Πολιτικη & Οικονομια

Χάρης Δούκας: Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια Αθήνα συμπεριληπτική και ανθρώπινη

Συνάντηση του υποψήφιου δημάρχου Αθηναίων με ΑμεΑ και εκπροσώπους φορέων ένταξης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αυτοδιοικητικές εκλογές - Χάρης Δούκας: Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων συναντήθηκε με ΑμεΑ και εκπροσώπους φορέων ένταξης - Δέσμευση για συμπεριληπτική πόλη.
Ο Χάρης Δούκας ενημερώθηκε για τα προβλήματα προσβασιμότητας και συμπερίληψης που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία στην Αθήνα © Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης

Αυτοδιοικητικές εκλογές - Χάρης Δούκας: Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων συναντήθηκε με ΑμεΑ και εκπροσώπους φορέων ένταξης - Δέσμευση για συμπεριληπτική πόλη.

Το απόγευμα της Παρασκευής, ο Χάρης Δούκας, υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων συναντήθηκε με άτομα με αναπηρία και εκπροσώπους φορέων ένταξης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα προβλήματα προσβασιμότητας και συμπερίληψης που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία στην καθημερινότητά τους, καθώς η Αθήνα υστερεί σημαντικά, σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Από την πλευρά του, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων δεσμεύτηκε ότι τα ζητήματα της συμπερίληψης των ευάλωτων ομάδων και των ατόμων με αναπηρία θα είναι προτεραιότητά του.

Στις δηλώσεις του ο Χάρης Δούκας ανέφερε:

«Επέλεξα την τελευταία μέρα της προεκλογικής εκστρατείας να είμαι σε ένα χώρο, ο οποίος ενσωματώνει τις αξίες της αλληλεγγύης, της ανθρωπιάς και της συμπερίληψης. Θέλησα με αυτόν τον τρόπο να αναδείξω την αξία αυτών των ιδεών, που πρέπει να γίνουν κυρίαρχες στην πόλη μας.

»Έχω μεγάλη χαρά που συναντώ εκπροσώπους ατόμων με αναπηρία και γονείς με παιδιά με αναπηρία. Θέλω να ακούσω τα προβλήματά τους και να προσπαθήσω να βοηθήσω μέσα από όποιο ρόλο έχω μετά την Κυριακή.

»Θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό τα άτομα με αναπηρία να έχουν ίσες ευκαιρίες. Είναι άτομα που έχουν ίδια όνειρα, ίδιες φιλοδοξίες, ίδιες ανάγκες, είναι άτομα που θέλουν να ζήσουν με αξιοπρέπεια. Μία τέτοια Αθήνα θέλουμε να δημιουργήσουμε κι εμείς. Μία Αθήνα που θα είναι συμπεριληπτική, ανθρώπινη και έχουμε μία ευκαιρία να το καταφέρουμε αυτό.

»Είναι προσωπική μου δέσμευση ότι τα άτομα με αναπηρία θα είναι προτεραιότητά μου και όλες οι υποδομές θα γίνουν προσβάσιμες. Εδώ είναι ένα πάρκο που έχει δυσκολία στην πρόσβαση, τα πεζοδρόμια παρουσιάζουν προβλήματα.

»Έχουμε μία μεγάλη δυνατότητα να βελτιώσουμε την Αθήνα, να κάνουμε την πρωτεύουσα της χώρας συμπεριληπτική, μία πόλη που θα προσφέρει ίσες ευκαιρίες. Είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε μία πόλη που θα μας κάνει υπερήφανους σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Είναι πολύ σημαντική για εμένα η εμπειρία που μου δίνουν αυτοί οι άνθρωποι και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Έχουν πολύ μεγάλη δύναμη ψυχής και σε πολύ δύσκολες συνθήκες καταφέρνουν το ακατόρθωτο. Θέλω να ξέρουν ότι θα είμαι δίπλα τους».

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στον πολυχώρο Myrtillo, ο οποίος από τον Οκτώβριο του 2013 λειτουργεί ως cafe - πολυχώρος Λόγου/Τέχνης και αποτελεί μια καινοτόμο αυτοδύναμη εργασιακή και εκπαιδευτική μονάδα, όπου όλοι οι εργαζόμενοί της είναι συνυπεύθυνοι για τη βιωσιμότητά της. Το 90% των εργαζομένων στο Myrtillo ανήκει στις ευάλωτες ομάδες.

Στη συζήτηση παρευρέθηκαν: Κώστας Πελεκάνος, Δημοσιογράφος, κάτοικος κέντρου Αθήνας (άτομο με οπτική αναπηρία), Διονύσης Πάτρας, Δικηγόρος, εργαζόμενος στην Αθήνα (άτομο με οπτική αναπηρία), Βασίλης Τσιατής, Δικηγόρος, (άτομο με κινητική αναπηρία) Κορδονούρης Τάκης (Αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος), Βασίλης Κωνσταντινόπουλος μέλος ΔΣ Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών και Γουράνιος Διονύσης, Πρόεδρος ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ Α.με.Α.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ