Πολιτικη & Οικονομια

Χαμόγελα, πηγαδάκια και ένταση - 10 + 1 φωτογραφίες από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Τα «κλικ» από την κρίσιμη συνεδρίαση

62224-137655.jpg
Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτογραφίες από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ
Φωτογραφίες από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ © ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

ΣΥΡΙΖΑ: Η Κεντρική Επιτροπή μέσα από φωτογραφίες - Χαμόγελα, συζητήσεις και στιγμές έντασης

Χαμόγελα και πολλά πηγαδάκια λίγο πριν ξεκινήσουν οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, το μεσημέρι του Σαββάτου (11.11). Βουλευτές, πρώην υπουργοί, στελέχη του κόμματος βρέθηκαν σε γνωστό ξενοδοχείο για να παρακολουθήσουν την κρίσιμη συνεδρίαση και την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη. 

Ρένα Δούρου και Ευάγγελος Αποστολάκης
Ρένα Δούρου και Ευάγγελος Αποστολάκης © ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI
Ένταση κατά την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη
Ένταση κατά την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη © ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI
Νίκος Φίλης
Νίκος Φίλης © ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI
Όλγα Γεροβασίλη, Σωκράτης Φάμελλος
Όλγα Γεροβασίλη, Σωκράτης Φάμελλος © ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI
Χαμογελαστός ο Στέφανος Κασσελάκης προσέρχεται στο βήμα της Κεντρικής Επιτροπής
© ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI
Παύλος Πολάκης
Παύλος Πολάκης © ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI
Παύλος Πολάκης και Γιώργος Τσίπρας
Παύλος Πολάκης και Γιώργος Τσίπρας © ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος προσέρχεται στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ © ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
Δημήτρης Τζανακόπουλος
© ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI
Δημήτρης Βίτσας
Δημήτρης Βίτσας © ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI
Έφη Αχτσιόγλου και Αλέξης Χαρίτσης
Έφη Αχτσιόγλου και Αλέξης Χαρίτσης © ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Τεχνικά προβλήματα, επεισοδιακή ομιλία και απρόοπτα

Σε έκρυθμο κλίμα, με συνεχείς διακοπές, ολοκληρώθηκε η ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη κατά την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, με τον αρχηγό του κόμματος να υψώνει τους τόνους κατά της εσωκομματικής αντιπολίτευσης και να υπεραμύνεται του δημοψηφίσματος για τη διαγραφή των Τζουμάκα, Φίλη, Βίτσα και Σκουρλέτη.

Η ομιλία ήταν επεισοδιακή από την αρχή της: στην αίθουσα είχε μπει πάρα πολύς κόσμος, με αποτελέσμα πολλοί να παραπονιούνται ότι δεν ακούνε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια στιγμή, υπήρξε πρόβλημα και με τον φωτισμό.

Όταν επανήλθαν, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφώνησε: «Ήρθε το φως το αληθινό».

Ωστόσο, ακόμα και όταν αποκαταστάθηκαν τα τεχνικά προβλήματα, τα πρώτα λόγια του κ. Κασσελάκη προκάλεσαν ιδιαίτερη αίσθηση στους παρευρισκόμενους, με το μοτίβο των μοιρασμένων χειροκροτημάτων και αποδοκιμασιών να συνεχίζεται καθ' όλη τη διάρκεια της ομιλίας του.

Με το «καλημέρα» ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε στην εκλογική συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία «χρέωσε» σε δηλώσεις για τα τοπικά νομίσματα ή σαν αυτές του Γιώργου Κατρούγκαλου.

«Άλλο η κουλτούρα της Δημοκρατίας και άλλο η κουλτούρα της αυτοκτονίας», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από το εσωκομματικό ακροατήριο και αναγκάζοντας τον συντονιστή της συζήτησης, Παναγιώτη Ρήγα, να ζητήσει από τους παρευρισκόμενους σεβασμό στον ομιλητή.  

Φαίνεται μάλιστα πως κάποιος από το ακροατήριο σχολίασε την άγνοια του νέου προέδρου για την ελληνική πολιτική πραγματικότητα λόγω της μακράς παραμονής του στις ΗΠΑ, λέγοντάς του «στο Μαϊάμι να πας». Ανταπαντώντας, ο κ. Κασσελάκης είπε «ναι, έχουμε ομογένεια στο Μαϊάμι και με χαρα θα πάω για να τους κερδίσουμε. Εκτός αν δεν θέλετε την νίκη».

Αποδοκιμασίες ακούστηκαν και μετά την αναφορά του Στέφανου Κασσελάκη ότι «πόσες φορές ένας ηγέτης όπως ο Αλέξης Τσίπρας είδε το μέγεθός του να κονταίνει από μικρούς ανθρώπους», αλλά και όταν υποστήριξε ότι οι διαφωνούντες «σε οποιοδήποτε άλλο κόμμα, αυτά τα στελέχη θα είχαν διαγραφεί σε μερικά λεπτά ή έστω λίγες ώρες».

Αντιδράσεις προκάλεσε και η φράση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι «δεν υπάρχει δικός μου στενός κύκλος». Απαντώντας, είπε σκωπτικά στο κοινό: «Ξέρετε εσείς τον κύκλο μου; Προφανώς είστε στο μυαλό μου και κάνετε τηλεπάθεια».

Διάλογος υπήρξε και όταν ο κ. Κασσελάκης αναφέρθηκε στο τοξικό διαδίκτυο, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να σχολιάζει προς τους παριστάμενους «πάλι στο μυαλό μου είστε; Με τόσο μυαλό στο μυαλό μου θα έπρεπε να είστε 50% στις εκλογές. Νομίζετε ότι ο λαός είναι ηλίθιος; Τους καταδικάζω και δεν έχω καμία ανάγκη από αυτούς τους μηχανισμούς».

Όταν, δε, ο κ. Κασσελάκης είπε ότι «κανείς μας δεν θα πήγαινε στα κανάλια για να γίνει 5η φάλαγγα της ΝΔ», ακούστηκε ξεκάθαρα αίσχος απο μέλη της Κεντρικής Επιτροπής. Μεταξύ αυτών που φώναξαν «αίσχος» ήταν και ο Νίκος Φίλης.

Σε άλλη στιγμή της ομιλίας, ο Δημήτρης Βίτσας αποχώρησε από την αίθουσα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για όσα ακούγονταν. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο Δημήτρης Βίτσας βγαίνοντας είπε «φεύγω, δεν μπορώ να ακούω τον Κασσελάκη».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.