Πολιτικη & Οικονομια

Επίδομα παιδιού: Από τον Δεκέμβριο τα αυξημένα ποσά – Πόσα θα λάβουν οι δικαιούχοι

Πότε πληρώνεται η πέμπτη δόση στους δικαιούχους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παιδιά με γονείς
© Unsplash Plus/Getty Images

Τι θα ισχύσει για το επίδομα παιδιού εν μέσω γιορτών

Πέρα από την επιταγή ακρίβειας, στα μέτρα στήριξης ενόψει Χριστουγέννων που ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είναι και η αύξηση για το επίδομα παιδιού.

Συγκεκριμένα, 800.000 δικαιούχοι του ΟΠΕΚΑ θα λάβουν επιπλέον μιάμιση δόση του επιδόματος παιδιού. To κόστος της συνολικής ενίσχυσης ανέρχεται σε 125 εκατ. ευρώ.

Για παράδειγμα, ένα ζευγάρι με 2 παιδιά και εισόδημα μεταξύ 6.000-10.000 ευρώ θα λάβει από 84 ευρώ, που είναι τώρα, επιπλέον 126 ευρώ, συνολικά 210 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι το ποσό του επιδόματος ανέρχεται σε 70 ή 42 ή 28 ευρώ για κάθε παιδί για το πρώτο και δεύτερο παιδί ανά μήνα, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος και σε 140 ή 84 ή 56 από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί, ανά μήνα.

Συνεπώς, η επιπλέον ενίσχυση αναφέρεται στον κατωτέρω πίνακα και κυμαίνεται από 42 ευρώ έως και 840 ευρώ για μια οικογένεια με 5 τέκνα:

Επίδομα παιδιού: Από τον Δεκέμβριο τα αυξημένα ποσά – Πόσα θα λάβουν οι δικαιούχοι

Πότε πληρώνεται η πέμπτη δόση στους δικαιούχους

Κλειστή από τις 10 Νοεμβρίου 2023 είναι η πλατφόρμα του ΟΠΕΚΑ Α21 για το επίδομα παιδιού, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία πληρωμής της πέμπτης δόσης του επιδόματος την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Νοεμβρίου. Η πλατφόρμα θα ανοίξει ξανά για νέες αιτήσεις την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου.

H καταβολή της πέμπτης δόσης του επιδόματος παιδιού Α21 θα πραγματοποιηθεί την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Νοεμβρίου, δηλαδή την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου με τα χρήματα να φαίνονται μια μέρα νωρίτερα, δηλαδή την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου στα ΑΤΜ.

Ο ΟΠΕΚΑ επισημαίνει ότι για να χορηγηθεί το επίδομα παιδιού, θα πρέπει η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Αίτηση η οποία αποθηκεύτηκε προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY