Πολιτικη & Οικονομια

Μιλένα Αποστολάκη: Επιτάχυνση της διαδικασίας ή προσπάθεια κουκουλώματος στην υπόθεση υποκλοπών;

Ανησυχία εκφράζει η υπεύθυνη του ΚΤΕ Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μιλένα Αποστολάκη: «Η “επιτάχυνση” της διαδικασίας είναι μια εκδοχή. Η προσπάθεια κουκουλώματος της υπόθεσης των υποκλοπών είναι υπαρκτός θεσμικός κίνδυνος».
Δήλωση για την υπόθεση των υποκλοπών έκανε η υπεύθυνη του ΚΤΕ Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ, Μιλένα Αποστολάκη © Eurokinissi/George Kontarinis

Μιλένα Αποστολάκη: «Η “επιτάχυνση” της διαδικασίας είναι μια εκδοχή. Η προσπάθεια κουκουλώματος της υπόθεσης των υποκλοπών είναι υπαρκτός θεσμικός κίνδυνος».

Οι μεθοδεύσεις για την αλλαγή της σύνθεσης της ΑΔΑΕ προκειμένου να αποτραπεί η επιβολή προστίμου στην ΕΥΠ, να αποτραπεί η συνεισφορά της στην ποινική έρευνα, καθώς και να ελεγχθεί η πλειοψηφία στην Αρχή για τις μελλοντικές της αποφάσεις τροφοδοτούν δικαιολογημένη ανησυχία και καχυποψία, σημειώνει σε δήλωσή της η Μιλένα Αποστολάκη.

«Η «επιτάχυνση» και «αναβάθμιση», της διαδικασίας είναι μια εκδοχή. Η προσπάθεια κουκουλώματος της υπόθεσης είναι υπαρκτός θεσμικός κίνδυνος», προσθέτει η ίδια.

Αναλυτικά η δήλωση από τη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Μιλένα Αποστολάκη:

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» αποκαλύπτεται ότι πριν την απόφαση της Εισαγγελέως του Α.Π. να φύγει ο φάκελος των υποκλοπών από τους δυο εισαγγελείς πρωτοδικών κα Τριανταφύλλου και κ. Σπυρόπουλο, αποκαλύπτεται ότι οι δυο εισαγγελείς είχαν υποβάλει αίτημα στην ΑΔΑΕ ζητώντας από την Αρχή να διασταυρώσει αν οι 92 τηλεφωνικές συνδέσεις που είχαν στοχοποιηθεί με το λογισμικό predator, παρακολουθούνταν και από την ΕΥΠ.

Δηλαδή οι δυο εισαγγελείς πρωτοδικών είχαν ανοίξει τη διαδικασία για να διασταυρωθεί η ύπαρξη ενιαίου κέντρου ΕΥΠ-Predator, γεγονός που θα οδηγούσε στο επόμενο βήμα, τις διώξεις των υπευθύνων προσώπων που θα εντόπιζαν.
Υπό τη νέα της σύνθεση –που έγινε έπειτα από τη σκοτεινή συμφωνία της ΝΔ με τον Κ. Βελόπουλο- η ΑΔΑΕ παρέπεμψε τους δυο εισαγγελείς στη γνωμοδότηση Ντογιάκου περί απορρήτου, η οποία προφανώς αφορά φυσικά πρόσωπα και όχι εισαγγελείς στους οποίους έχει χρεωθεί η σχετική δικογραφία.

Οι κ.κ. Τριανταφύλλου και Σπυρόπουλος επανήλθαν την Παρασκευή με νέο αίτημα τους προς την ΑΔΑΕ και μέσα στο Σαββατοκύριακο αποφασίστηκε η ανάθεση της έρευνας σε Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Η «επιτάχυνση» και «αναβάθμιση», της διαδικασίας είναι μια εκδοχή. Η προσπάθεια κουκουλώματος της υπόθεσης είναι υπαρκτός θεσμικός κίνδυνος.

Οι μεθοδεύσεις για την αλλαγή της σύνθεσης της ΑΔΑΕ προκειμένου να αποτραπεί η επιβολή προστίμου στην ΕΥΠ, να αποτραπεί η συνεισφορά της στην ποινική έρευνα, καθώς και να ελεγχθεί η πλειοψηφία στην Αρχή για τις μελλοντικές της αποφάσεις τροφοδοτούν δικαιολογημένη ανησυχία και καχυποψία.

Άλλωστε κανενός είδους επιτάχυνση δεν μπορεί να επιτευχθεί όταν η υπόθεση ανατίθεται σε έναν εισαγγελέα που δεν έχει παρακολουθήσει καθόλου την πορεία της έρευνας έως τώρα, θα πρέπει να διαβάσει μία δικογραφία χιλιάδων σελίδων και να ενημερωθεί για ανακριτικές ενέργειες 15 μηνών πριν μπορέσει να κάνει οτιδήποτε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ