Πολιτικη & Οικονομια

«Ο Ανδρέας το είχε σκηνοθετήσει»: Η Δήμητρα Λιάνη αποκαλύπτει το παρασκήνιο του νεύματος 35 χρόνια μετά

Όσα αποκάλυψε για τις τελευταίες στιγμές του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δήμητρα Λιάνη και Ανδρέας Παπανδρέου
© EUROKINISSI

Δήμητρα Λιάνη: Το παρασκήνιο του νεύματος από τον Ανδρέα Παπανδρέου - Οι αποκαλύψεις 35 χρόνια μετά

Η Δήμητρα Λιάνη μίλησε μετά από 35 χρόνια για το ιστορικό νεύμα που της έκανε ο Ανδρέας Παπανδρέου κοινοποιώντας τη σχέση τους. Όπως αποκάλυψε, ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ είχε σκηνοθετήσει την κίνηση στο μυαλό του, όμως, η ίδια δεν μπορούσε να φανταστεί τι θα γινόταν και φυσικά τι θα ακολουθούσε. 

«Ένιωθα ότι ήταν κομμένα τα πόδια μου. Για μένα όλα αυτά ήταν έξω από τη δική μου νοοτροπία, οπότε έπρεπε σιγά – σιγά να μπω σε αυτό το κλίμα. Υπήρχε εκδότης που δεν ζει σήμερα που μου έλεγε ”μην τολμήσεις να έρθεις”. Άκουγα τέτοια πράγματα. Η Δήμητρα είχε παιδική καρδιά και αφέλεια. Ίσως ήταν και αυτή η παιδική αγνότητα που ο Ανδρέας αγάπησε. Τον είχα ρωτήσει τι θα κάνω; Πώς θα έρθω; Και μου είπε ”θα σου κάνω νόημα”. Εκείνος, όμως, το είχε σκηνοθετήσει στο μυαλό του. Με είχε αφήσει απ’ έξω σε κάποια γεγονότα, όπως ότι φεύγουμε για Λονδίνο», εξομολογήθηκε σήμερα, σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ, η Δήμητρα Λιάνη - Παπανδρέου. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cwetwqkieoap)

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, η Δήμητρα Λιάνη - Παπανδρέου μίλησε και για την αντιμετώπισή της από τον Τύπο της εποχής. «Ήταν σκληρός μαζί μου από την αρχή μέχρι το τέλος. Ίσως άδικος θα πω. Ο Ανδρέας χαρακτήρισε τον Τύπο της εποχής επαίσχυντο ως προς εμένα». Όσο για τη σχέση της με τον Ανδρέα Παπανδρέου, η Δήμητρα Λιάνη αποκάλυψε ότι εκείνος την τέσταρε. «Νομίζετε πως δεν με πέρασε από τα 40 κύματα; Εγώ ήμουν συνεχώς εκεί. Δεν έφυγα. Δεν πήγαινα κάπου αλλού, στο ξενοδοχείο ή για ψώνια. Ποτέ δεν σκέφτηκα να φύγω από κοντά του. Ήμουν τόσο ερωτευμένη, τον αγαπούσα πολύ». 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cweu1irgpsx5)


Δήμητρα Λιάνη: Οι τελευταίες στιγμές του Ανδρέα Παπανδρέου

«Δεν έφευγα από το πλάι του, ήμουν εκεί συνεχώς. Πήγαινε καλύτερα και ξαφνικά ήταν αυτό που λέω "πατάω ένα κουμπί και θέλω τώρα να φύγω". Υπήρχε ένα "σ’ αγαπώ" και "δεν θα σε απαρνιόμουν ποτέ" και σε ευχαριστώ για όσα χρόνια μου χάρισες. Εγώ διερωτιόμουν "γιατί, όλα πάνε καλά". Έπαθα σοκ όταν έφυγε, του έλεγα "μην μου τα κάνεις αυτά, σε παρακαλώ σήκω". Μετά τον Ανδρέα αποφάσισα να μην πω στις επόμενες γενιές ότι σιωπώ την Ιστορία», είπε η Δήμητρα Λιάνη περιγράφοντας τις τελευταίες του στιγμές. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cweu41hnjka9)

Σαν σήμερα το ιστορικό νεύμα του Ανδρέα Παπανδρέου στη Δήμητρα Λιάνη

Σαν σήμερα 22 Οκτωβρίου 1988 ο Ανδρέας Παπανδρέου επέστρεψε στην Αθήνα από το Χέρφιλντ του Λονδίνου, όπου είχε υποβληθεί σε εγχείρηση καρδιάς. Κατεβαίνοντας κάποια σκαλιά και χαιρετώντας το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί για να τον υποδεχθεί, ο Ανδρέας Παπανδρέου κάνει το ιστορικό νεύμα στη Δήμητρα Λιάνη και κάνει γνωστή τη σχέση τους. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ