Πολιτικη & Οικονομια

Στέφανος Κασσελάκης στον Economist: Φιλοδοξώ να γίνω ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας

«Είμαι στο πλευρό των αδυνάτων που με αγκάλιασαν και με ώθησαν»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κασσελάκης στο Economist:  Φιλοδοξώ να γίνω ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης μιλάει στο 27ο συνέδριο του Economist © ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΒΑΪΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε στις εκλογικές ήττες του ΣΥΡΙΖΑ και εξέφρασε την επιθυμία να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας

Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης ξεκίνησε την ομιλία του στο συνέδριο του Economist, με έναν σύντομο πολιτικό απολογισμό της χρονιάς που πέρασε και της δικής του εισόδου στον ΣΥΡΙΖΑ και στην πολιτική ζωή της χώρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι ήταν μία εκλογική χρονιά, κατά την οποία το κόμμα του έχασε δύο εκλογικές αναμετρήσεις, φιλοδοξώντας παράλληλα να ηγηθεί μιας προοδευτικής κυβέρνησης συνασπισμού.

«Ήταν μια ηχηρή νίκη για τον κ. Μητσοτάκη, μόλις δύο μήνες μετά την τραγική σύγκρουση τρένων που σκότωσε 57 ανθρώπους, κυρίως νέους που επέστρεφαν στο πανεπιστήμιο μετά από ένα μακρύ Σαββατοκύριακο», δήλωσε ο κ. Κασσελάκης.

Κασσελάκης: Φιλοδοξώ να γίνω ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας

Για την δική του πορεία σημείωσε: «Δύο μήνες αφότου ο Αλέξης αποφάσισε να αποχωρήσει, ανακοίνωσα την υποψηφιότητά μου για να τον διαδεχτώ. Δεν ήμουν μέλος του κόμματος, επίσης, δεν ταίριαζα στο προφίλ της παραδοσιακής Αριστεράς - από την απασχόληση στην Goldman Sachs και ως πρώην επιχειρηματίας και στέλεχος ναυτιλίας.

Αλλά, εκλέχτηκα με μεγάλη διαφορά, ως αουτσάιντερ στην κούρσα που κέρδισε τις εργατικές γειτονιές και τις αγροτικές περιοχές. Και αυτό είναι το πιο χαρακτηριστικό κομμάτι της θέσης μου σήμερα: ότι όσοι έμειναν έξω από το λεγόμενο σύστημα, έβλεπαν σε μένα έναν σύγχρονο μαχητή, όχι μόνο για τα συμφέροντά τους, αλλά για το συλλογικό μέλλον της χώρας.

Φιλοδοξώ να γίνω ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας για όλους τους Έλληνες - εγχώρια και διεθνώς - αλλά, η πίστη μου είναι πάνω από όλα στους ανθρώπους που με αγκάλιασαν και με ώθησαν». 

«Ο Αλέξης είναι ο λόγος που μπήκα στον ΣΥΡΙΖΑ»

Αναφερόμενος εκτεταμένα στον Αλέξη Τσίπρα είπε: «Αλίμονο, ο προκάτοχός μου αποφάσισε να παραιτηθεί από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, παρόλο που η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, συμπεριλαμβανομένου και εμένα, ήθελε να παραμείνει».

Για τα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: «Άνοιξε τον ΣΥΡΙΖΑ στο προοδευτικό κέντρο, έβγαλε την χώρα από τρία αυστηρά πακέτα λιτότητας διατηρώντας παράλληλα το δίχτυ κοινωνικής ασφάλειας για το μέγιστο ευάλωτα.

Και όλα αυτά προστατεύοντας τα συμφέροντα εθνικής ασφάλειας της χώρας και επιλύοντας ένα μακροχρόνιο ευρωπαϊκό ζήτημα στον Βορρά μας, ανάμεσα στην Ελλάδα και τώρα στη Βόρεια Μακεδονία».

Τέλος, ο κ. Κασσελάκης διαβεβαίωσε πως θα είναι στο πλευρό των ανθρώπων «που αγωνίζονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς του ρεύματος, που λαχταρούν τα παιδιά τους να επιστρέψουν στην Ελλάδα, που είναι θαμμένοι σε στοίβες λάσπης μετά τις πρόσφατες πλημμύρες και με αμελητέα κρατική υποστήριξη».

Πηγή: ΑΠΕ / ΜΠΕ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ