Πολιτικη & Οικονομια

Αύξηση του πληθωρισμού στο 3,9% τον Οκτώβριο

Τα στοιχεία της Eurostat - Πώς διαμορφώνεται το ποσοστό στην ευρωζώνη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Eurostat: Στο 2,9% ο πληθωρισμός τον Οκτώβριο στην ευρωζώνη - Στο 3,9% στην Ελλάδα - Τα στοιχεία για τρόφιμα και ενέργεια.
Υποχώρηση κατέγραψε ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη τον Οκτώβριο © Alexandros Michailidis/SOOC

Eurostat: Στο 2,9% ο πληθωρισμός τον Οκτώβριο στην ευρωζώνη - Στο 3,9% στην Ελλάδα - Τα στοιχεία για τρόφιμα και ενέργεια.

Nέα σημαντική υποχώρηση κατέγραψε ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη τον Οκτώβριο με αποτέλεσμα να κυμανθεί στο 2,9% από 4,3% που ήταν τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Εurostat.

Στην Ελλάδα, ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 3,9% τον Οκτώβριο από 2,4% που ήταν τον Σεπτέμβριο.

Τα τρόφιμα, το αλκοόλ και ο καπνός αναμένεται να έχουν τον υψηλότερο πληθωρισμό τον Οκτώβριο (7,5%, έναντι 8,8% τον Σεπτέμβριο), ενώ ακολουθούν οι υπηρεσίες (4,6%, έναντι 4,7% τον Σεπτέμβριο), τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (3,5%, έναντι 4,1% τον Σεπτέμβριο) και η ενέργεια (-11,1% έναντι -4,6% τον Σεπτέμβριο).

Η Εurostat δημοσίευσε σήμερα και τα πρώτα προσωρινά στοιχεία για το ΑΕΠ το τρίτο τρίμηνο του 2023, τα οποία δείχνουν μια επιβράδυνση της οικονομίας.

Σε τριμηνιαία βάση το ΑΕΠ υποχώρησε 0,1% στην Ευρωζώνη το τρίτο τρίμηνο του 2023 και σε σχέση με το δεύτερο.

Σε ετήσια βάση το ΑΕΠ αυξήθηκε 0,1% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2022.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η γοητεία της ακύρωσης του άλλου και της πραγματικότητας
Η γοητεία της ακύρωσης του άλλου και της πραγματικότητας

Δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι στην πολιτική γραμμή του κόμματος το γεγονός ότι έχασε, ούτε φυσικά υπονοεί κάτι τέτοιο ο συναγωνιστής Θ. Μαργαρίτης. Το ζητούμενο είναι να βρεθεί ένας άλλος «αρχηγός»

Κεντροαριστερά: Να ενωθούμε για να γυρίσουμε στα παλιά;
Κεντροαριστερά: Να ενωθούμε για να γυρίσουμε στα παλιά;

«Η επιστροφή σε σχήματα και ιδεοληψίες του αλήστου μνήμης παρελθόντος δεν αφήνουν κανένα περιθώριο ανάκαμψης για το κόμμα που (θέλει να) εκπροσωπεί τη φιλελεύθερη σοσιαλδημοκρατία στην Ελλάδα»

Podcast «50 χρόνια Μεταπολίτευση»: Νίκος Παναγιώτου και Χρήστος Φραγκονικολόπουλος συζητούν με τον αναπληρωτή καθηγητή Σωτήρη Πετρόπουλο για το κράτος και την κοινωνία πολιτών
Podcast 50 χρόνια Μεταπολίτευση: Το κράτος και η κοινωνία των πολιτών

Ο αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Σωτήρης Πετρόπουλος συζητά με τους καθηγητές Χρήστο Α. Φραγκονικολόπουλο και Νίκο Σ. Παναγιώτου

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΛΕΩΦΟΡΟ ΒΑΡΗΣ - ΚΟΡΩΠΙΟΥ
Όποιος δήμαρχος δεν μπορεί, να πάει σπίτι του

Το καλοκαίρι έρχεται κάθε χρόνο και οι ανάγκες για καθαρισμό είναι σταθερές. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να τρέχουν τελευταία στιγμή ή να αναθέτουν εργασίες σε εταιρείες οι οποίες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.