Πολιτικη & Οικονομια

Αγκαλιές και φιλιά μεταξύ Κασσελάκη και Αχτσιόγλου

Καλό το κλίμα στην έναρξη της συνεδρίασης του Εκτελεστικού Γραφείου

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

ΣΥΡΙΖΑ: Αγκαλιές και φιλιά μεταξύ Κασσελάκη και Αχτσιόγλου

Σε θερμό κλίμα συναντήθηκαν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης με την Έφη Αχτσιόγλου, λίγο πριν από την έναρξη της συνεδρίασης του Εκτελεστικού Γραφείου το απόγευμα της Πέμπτης (26/10) στην Κουμουνδούρου.

Παρά το γεγονός ότι υπάρχει κλίμα έντασης στον ΣΥΡΙΖΑ λόγω της εντολής Κασσελάκη για διαγραφές κορυφαίων στελεχών (Τζουμάκας, Φίλης, Σκουρλέτης και Βίτσας), η ατμόσφαιρα με την Έφη Αχτσιόγλου δεν ήταν κακή. Το αντίθετο, καθώς οι δύο αγκαλιάστηκαν και φιλήθηκαν σταυρωτά. Άλλωστε, η Έφη Αχτσιόγλου θα ήθελε να ευχηθεί στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για τον γάμο του.

Τη χειραψία και τα φιλιά κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός, καθώς στην αίθουσα είχε επιτραπεί η είσοδος φωτορεπόρτερ για λίγα λεπτά πριν από την έναρξη της συνεδρίασης -κάτι που συνηθίζεται πχ στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, καθώς και σε άλλες επίσημες συνεδριάσεις, όχι τόσο σε άτυπες συσκέψεις. Υπενθυμίζεται ότι το Εκτελεστικό Γραφείο -που είναι ένα άτυπο όργανο στον ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο είχε συγκροτήσει με απόφασή του ο Αλέξης Τσίπρας- συνεδριάζει μετά από απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη.

Στέφανος Κασσελάκης και Έφη Αχτσιόγλου στο Εκτελεστικό Γραφείο © ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
Σε καλό κλίμα η συνάντηση Κασσελάκη - Αχτσιόγλου ©ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Σε εξέλιξη η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου

Η ομάδα Αχτσιόγλου - Ηλιόπουλου - Χαρίτση είχαν ζητήσει να συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος για να εξετάσει το θέμα των διαγραφών, κάτι που προς το παρόν δεν έχει γίνει δεκτό από την ηγεσία.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η κρίσιμη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου. Σε αυτή συμμετέχουν ο πρόεδρος του κόμματος, οι γραμματείς Σβίγκου και Βασιλειάδης, ο επικεφαλής της ΚΟ Σωκράτης Φάμελλος (δεν είχε προσέλθει στην έναρξη της συνεδρίασης), η γραμματέας της ΚΟ Θεοδώρα Τζάκρη, η εκπρόσωπος Τύπου Δώρα Αυγέρη, η Έφη Αχτσιόγλου, η Ρένα Δούρου και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Μένει να φανεί αν οι τόνοι μεταξύ Αχτσιόγλου και Κασσελάκη ανέβουν στη διάρκεια της συνεδρίασης.

Νωρίτερα, πάντως, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος -που δεν μετέχει στο Εκτελεστικό Γραφείο- προσήλθε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, αναζητώντας τον Στέφανο Κασσελάκη για το θέμα των διαγραφών.