Πολιτικη & Οικονομια

Ο Καρανίκας αποκαλεί τον Φίλη «συκοφάντη» και τονίζει: «Τέλος με τους βαρόνους της αριστερής ελίτ»

Αντιδράσεις για τις δηλώσεις του πρώην υπουργού στον Ant1

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νίκος Καρανίκας
© EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Νίκος Καρανίκας: Το σχόλιο για τις δηλώσεις του Νίκου Φίλη και οι αντιδράσεις στο κόμμα

Ο Νίκος Φίλης υποστήριξε σήμερα (23.10) ότι πρόκειται να θέσει ζήτημα ηγεσίας, προκαλώντας την οργή στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που γνωρίζει νέες απώλειες, με πιο πρόσφατη την αποχώρηση του Στέλιου Κούλογλου από την ευρωομάδα του κόμματος, η οποία ανακοίνωθηκε το πρωί της Δευτέρας. 

Μετά τον Παύλο Πολάκη, πυρά κατά του Νίκου Φίλη εξαπολύει και ο Νίκος Καρανίκας με ανάρτησή του στα social media. «Το ύφος, ήθος και επίπεδο του πρώην συντρόφου είναι τουλάχιστον ο κιτρινισμός, η συκοφαντία, η λάσπη, ο βούρκος», τονίζει ο Νίκος Καρανίκας για τον Νίκο Φίλη σε ανάρτησή του στο Facebook και προσθέτει: «Τέλος με τις βαρονίες και τους βαρόνους της αριστερής Ελίτ. Το κόμμα ανήκει στην δημοκρατία του, στα μέλη του και όχι στην νομενκλατούρα, την παθογένεια των αναχρονιστών και την μειοψηφία των φραξιών». 

Ολόκληρη η ανάρτηση του Νίκου Καρανίκα για τον Νίκο Φίλη 

«Φίλης ο Συκοφάντης.
Η Θλίψη της κατάρρευσης (σε 1')

Νομίζω ότι η πολιτική αξιοπρέπεια και η κομματική ηθική, σήμερα έχει αποβάλει επί της ουσίας τον Φίλη Συκοφάντη από το κόμμα. Δεν συνάδει τέτοια συμπεριφορά για στέλεχος, ούτε και για μέλος. Όλα όσα ειπώθηκαν το πρωί στη TV δεν έχουν σχέση με την κουλτούρα της αριστεράς, ούτε της ανανεωτικής, ούτε της παραδοσιακής, ούτε της ριζοσπαστικής, ούτε της καμίας αριστεράς. Χυδαιότητα. Το ύφος, ήθος και επίπεδο του πρώην συντρόφου είναι τουλάχιστον ο κιτρινισμός, η συκοφαντία, η λάσπη, ο βούρκος και απουσιάζει το πολιτικό κριτήριο, ο ορθός λόγος, το επιχείρημα, αφού αντικαταστάθηκε από τον πανικό προβάλλοντας μια θλίψη που ταιριάζει προφανώς στην παρέα του που μετατράπηκε σε απελπισμένη φράξια δογμάτων και παθογένειας, σε μια χυδαία απολίτικη μειοψηφία, αλλά όχι στην αριστερά. Με τίποτα το απολίτικο.

Αν ήταν λειτουργικό το καταστατικό, τώρα θα του είχε σταλεί στο @ η διαγραφή του. Το κόμμα και η αριστερά είναι χρήσιμο σήμερα για να κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της ακρίβειας, στην ΝΔ Μητσοτάκη και οχι να συκοφαντεί τον πρόεδρο, Στέφανο Κασσελάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ λέγοντας χυδαιότητες και ψέματα που ταιριάζουν μόνο σε βαρόνους και όχι στην σύγχρονη δημοκρατική αριστερά.

Τέλος με τις βαρονίες και τους βαρόνους της αριστερής Ελίτ. Το κόμμα ανήκει στην δημοκρατία του, στα μέλη του και όχι στην νομενκλατούρα, την παθογένεια των αναχρονιστών και την μειοψηφία των φραξιών. Να μπει άμεσα τέλος στη χυδαιότητα και την συκοφαντία που εκφράζεται δημόσια από τα στελέχη των φραξιών του κόμματος».

Φίλης ο Συκοφάντης. Η Θλίψη της κατάρρευσης (σε 1´) Νομίζω ότι η πολιτική αξιοπρέπεια και η κομματική ηθική, σήμερα...

Posted by Νίκος Καρανίκας on Monday, October 23, 2023

Φίλης για Κασσελάκη: Όπως εκφράζεται σήμερα δεν μπορεί να εκπροσωπεί το κόμμα - Θα θέσω θέμα ηγεσίας

Αποφασισμένος να πάει τα πράγματα στον ΣΥΡΙΖΑ στα άκρα φαίνεται πως είναι ο Νίκος Φίλης, ο οποίος ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας στον ΑΝΤ1 ότι «θα θέσω θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ». Οι εξελίξεις αυτές ήρθαν μετά τα όσα αποκαλύφθηκαν για τις θέσεις του Στέφανου Κασσελάκη από παλαιά του άρθρα στον Εθνικό Κήρυκα.

Αρχικά ο κ. Φίλης είπε: «Πιο νωπή λαϊκή εντολή είναι η απόφαση που έδωσε ο λαός με τις δημοτικές εκλογές, όπου εκεί υποχώρησε περαιτέρω το κύρος και η εκλογική επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ, στο 12,7%». Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε με νόημα ότι «αυτό δεν οφείλεται προσωπικά στον κ. Κασσελάκη, αλλά δεν το ανέκοψε». Σύμφωνα με τον ίδιο, μάλιστα, «υπάρχει μια ψυχρή αποδοκιμασία από την κοινωνία».

Όσον αφορά την αποκάλυψη της ΕΦ.ΣΥΝ. για τα άρθρα του Στέφανου Κασσελάκη στα οποία, μεταξύ άλλων, ζητούσε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και μειώσεις μισθών, ο κ. Φίλης παραδέχθηκε ότι «δεν γνωρίζαμε όσα αποκάλυψε η Εφημερίδα των Συντακτών». Στο πλαίσιο αυτό πρόσθεσε, μάλιστα, ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν μπορεί να εκπροσωπεί ένα αριστερό κόμμα. Όσο για το περιεχόμενο των άρθρων αυτών ο Νίκος Φίλης είπε ότι συνιστούν ακραία εκδοχή του νεοφιλελευθερισμού, ότι αυτά δεν τολμούσαν να τα πουν στην Ελλάδα οι νεοφιλελεύθεροι και οτι ο Στέφανος Κασσελάκης είπε τα ίδια πράγμα στην ομιλία του στο συνέδριο του ΣΕΒ πριν από μερικές ημέρες.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cwfm3ee6sggx)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ