Πολιτικη & Οικονομια

Δημοσκόπηση GPO: Πτώση για τον ΣΥΡΙΖΑ - Κεντροδεξιά «κλίση» Κασσελάκη βλέπει η πλειοψηφία

Ικανοποιημένοι δείχνουν (πάντως) οι ψηφοφόροι του κόμματος

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δημοσκόπηση GPO: Σταθερή η ΝΔ - Πτώση για τον ΣΥΡΙΖΑ - Κεντροδεξιός θεωρείται ο Κασσελάκης για το 17%, μόλις 6,1%απαντά πως είνα Αριστερός
Δημοσκόπηση GPO: Σταθερή η ΝΔ - Πτώση για τον ΣΥΡΙΖΑ - Κεντροδεξιός θεωρείται ο Κασσελάκης για το 17%, μόλις 6,1%απαντά πως είνα Αριστερός © EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Δημοσκόπηση GPO: Πτώση στα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η έρευνα - Οι ερωτηθέντες απαντούν για την ιδεολογική ταυτότητα του Στέφανου Κασσελάκη και την πορεία του κόμματος

Έρευνα της GPO, όπου αποτυπώνονται οι διαθέσεις των πολιτών, στο γενικό κοινό αλλά και μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ ως προς τον νέο πρόεδρο του κόμματος, Στέφανο Κασσελάκη αλλά και τους διαφωνούντες, παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star την Τετάρτη (25.10).

Η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας με τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση GPO φαίνεται πως μεγαλώνει, καθώς το ποσοστό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πέφτει στο 12,9%.

Το ΠΑΣΟΚ από την πλευρά του αδυνατεί να κεφαλαιοποιήσει την πτώση του ΣΥΡΙΖΑ, παραμένοντας στο 11,9%.

GPO: Πρόθεση ψήφου

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 36,6%. Ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει στο 12,9%, μόλις στη μία μονάδα διαφορά από το ΠαΣοΚ που ωστόσο παραμένει στο 11,9%. Ακολουθούν, ΚΚΕ 8,5%, Σπαρτιάτες 3,5%, Ελληνική Λύση 5,4%, Νίκη 2,5% και Πλεύση Ελευθερίας 2,3%.

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 36,6%
Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 36,6% © Star/ Δημοσκόπηση GPO

GPO: Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης

O Κυριάκος Μητσοτάκης αποτελεί την καταλληλότερη επιλογή για την πρωθυπουργία, σύμφωνα με το 48% των ερωτηθέντων, έναντι 13,8% που απαντούν το ίδιο για τον Νίκο Ανδρουλάκη και 12,1% για τον Στέφανο Κασσελάκη.

O Κυριάκος Μητσοτάκης αποτελεί την καταλληλότερη επιλογή για την πρωθυπουργία
O Κυριάκος Μητσοτάκης αποτελεί την καταλληλότερη επιλογή για την πρωθυπουργία © Star/ Δημοσκόπηση GPO

GPO: Προς τα πού κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ

Το 76,2% όσων θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές θεωρεί ότι η στάση των κ. Φίλη, Σκουρλέτη και Τζουμάκα δεν συμβάλλει στην ενότητα του κόμματος.

Επίσης το 77,7% της ίδιας δεξαμενής θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την ανάληψη της ηγεσίας από τον κ. Κασσελάκη κινείται στη σωστή και μάλλον στη σωστή κατεύθυνση.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα της GPO που αφορούν την ενότητα στον ΣΥΡΙΖΑ
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα της GPO που αφορούν την ενότητα στον ΣΥΡΙΖΑ © Star/ Δημοσκόπηση GPO

Στο γενικό κοινό, όμως, ο κ. Κασσελάκης δεν έχει διείσδυση, καθώς οι 7 στους 10 (70,6%) θεωρούν ότι κινείται σε λάθος κατεύθυνση, έναντι μόλις 22,6% που θεωρεί ότι κινείται σωστά.

Στο γενικό κοινό, ο κ. Κασσελάκης δεν έχει διείσδυση
Στο γενικό κοινό, ο κ. Κασσελάκης δεν έχει διείσδυση © Star/ Δημοσκόπηση GPO

Κεντροδεξιός ο Κασσελάκης λέει το 17%, μόλις 6,1% τον θεωρεί Αριστερό

Μόνο το 6,1% των πολιτών θεωρεί ότι ο Στ.Κασσελάκης ιδεολογικά είναι αριστερός. Το 17,4% απαντά κεντροαριστερός, το 15,6% κεντρώος, το 17% κεντροδεξιός και το 14,3% δεξιός, ενώ 20,2% απαντά τίποτα από τα παραπάνω.

Μόνο το 6,1% των πολιτών θεωρεί ότι ο Στ.Κασσελάκης ιδεολογικά είναι αριστερός.
Μόνο το 6,1% των πολιτών θεωρεί ότι ο Στ.Κασσελάκης ιδεολογικά είναι αριστερός © Star/ Δημοσκόπηση GPO

Ανησυχούν 9 στους 10 για τη Μέση Ανατολή

Σε σχέση με τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, το 89,8% των ερωτηθέντων ανησυχεί πολύ ή αρκετά για το ενδεχόμενο μιας γενικευμένης σύρραξης.

Σε σχέση με τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή το 89,8% των ερωτηθέντων ανησυχεί πολύ ή αρκετά για το ενδεχόμενο μιας γενικευμένης σύρραξης.
Σε σχέση με τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή το 89,8% των ερωτηθέντων ανησυχεί πολύ ή αρκετά για το ενδεχόμενο μιας γενικευμένης σύρραξης © Star/ Δημοσκόπηση GPO

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY