Πολιτικη & Οικονομια

Κικίλιας: Προληπτικές απαγορεύσεις μετακινήσεων στους δρόμους σε πιθανά ακραία καιρικά φαινόμενα

Απαραίτητες οι αλυσίδες - Έλεγχοι από την Αστυνομία και την Τροχαία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κικίλιας: Προληπτικές απαγορεύσεις μετακινήσεων στους αυτοκινητοδρόμους σε πιθανά ακραία καιρικά φαινόμενα
Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας © ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Κικίλιας: Προληπτικές απαγορεύσεις μετακινήσεων στους αυτοκινητοδρόμους σε πιθανά ακραία καιρικά φαινόμενα - Απαραίτητες οι αλυσίδες - Έλεγχοι από την Αστυνομία και την Τροχαία

Προληπτικές απαγορεύσεις μετακινήσεων στους αυτοκινητοδρόμους της χώρας - εάν χρειαστεί - σε πιθανά ακραία καιρικά φαινόμενα, ανακοίνωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, στο πλαίσιο σύσκεψης με όλους τους παραχωρησιούχους των αυτοκινητοδρόμων της χώρας.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxbbi0kwqf35)

Παράλληλα αξίζει να σημειωθεί ότι στο νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας που αναμένεται να ψηφιστεί μέσα στον Δεκέμβριο προβλέπεται κάθε παραχωρησιούχος να ενημερώνει άμεσα και να συμμορφώνεται στις υποδείξεις της Πολιτικής Προστασίας καθώς και να παρέχει συνδρομή, σε περίπτωση συμβάντος πολιτικής προστασίας εντός του χώρου ή της υποδομής επί της οποίας έχει συσταθεί η σύμβαση παραχώρησης.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxbblt9naoax)

«Σήμερα είχαμε μία πολύ σημαντική σύσκεψη με όλους τους παραχωρησιούχους όλων των αυτοκινητοδρόμων της χώρας. Στο πλαίσιο της στρατηγικής μας - της στρατηγικής της κυβέρνησης για έμφαση στην πρόληψη – θα ήθελα να ανακοινώσω ότι θα προχωρήσουμε σε προληπτικές απαγορεύσεις μετακινήσεων, αν και εφόσον χρειάζεται, σε πιθανά ακραία καιρικά φαινόμενα, έτσι ώστε να αποφύγουμε εικόνες και προβλήματα τα οποία αντιμετωπίσαμε τα προηγούμενα χρόνια», επισήμανε ο υπουργός.

Οι πολίτες θα πρέπει να έχουν αλυσίδες μαζί τους και να ξέρουν πώς να τις χρησιμοποιούν

«Δηλαδή, αν υπάρχουν στοιχεία από τους επιστήμονές μας για ακραία καιρικά φαινόμενα, καλό είναι να μην ταλαιπωρούμε τον κόσμο και να κάνουμε μία προσπάθεια να τον ενημερώσουμε νωρίτερα, ώστε να μη βγει στις εθνικές οδούς, στους αυτοκινητοδρόμους», δήλωσε ο κ. Κικίλιας μετά το πέρας της σύσκεψης ενώ κάλεσε τους πολίτες να έχουν πάντα αλυσίδες και όσα χρειάζονται στα αυτοκίνητά τους. Επιπλέον, υπενθύμισε ότι πέρσι είχε βγει μια καμπάνια για αυτό και προσέθεσε ότι θα γίνονται και έλεγχοι από την Αστυνομία και την Τροχαία.

«Παρακαλώ πάρα πολύ όλους τους πολίτες, τις αλυσίδες μαζί μας, στα αυτοκίνητά μας», σημείωσε ενώ υπογράμμισε ότι χρειάζονται και οι στοιχειώδεις γνώσεις προκειμένου οι πολίτες να γνωρίζουν πώς θα τις βάλουν. Όπως είπε, «μέσα από το νομοσχέδιο το οποίο μπαίνει σε διαβούλευση και σε ψήφιση τις επόμενες μέρες στη Βουλή, θα δίνεται η δυνατότητα στην Πολιτική Προστασία, όπου αυτό απαιτείται, να μπορεί να παρεμβαίνει και να υποδεικνύει στους παραχωρησιούχους πώς πρέπει να λειτουργούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.