- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Άδωνις Γεωργιάδης: Εφικτός στόχος η αύξηση του μέσου μισθού στα 1.500 ευρώ στο τέλος της τετραετίας
Οι δηλώσεις του υπουργού Εργασίας στο Athens Investment Forum 2023
Άδωνις Γεωργιάδης: Οι δηλώσεις του στο Athens Investment Forum 2023
Την αισιοδοξία του για την υλοποίηση της προεκλογικής δέσμευσης της κυβέρνησης για αύξηση του μέσου μισθού στα 1.500 ευρώ στο τέλος της τετραετίας εξέφρασε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, 'Αδωνις Γεωργιάδης, από το βήμα του 6ου Athens Investment Forum 2023.
Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, αυτός ο στόχος είναι εφικτός και μπορεί να επιτευχθεί με την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και την προσέλκυση νέων επενδύσεων, που θα δημιουργήσουν περισσότερες θέσεις εργασίας.
Όπως είπε, σήμερα, ο μέσος μισθός ανέρχεται σε 1.090 ευρώ.
Χαρακτήρισε οξύμωρο το ποσοστό ανεργίας με την έλλειψη εργατικού δυναμικού
Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας χαρακτήρισε οξύμωρο αυτό το οποίο συμβαίνει στη χώρα μας, που, από τη μία πλευρά, το ποσοστό της ανεργίας ξεπερνά το 10%, υψηλό ακόμη, αλλά με πτωτική τάση και, από την άλλη πλευρά, καταγράφεται έλλειψη εργατικού δυναμικού σε αρκετούς κλάδους της οικονομίας, όπως είναι, για παράδειγμα, ο κλάδος των κατασκευών, ο αγροτικός τομέας, η βιομηχανία και οι κλάδοι της εστίασης και του τουρισμού, που, σε πολλές περιπτώσεις, ζητούν μετακλήσεις εργαζομένων.
«Πρόκειται για ένα δομικό πρόβλημα» εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης, επισημαίνοντας ωστόσο ότι το ποσοστό της ανεργίας ενδεχομένως να είναι χαμηλότερο από αυτό που καταγράφουν οι στατιστικοί δείκτες, λόγω της ύπαρξης της αδήλωτης εργασίας.
Το υπουργείο «τρέχει» προγράμματα για την αναβάθμιση δεξιοτήτων
Αναγνωρίζοντας ότι μέρος του εργατικού δυναμικού δεν διαθέτει τις δεξιότητες που απαιτεί η σύγχρονη αγορά εργασίας, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι το υπουργείο «τρέχει» προγράμματα για upskilling (αναβάθμιση δεξιοτήτων) και reskilling (επανεκπαίδευση), με την αξιοποίηση των πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, χρειάζεται να ενισχυθούν οι ψηφιακές δεξιότητες όχι μόνο των εργαζομένων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και των μεγαλύτερων - ηλικιακά - πολιτών. Κι αυτό, διότι είναι αναγκαίο να μάθουν να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο και τις νέες τεχνολογίες, για να μπορούν να κάνουν χρήση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του e-ΕΦΚΑ και, κατά συνέπεια, να κάνουν τη ζωή τους πιο εύκολη.
Επιπρόσθετα, ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι η αναβάθμιση των δεξιοτήτων και η επιμόρφωση συμβάλλουν καθοριστικά στην προσπάθεια των ανέργων να βρουν δουλειά, ενώ - με τον τρόπο αυτό - και οι εργαζόμενοι καταφέρνουν να είναι πιο παραγωγικοί στην επιχείρηση που ήδη εργάζονται ή ακόμα έχουν τη δυνατότητα να αναζητήσουν μία νέα θέση εργασίας, με υψηλότερες απολαβές.
Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Γεωργιάδης συμπλήρωσε ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει και δημογραφικό ζήτημα, που, στη μακροπρόθεσμη προβολή του, εντείνει το έλλειμμα εργατικών χεριών και τα προβλήματα στο ασφαλιστικό μας σύστημα.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποστασιοποιείται από το δημοσίευμα - «Δεν αντιπροσωπεύει τις θέσεις μας»
Πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ έως τέλος Δεκεμβρίου - Κάλεσμα για υπεύθυνες κινητοποιήσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.