- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σακελλαροπούλου για καρκίνο του μαστού: «Ας μην τρομοκρατούμαστε, αλλά κι ας μην εφησυχάζουμε»
Η ΠτΔ τονίζει το τρίπτυχο «Πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση και εμπιστοσύνη στην επιστήμη»
Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Το μήνυμα της Προέδρου της Δημοκρατίας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού
Μήνυμα αισιοδοξίας και στήριξης προς όλες τις γυναίκες στέλνει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σήμερα (25.10), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου του Μαστού, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για «Πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση και εμπιστοσύνη στην επιστήμη».
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας με ανάρτησή της στο Facebook αναφέρεται στην πρωτοβουλία που έλαβε χώρα χθες και σήμερα στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου και αφορά στον δωρεά προληπτικό έλεγχο 70 γυναικών από την Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας. Επισημαίνει, επίσης, ότι δεν πρέπει «να τρομοκρατούμαστε, αλλά και να μην εφησυχάζουμε» και προτρέπει τις γυναίκες να αντιμετωπίσουν το σώμα τους «με αγάπη, θετική διάθεση και γνώση».
Το μήνυμα της Κατερίνας Σακελλαροπούλου για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου του Μαστού
«Πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση, εμπιστοσύνη στην επιστήμη.
Έτσι παύει ν' αποτελεί ο καρκίνος του μαστού φόβητρο για τις γυναίκες κι έτσι ηττάται. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού, φιλοξενήσαμε στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου την Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (ΕΑΕ), προσφέροντας δωρεάν προληπτικό έλεγχο στις εβδομήντα Αθηναίες που έσπευσαν να ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας.
Μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε χθες και συνεχίζεται σήμερα, μια κίνηση με την οποία θέλησα να δώσω ένα μήνυμα αισιοδοξίας. Η μαστογραφία, καθώς τόνισε ο πρόεδρος της ΕΑΕ, Ευάγγελος Φιλόπουλος, παρών στην πρώτη συνάντηση με τις γυναίκες που ήρθαν να εξεταστούν, είναι η καλύτερη μέθοδος για πρώιμη διάγνωση και φυσική αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού. Όσο εμείς οι γυναίκες παρακολουθούμε το σώμα μας, όσο δεν αμελούμε την αυτοεξέταση, όσο μένουμε πιστές στο ετήσιο ραντεβού μας για μαστογραφία, τόσο απομακρύνουμε τον κίνδυνο. Κι έχουμε αρωγό μας τις κινητές μονάδες μαστογράφου της ΕΑΕ, που φτάνουν και στις πλέον μακρινές γωνίες του τόπου μας, για να προσφέρουν δωρεάν έλεγχο σ' όσες γυναίκες λόγω γεωγραφικών, οικονομικών, πολιτιστικών συνθηκών, λόγω αμέλειας ή και φόβου, δεν φροντίζουν την υγεία του στήθους τους.
Ας μην τρομοκρατούμαστε, λοιπόν, αλλά και ας μην εφησυχάζουμε. Ας αντιμετωπίσουμε το σώμα μας με αγάπη, θετική διάθεση και γνώση».
Πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση, εμπιστοσύνη στην επιστήμη. Έτσι παύει ν’ αποτελεί ο καρκίνος του μαστού φόβητρο για τις...
Posted by Katerina Sakellaropoulou on Tuesday, October 24, 2023
Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού: Δωρεάν έλεγχος στο Προεδρικό Μέγαρο
Δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου διοργανώνεται με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού από την προεδρία της Δημοκρατίας σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.
Στη δράση, η οποία ξεκίνησε εχθές, έχουν δηλώσει συμμετοχή 70 γυναίκες, ανάμεσά τους και υπάλληλοι της Προεδρίας. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρέστη στη χθεσινή εξέταση και ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Ευάγγελο Φιλόπουλο για το πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού, που πραγματοποιείται σε όλη την Ελλάδα με την Κινητή Μονάδα Μαστογράφου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με τροπολογία Λιβάνιου η τριεδρική περιφέρεια αποδήμων θα ισχύσει 18 μήνες μετά τις επόμενες εκλογές
Ένοχοι και σε δεύτερο βαθμό οι 42 κατηγορούμενοι
Χάρης Δούκας: «Αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι η έμφυλη ισότητα αποτελεί σταθερή προτεραιότητά μας»
Έκτακτα μέτρα και παροχές roaming για τους πολίτες που βρίσκονται σε χώρες του Κόλπου και της ευρύτερης περιοχής
«Μην μας δηλητηριάσετε» φώναξε η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, Γιάννης Παπαχρήστου, και ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, παρουσίασαν τον απολογισμό και τις στρατηγικές προτεραιότητες
«Η αποστολή στην Κύπρο είναι αμυντική και ειρηνική», είπε μεταξύ άλλων
Καλώς ή κακώς η ελληνική παρουσία στην ανατολική Μεσόγειο είναι μονόδρομος. Κι από τους τρόπους παρουσίας, το να στέλνεις φρεγάτες για να προστατεύσεις την Κύπρο είναι μάλλον ο προτιμότερος
Για συνεργεία στην ανθρωποκτονία Φύσσα κρίθηκαν ένοχοι 15 κατηγορούμενοι
Μια συζήτηση για όλα με τη βουλεύτρια Δυτικού Τομέα Αθηνών και πρώην γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας
«Σε ένα κανονικό κόμμα ο κ. Πολάκης δεν θα παρέμενε ούτε λεπτό», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Είμαστε σε επικοινωνία μαζί τους μέρα και νύχτα, 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας στο Reuters
«Προτεραιότητα η προστασία του Κυπριακού Ελληνισμού», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Οι δύο πρόεδροι ζητούν επίσημη ενημέρωση και χάραξη της εθνικής γραμμής
«Η χώρα μας έχει εξελιχθεί σε πρωτοπόρο ως προς αυτά τα προγράμματα, ενώ ήμασταν ουραγοί», είπε ο πρωθυπουργός
Σε ετοιμότητα το ΥΠΕΞ για την επιστροφή των εγκλωβισμένων πολιτών μόλις ανοίξει ο εναέριος χώρος
Συζήτηση για Ιράν και Λίβανο με έμφαση στη σταθερότητα της περιοχής
«Ο homo economicus δεν είναι homo sapiens», δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος
Εντός του 2026, 5.000 μόνιμες προσλήψεις και 3.000 προσλήψεις επικουρικού προσωπικού
«Δεν θα εγκαταλείψουμε όσους θέλουν να αλλάξουν τη ζωή τους», δήλωσε ο υπουργός Υγείας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.