Πολιτικη & Οικονομια

Κεραμέως: «Δεν μας ενδιαφέρει αν ο διοικητής σε ένα νοσοκομείο είναι δεξιός, αριστερός ή κεντρώος. Μας νοιάζει να είναι ο καλύτερος»

Όσα δήλωσε για το μπόνους παραγωγικότητας και τα τεστ δεξιοτήτων στο Δημόσιο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κεραμέως:«Δεν μας ενδιαφέρει αν ο διοικητής σε ένα νοσοκομείο είναι δεξιός, αριστερός ή κεντρώος. Μας νοιάζει να είναι ο καλύτερος»
Κεραμέως:«Δεν μας ενδιαφέρει αν ο διοικητής σε ένα νοσοκομείο είναι δεξιός, αριστερός ή κεντρώος. Μας νοιάζει να είναι ο καλύτερος» © ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI

Κεραμέως: Όσα δήλωσε για τις αλλαγές στο Δημόσιο, τα τεστ δεξιοτήτων, τον ΑΣΕΠ και το μπόνους παραγωγικότητας στο Pod.gr και την εκπομπή «Πρωταγωνιστές» με τον Σταύρο Θεοδωράκη

Καλεσμένη στο podcast Pod.gr και την εκπομπή «Πρωταγωνιστές» με τον Σταύρο Θεοδωράκη βρέθηκε η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως όπου απάντησε στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου για τη διαδικασία των επικεφαλής σε θέσεις ευθύνης του Δημοσίου Τομέα, το μπόνους παραγωγικότητας και τα επιπλέον φίλτρα αξιοκρατίας και διαφάνειας που επιδιώκει να προωθήσει το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η κ. Κεραμέως ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «Δεν μας ενδιαφέρει αν ο διοικητής σε ένα νοσοκομείο είναι δεξιός, αριστερός ή κεντρώος. Εμάς μας νοιάζει να είναι ο καλύτερος», ενώ αναφορικά με την αναβάθμιση των απαιτήσεων για κάθε θέση, δήλωσε ότι «Οι υποψήφιοι Διοικητές Οργανισμών θα περνάνε από τεστ Δεξιοτήτων. Δεν θα μετράει μόνο το πτυχίο που πήρες πριν από 30 χρόνια».

Στόχος των παραπάνω, όπως τόνισε η υπουργός Εσωτερικών, είναι τα στελέχη που θα επιλέγονται να έχουν αυξημένα προσόντα και ικανότητες, η ενίσχυση της αξιοκρατίας και της διαφάνειας, η αποτελεσματικότητα του συστήματος μέσω της επιτάχυνσης των διαδικασιών, και η αξιολόγηση των διοικήσεων, ώστε αν δεν επιτυγχάνουν τους στόχους τους να αντικαθίστανται.

Σχετικά με το μπόνους παραγωγικότητας η κ. Κεραμέως δήλωσε: «Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που εφαρμόζεται το μπόνους παραγωγικότητας. Στόχος μας είναι να το επεκτείνουμε σε όλο το Δημόσιο».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ