Πολιτικη & Οικονομια

Κασσελάκης κατά Βορίδη: «Όταν πρόκειται για το Predator, ο ατρόμητος υπουργός ζαρώνει από φόβο»

Πώς σχολιάζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ την άρνηση του υπουργού να ψηφίσει τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης
Πώς σχολιάζει ο Στ. Κασσελάκης την άρνηση του Μ. Βορίδη να ψηφίσει τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών © ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ/EUROKINISSI

Στέφανος Κασσελάκης: Πώς σχολιάζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τη θέση του Μάκη Βορίδη για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Ο Στέφανος Κασσελάκης στρέφεται με σχόλιό του στα social media κατά του Μάκη Βορίδη, με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, κάτι που δεν προτίθεται - όπως επισημαίνει - να ψηφίσει.

«Τα λέει τσεκουράτα ο κ. Βορίδης όταν πρόκειται να ενθουσιάσει τους ακροδεξιούς ψηφοφόρους του: "Αν μου ζητηθεί να ψηφίσω υποχρεωτικά τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών, θα παραιτηθώ". Όταν πρόκειται όμως για το μείζον θέμα της παρακολούθησής του μέσω Predator, σιωπή. Εκεί, ο ατρόμητος υπουργός ζαρώνει από φόβο», γράφει ο Στέφανος Κασσελάκης στο Χ. 

Τι δηλώνει ο Μάκης Βορίδης για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Πριν από λίγες ημέρες, ο Μάκης Βορίδης εξέφρασε την αντίθεσή του για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών. Οι δημοσιογράφοι του OPEN κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του υπουργού Επικρατείας, τον ρώτησαν ποια θα είναι η αντίδρασή του σε περίπτωση που ο πρωθυπουργός θέσει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας για τους υπουργούς και το αν θα παραιτηθεί σε μια τέτοια περίπτωση, εκείνος απάντησε ότι σε θέμα συνειδήσεως δεν μπορεί να κάνει πίσω και ότι δεν θα μπορέσει να ψηφίσει τον νόμο.

Δημοσιογράφος: Θα έρθει μέσα στον Δεκέμβριο η ρύθμιση για τον γάμο των ομοφύλων;
Μάκης Βορίδης: Είναι στην κρίση του πρωθυπουργού.
Δημοσιογράφος: Το πρόβλημα είναι η τεκνοθεσία ή ο γάμος;
Μάκης Βορίδης: Είναι θέματα και τα δύο, είμαι αντίθετος και στα δύο.
Δημοσιογράφος: Αν αρθεί το θέμα της τεκνοθεσίας αλλά μόνο γάμος;
Μάκης Βορίδης: Αυτή τη στιγμή για τη ρύθμιση των νομικών σχέσεων μεταξύ των συμβιούντων συντρόφων-συζύγων υπάρχει το σύμφωνο συμβίωσης, το οποίο εξισώνει πλήρως τις νομικές συνέπειες του γάμου. Αναφέρθηκε στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που έκρινε το ζήτημα της ισότητας και της παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων και είπε ότι ο γάμος είναι θεσμός που αφορά τη ζητήματα της οικογένειας, και επομένως σε περίπτωση μη νομοθετήσεως δεν υπάρχει παραβίαση της αρχής της ισότητας. Εναπόκειται στο κράτος και στην εσωτερική τάξη το ζήτημα αυτό.

Σε άλλο σημείο, οταν ρωτήθηκε αν υπάρχουν και άλλοι που διαφωνούν, απάντησε ναι, χωρίς να αναφερθεί σε συγκεκριμένα ονόματα, ενώ πρόσθεσε πως ο πρωθυπουργός έχει εξηγήσει ότι οι βουλευτές θα ψηφίσουν κατά συνείδηση.

Μάκης Βορίδης: Είναι ένα ζήτημα στο οποίο η επιλογή που θα κάνει ο πρωθυπουργός είναι να επιτρέψει στους βουλευτές της ΝΔ να εκφραστούν κατά συνείδηση.
Δημοσιογράφος: Αν τεθεί ζήτημα για τους υπουργούς;
Μάκης Βορίδης: Δεν το ξέρω, αλλά νομίζω και στους υπουργούς (σ.σ.: θα επιτραπεί να εκφραστούν κατά συνείδηση). Υπάρχει αυτή η κατεύθυνση...
Δημοσιογράφος: Θα παραιτηθείτε αν δεν ισχύει για υπουργούς;
Μάκης Βορίδης: Στα ζητήματα συνειδήσεως δεν μπορώ να κάνω πίσω. Επομένως, αν κάποιος μου πει "πρέπει να κάνεις υποχρεωτικά αυτό", εγώ δεν μπορώ να το κάνω.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cx60fwviglxt)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα νούμερα της εβδομάδας | 9 - 15 Μαΐου 2024
Τα νούμερα της εβδομάδας | 9 - 15 Μαΐου 2024

126 πόντους έλαβε η Μαρίνα Σάττι στη Eurovision. Η πλέον αξιομνημόνευτη στιγμή της ήταν η αντίδρασή της στη συνέντευξη Τύπου. Κάποιοι θεώρησαν ότι έκανε απόπειρα πολιτικής δήλωσης με τα χασμουρητά της.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.