Πολιτικη & Οικονομια

Νίκος Φίλης: «Ο Κασσελάκης θέλει να κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ Δημοκρατικό κόμμα Μπάιντεν»

Τι υποστήριξε για την «αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από την Αριστερά»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης
© ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Νίκος Φίλης: Νέες μομφές κατά Κασσελάκη και το κόμμα Μπάιντεν - Τι υποστήριξε για την «αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από την Αριστερά»

Ο Νίκος Φίλης αναφέρθηκε ξανά στην διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη και εξαπέλυσε νέες κατηγορίες για τον πρόεδρο του κόμματος.

«Πώς είναι δυνατόν να αποκρύπτεις τις πολιτικές απόψεις που έγραφες πριν από λίγα χρόνια στις ΗΠΑ; Άλλαξες ή λες τα ίδια όπως έκανες στο ΣΕΒ;» αναρωτήθηκε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του σε τηλεοπτική εκπομπή και συμπλήρωσε:

«Το σχέδιο που εκτυλίσσεται εκ μέρους του Κασσελάκη είναι η μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε Δημοκρατικό Κόμμα Μπάιντεν. Αυτό σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάψει να είναι κόμμα της Αριστεράς, θα αφήσει ένα πολιτικό κενό, θα σπρώξει ψηψοφόρους προς το ΚΚΕ. Με επικεφαλής τον Τσίπρα κέρδισε ως κόμμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς».

Φίλης: «Εξαπατήθηκε ο κόσμος, συκοφαντήθηκαν και καταψηφίστηκαν πρόσωπα»

Όπως επισημαίνει ο κ. Φίλης «το σχέδιο αυτό εκπονήθηκε από βασικούς συνεργάτες του και οικονομικούς παράγοντες - και δίπλα στον ΣΥΡΙΖΑ, κάποιοι τον έφεραν εδώ, δεν ξέρω αν ο Τσίπρας το γνώριζε αλλά το ανέχτηκε στην πορεία. Βλέπετε και συνεργάτές βασικούς (σ.σ. του κ. Κασσελάκη) που έχουν οικονομική σχέση με μεγαλοπαράγοντες στην Ελλάδα. Ο ίδιος έχει πει ότι έχει κάνει καριέρα στις ΗΠΑ με τη βοήθεια εφοπλιστών» και συνέχισε:

«Καταψηφίστηκαν πρόσωπα μερικά όπως η Αχτσιόγλου και ο Τσακαλώτος που συκοφαντήθηκαν από τον Κασσελάκη ως υπονομευτές του Τσίπρα και δεν τους υποστήριξε κανείς από την πλευρά του Τσίπρα. Μετά βγήκε ένα κείμενο του Καρτερού για να πει ότι δεν ισχύει. Όταν φτάνεις να υπάρχει υπονόμευση στη γενιά που κατόρθωσε να δημιουργήσει την κυβερνητική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ τότε αρχίζουν τα μεγάλα προβλήματα. Ήταν ψέμα αυτό και έγινε επίτηδες και έπρεπε να υπάρχει άμεση διάψευση και δεν υπήρξε. Εξαπατήθηκε ο κόσμος, είπε ανάλογα πράγματα στο ΣΕΒ. Σήμερα γίνεται μια σφαγή στην Παλαιστίνη και πού είναι ο πρόεδρος της αντιπολίτευσης; Στην Αμερική και διαγράφει στελέχη του, είναι εικόνα αυτή;».

Όπως υποστηρίζει ο κ. Φίλης ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει «επειδή υπάρχει πρόβλημα αξιοπιστίας που επιδεινώνεται. Όταν επί 2 μήνες η μόνη πολιτική παρουσία είναι η προσωπική του ζωή δεν ειναι απολίτικο αυτό και βαρύνει την πολιτική εικόνα του κόμματος».

Ως προς την συνάντησή τους πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές είπε ότι «μου έδειξε ότι είναι πολύ αμερικανική η οπτική του, έχει άλλη οπτική για την Ελλάδα, παρομοίασε τον ΣΥΡΙΖΑ με το Δημοκρατικό κόμμα του Μπάιντεν. Ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως, είναι ένα ευρωπαικό κόμμα που δεν βασίζεται σε προσωπική πολιτική αλλά σε μια συλλογική έκφραση. Τρία στοιχεία χαρακτήρισαν το ύφος του Τραμπ: Είμαι καλός επιχειρηματίας και άρα μπορω ο καλύτερος πρόεδρος, η στήριξη από το σκοτεινό διαδίκτυο και η κατάληψη στο κόμμα των Ρεπουμπλικανών, και στα 3 θυμίζει κάτι».

Φίλης: «Ο Κασσελάκης θέλει να βγάλει τον ΣΥΡΙΖΑ από την Αριστερά»

«Ο Κασσελάκης προτείνει να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ από τον χώρο της Αριστεράς, αυτό προτείνει. Είμαστε σε μια στιγμή που το θέμα της Δημοκρατίας στον ΣΥΡΙΖΑ είναι κρίσιμο. Δεν μπορεί να λαμβάνονται αποφάσεις ερήμην του καταστατικού, δεν μπορεί να λαμβάνει εν λευκώ αποφάσεις ο Κασσελάκης. Πρέπει να να ανακληθούν (σ.σ. οι αποφάσεις για διαγραφή) και να γίνει συζήτηση στην Πολιτική Γραμματεία ωστε να υπάρχει στοιχειώδης εξομάλυνση. Δεν μπορείς να κάνεις συνέδριο όταν επικρέμαται επί των ανθρώπων που διαφωνούν η απειλή της διαγραφής» συνέχισε και κατέληξε:

«Η Αριστερά στην Ελλάδ δεν μπορεί να μονοπωληθεί από το ΚΚΕ. Όταν έχουμε διαγραφές τι να κάνεις μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ; Δεν θέλω να πάω στο κόμμα του Μπάιντεν στην Ελλάδα».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cwh3qyxnme69)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ