Πολιτικη & Οικονομια

Η Νίκη Κεραμέως πρόεδρος του Global Strategy Group του ΟΟΣΑ

Ποια η θεματολογία της φετινής διοργάνωσης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως
Η Νίκη Κεραμέως © ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Νίκη Κεραμέως: Η υπουργός Εσωτερικών πρόεδρος του Global Strategy Group του ΟΟΣΑ  - Οι στόχοι της φετινής διοργάνωσης

Η Νίκη Κεραμέως αναλαμβάνει την προεδρία του φετινού Global Strategy Group του ΟΟΣΑ, που θα διεξαχθεί στις 7-8 Δεκεμβρίου στο Παρίσι. Πρόκειται για ένα από τα κορυφαία διεθνή φόρα συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων στελεχών από τα 38 κράτη μέλη του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) με στόχο την εμβάθυνση συνεργασιών μεταξύ τους και την ανάπτυξη κοινών πολιτικών για την αντιμετώπιση προβλημάτων διεθνούς εμβέλειας.

Η βασική θεματολογία του φετινού Global Strategy Group του ΟΟΣΑ αφορά στην ανάγκη επανασχεδιασμού δημόσιων πολιτικών και δημοσιονομικών προγραμμάτων, εν όψει αυξανόμενων νέων προκλήσεων.

Ανάγκη ο επανασχεδιασμός δημόσιων πολιτικών και δημοσιονομικών προγραμμάτων

Συγκεκριμένα, το φετινό Global Strategy Group στο οποίο θα προεδρεύσει η υπουργός Εσωτερικών, θα επικεντρωθεί στο δημογραφικό, την κλιματική κρίση, την εξελισσόμενη γεωπολιτική κατάσταση ανάμεσα σε άλλα ζητήματα. Σε αυτό το πλαίσιο θα εξεταστούν τέσσερα βασικά σενάρια στρατηγικής ανάλυσης προοπτικών. Στόχος είναι να αναπτυχθεί μία δέσμη πολιτικών επιλογών που θα απαντά στα παραπάνω σενάρια. Θα εξεταστούν οι επιπτώσεις κάθε σεναρίου σε βασικούς τομείς, όπως η αλυσίδα εφοδιασμού και το εμπόριο, η χρηματοδότηση της πράσινης μετάβασης, η διαχείριση των δημογραφικών προκλήσεων και οι σχέσεις με τις αναπτυσσόμενες και αναδυόμενες οικονομίες.

Στο Global Strategy Group 2023 η Υπουργός Εσωτερικών θα συνοδεύεται από τον Πρέσβη της Ελλάδος στον ΟΟΣΑ, Καθ. κ. Γιώργο Παγουλάτο, ο οποίος έχει συνεισφέρει καθοριστικά στη διαμόρφωση της φετινής ατζέντας στα πλαίσια της ελληνικής προεδρίας.

Ιδρυμένος το 1961, ο ΟΟΣΑ είναι διεθνής οργανισμός με στόχο την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης και του εμπορίου. Ο συνολικός πληθυσμός των κρατών μελών του ΟΟΣΑ ανέρχεται στο 1,3 δις, ενώ το συνολικό ΑΕΠ τους αγγίζει τα 60 τρισεκατομμύρια δολάρια. Ο ΟΟΣΑ συλλέγει και αναλύει στοιχεία από όλα τα κράτη μέλη, παρακολουθεί τις τάσεις και τις προβλέψεις οικονομικής ανάπτυξης και διερευνά γεωπολιτικές προκλήσεις ή πιθανά εξελισσόμενα σενάρια που αφορούν σε πεδία όπως το περιβάλλον και η πράσινη ανάπτυξη, οι πληθυσμιακές τάσεις, το εμπόριο και η τεχνολογία. Η Ελλάδα διατηρεί μόνιμη διπλωματική αντιπροσωπεία στον ΟΟΣΑ. Ως ενεργό μέλος του Συμβουλίου, η χώρα συμμετέχει σε όλες τις επιτροπές και τα προγράμματα εργασιών του Οργανισμού και, μεταξύ άλλων, παρακολουθεί τις δραστηριότητες του Κέντρου Ανάπτυξης, του Διεθνούς Φόρουμ Μεταφορών και του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διαφθορά στον Δημόσιο Τομέα: Τι είχες Ελλάδα, τι είχα πάντα
Διαφθορά στον Δημόσιο Τομέα: Τι είχες Ελλάδα, τι είχα πάντα

Δεν υπάρχει χειρότερη κατάντια από την ανοικτή «διαπαιδαγώγηση» της κοινωνίας στην παρανομία και στον χρηματισμό. Η κυβέρνηση έχει ευθύνη και πρέπει να την αναλάβει

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.