Πολιτικη & Οικονομια

Δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα 21,5 μονάδων για τη ΝΔ - Μειώνεται η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ

Πώς βλέπουν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ τις διαγραφές Κασσελακη

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Metron Analysis: Στο 32,3% ΝΔ, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ
Metron Analysis: Στο 32,3% ΝΔ, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα 21,5 μονάδων για τη ΝΔ - Μικραίνει το άνοιγμα της «ψαλίδας» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ - Πώς βλέπουν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ τις διαγραφές Κασσελακη

Η νέα δημοσκόπηση της Pulse παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, καταδεικνύοντας ως υπ' αριθμόν ένα πρόβλημα για τους πολίτες την ακρίβεια. Σύμφωνα με τα ευρήματα της πανελλαδικής δημοσκόπησης, η ΝΔ παραμένει αδιαφιλονίκητη πρώτη ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, παραμένει σε πτωτική πορεία από την οποία ωφελούνται κυρίως το ΠΑΣΟΚ αλλά και το ΚΚΕ.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση οι πολίτες ανησυχούν για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή με το 84% να δηλώνει ότι οι εξελίξεις τους απασχολούν «πολύ» (57%) ή «αρκετά» (27%).

Μικραίνει η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει το 33,5% με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 15%, έχοντας χάσει 2 μονάδες από τη προηγούμενη έρευνα.

Σε κοντινή απόσταση ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 12% που συνεχώς μειώνει τη διαφορά με το δεύτερο κόμμα.

Τέταρτο το ΚΚΕ με 8,5% και ακολουθούν: Ελληνική Λύση με 4,5%, Σπαρτιάτες με 3%, ΝΙΚΗ με 3%. Πλεύση Ελευθερίας και ΜέΡΑ 25 συγκεντρώνουν 2,5%.

Πρόθεση ψήφου
Πρόθεση ψήφου © ΣΚΑΪ/ Pulse

Εκτίμηση ψήφου

Στην εκτίμηση ψήφου με υποθετικό σενάριο της Pulse για την κατανομή των αναποφάσιστων, η ΝΔ διευρύνει την διαφορά της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις 21,5 μονάδες. Ειδικότερα, το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 38,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 17% και το ΠΑΣΟΚ 13,5%. Ακολουθούν ΚΚΕ με 9,5%, η Ελληνική Λύση με 5,5%, οι Σπαρτιάτες και η Νίκη με ποσοστό από 3,5% και Πλεύση Ελευθερίας και ΜέΡα25 από 3%.

Εκτίμηση ψήφου
Εκτίμηση ψήφου © ΣΚΑΪ/ Pulse

Αρνητικοί σχεδόν 6 στους 10 στις πρωτοβουλίες Κασσελάκη

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να αξιολογήσουν τις πρόσφατες εσωκομματικές ενέργειες και πρωτοβουλίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ αυτών και των διαγραφών στελεχών του κόμματος. Η πλειοψηφία, δηλαδή το 58%, τις αξιολογεί αρνητικά.

Αρνητικά αξιολογούνται οι κινήσεις Κασσελάκη
Αρνητικά αξιολογούνται οι κινήσεις Κασσελάκη © ΣΚΑΪ/ Pulse

Ανησυχητικά είναι τα ευρήματα για τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ως προς το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης σε σχέση με τις εξελίξεις στο κόμμα. Το 34% τις αντιμετωπίζουν αδιάφορα, το 25% με προβληματισμο, το 17% ουδέτερα έναντι μόλις 15% που απαντά «με ενδιαφέρον» και 5% που απαντά «με ικανοποίηση».

 Το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης σε σχέση με τις εξελίξεις στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ
Το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης σε σχέση με τις εξελίξεις στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ © ΣΚΑΪ/ Pulse

Πάντως, το 68% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ «βλέπει» θετικά τις κινήσεις Κασσελάκη.

Πώς «βλέπουν» οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ τις κινήσεις Κασσελάκη
Πώς «βλέπουν» οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ τις κινήσεις Κασσελάκη © ΣΚΑΪ/ Pulse

Προβληματίζει η ακρίβεια

Το 86% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι τους απασχολεί η ακρίβεια , ενώ σχεδόν ένα στα δύο νοικοκυριά προβληματίζονται κυρίως με τις τιμές στα τρόφιμα και στους λογαριασμούς του ρεύματος. Οι ηλικίες που ανησυχούν περισσότερο είναι από 30 έως 59 ετών. 

Το 86% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι τους απασχολεί η ακρίβεια
Το 86% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι τους απασχολεί η ακρίβεια © ΣΚΑΪ/ Pulse

Ένα εξίσου συντριπτικό ποσοστό δηλώνει ανήσυχο για την πολεμική εμπλοκή στη Μέση Ανατολή. Ειδικότερα, το 84% να δηλώνει ότι οι εξελίξεις τους απασχολούν «πολύ» (57%) ή «αρκετά» (27%).

Προβληματισμός για την πολεμική εμπλοκή στη Μέση Ανατολή
Προβληματισμός για την πολεμική εμπλοκή στη Μέση Ανατολή © ΣΚΑΪ/ Pulse

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ