Πολιτικη & Οικονομια

ΣΥΡΙΖΑ: Ακρίβεια και κρατικός μηχανισμός στο επίκεντρο της συνεδρίασης της ΚΟ την Τρίτη

Ο διπλός στόχος μετά τη μίνι περιοδεία Κασσελάκη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΣΥΡΙΖΑ: Με το βλέμμα στραμμένο στη συνεδρίαση της ΚΟ - Ακρίβεια και κρατικός μηχανισμός στο επίκεντρο
ΣΥΡΙΖΑ: Με το βλέμμα στραμμένο στη συνεδρίαση της ΚΟ - Ακρίβεια και κρατικός μηχανισμός στο επίκεντρο © ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

ΣΥΡΙΖΑ: Στο επίκεντρο της συζήτησης της ΚΟ ακρίβεια και λειτουργία κρατικού μηχανισμού - Ο διπλός στόχος μετά τη μίνι περιοδεία Κασσελάκη

Τα δύο ζητήματα που έχει θέσει ως στόχο ο ΣΥΡΙΖΑ στην ατζέντα του μετά την επιτυχημένη, όπως τονίζουν στην Κουμουνδούρου, περιοδεία του Στέφανου Κασσελάκη σε Θεσσαλονίκη, Αλεξάνδρεια και Λάρισα είναι η ακρίβεια και η λειτουργία του κρατικού μηχανισμού.

Όπως αναφέρουν πηγές της Κουμουνδούρου, στόχος του Στέφανου Κασσελάκη «αποτελεί η γείωση με τα καθημερινά προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία και τους πολίτες». Έτσι, τα δύο αυτά ζητήματα θα τεθούν στην αυριανή συνεδρίαση (31.10) του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τα δύο ζητήματα που θα τεθούν στο επίκεντρο

Συγκεκριμένα, όπως τονίζουν πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην αυριανή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα τεθεί «το μείζον ζήτημα της ακρίβειας που εξανεμίζει το εισόδημα των πολιτών και γονατίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις».

Υπογραμμίζουν επίσης ότι «το προσχέδιο του κυβερνητικού προϋπολογισμού, όχι μόνο δεν απαντά, αλλά επιτείνει περαιτέρω το πρόβλημα. Ως προϋπολογισμό ακρίβειας τον αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και σε αυτό το πλαίσιο σε διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς και την κοινωνία των πολιτών, θα παρουσιάσει τεκμηριωμένες και εφαρμόσιμες προτάσεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας».

Συζήτηση για το νέο ν/σ του υπουργείου Εσωτερικών

Θα αναλυθεί επίσης το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών «Νέο σύστημα επιλογής διοικήσεων φορέων του δημοσίου τομέα, ενίσχυση της αποτελεσματικότητάς τους και λοιπές διατάξεις».

Το νομοσχέδιο αυτό, σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, «κάτω από τον ευφημισμό του τίτλου και τον ψευδεπίγραφο μανδύα αξιοκρατίας, ουσιαστικά διαιωνίζει τον άκρατο κομματισμό και την ευνοιοκρατία στη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης.».

Ετοιμάζει εναλλακτική πρόταση για τις διοικήσεις του Δημοσίου ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Όπως τονίζουν στην Κουμουνδούρου, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, παράλληλα με την αντίκρουση του νομοσχεδίου της κυβέρνησης, σε συνεργασία με θεσμικούς και συλλογικούς φορείς «θα παρουσιάσει στους πολίτες ένα συνολικό σχέδιο ανασυγκρότησης και αναμόρφωσης της Δημόσιας Διοίκησης, ξεδιπλώνοντας τη δική του εναλλακτική πρόταση για τη στελέχωση των Διοικήσεων του Δημοσίου».

«Με οδηγό τις αρχές της αξιοκρατίας, της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας», καταλήγουν.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cwls3q0gimc1)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.