένα βιβλίο της τουρκικής προεδρίας για την ιστορία της Γάζας

Το δώρο παρέλαβε ο διπλωματικός σύμβουλος της τουρκικής προεδρίας Τσαγατάι Κιλίτς, ο οποίος το ζήτησε από τον διευθυντή επικοινωνίας, Φαχρεντίν Αλτούν, ενώ ήταν σε εξέλιξη η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν.

Τα δώρα της ελληνικής πλευράς μετέφερε η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του Έλληνα πρωθυπουργού, Άννα Μαρία Ελένη Μπούρα.

Δηλώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Προέδρου της Τουρκίας Recep Tayyip Erdoğan

Ερντογάν: Σκληρή στάση απέναντι στο Ισραήλ

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος έχει εξαπολύσει σφοδρές επιθέσεις κατά του Ισραήλ όσον αφορά τον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στη Γάζα.

Συγκεκριμένα, έχει επανειλημμένα εγκαλέσει δημοσίως το Ισραήλ για εγκλήματα πολέμου, έχει διαφωνήσει με τον χαρακτηρισμό της Χαμάς ως τρομοκρατικής οργάνωσης και έχει καταφερθεί με έντονο τρόπο κατά του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, τον οποίο χαρακτήρισε «εγκληματία πολέμου».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY