Πολιτικη & Οικονομια

Οικονόμου: «Πλήρης συναντίληψη με Μπακογιάννη για τις κάμερες»

Τι ανέφερε για το πλαίσιο της αστυνόμευσης στην Αθήνα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Γιάννης Οικονόμου
Ο Γιάννης Οικονόμου © Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος

Οικονόμου: «Πλήρης συναντίληψη με Μπακογιάννη για τις κάμερες» - Τι ανέφερε για το πλαίσιο της αστυνόμευσης στην Αθήνα

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου παραχώρησε συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό και μεταξύ άλλων μίλησε για το ζήτημα της ασφάλειας στην Αττική και στην Αθήνα και συγκεκριμένα για την τοποθέτηση καμερών ενώ υπογράμμισε την ύπαρξη πλήρους συναντίληψης με τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη για την εγκατάστασή τους.

Ειδικότερα, επεσήμανε πως «σκοπός είναι η συγκεκριμένη δράση, είναι βασική προτεραιότητα εντός της θητείας της κυβέρνησης να ολοκληρωθεί, τονίζοντας ωστόσο πως αναζητείται τρόπος και μηχανισμός προκειμένου σταδιακά οι 750 κάμερες να ξεκινήσουν να τοποθετούνται σε σημαντικά σημεία» και πρόσθεσε:

«Οι κάμερες αυτές θα συμβάλλουν στο έργο της Ελληνικής Αστυνομίας στον εντοπισμό τροχαίων παραβάσεων, της ηχορύπανσης, την παρατήρηση της κυκλοφορίας, αλλά και στην αντιμετώπιση, την καταδίωξη, την πρόληψη και αναστολή του εγκλήματος».

Ως προς το πώς εξελίσσεται η δράση αυτή δήλωσε ότι «στην παρούσα φάση έχει προχωρήσει η επισήμανση των σημείων με βάση τη στατιστική ανάλυση των περιστατικών που έχει γίνει από τις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.. Εκεί, με τον δήμο Αθηναίων και άλλους δήμους θα υπάρχει ανταλλαγή πληροφοριών και στοιχείων για να δούμε και τις δικές τους προτεραιότητες».

«Θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε σταδιακά να ξεκινήσουν να τοποθετούνται κάμερες», συμπλήρωσε ενώ αναφερόμενος στις διαγωνιστικές διαδικασίες που απαιτούνται εξήγησε ότι χρειάζονται συνήθως έναν χρονικό ορίζοντα 12-18 μηνών. «Θέλουμε να κάνουμε ταυτόχρονα μία δουλειά ολοκληρωμένη, γιατί δεν είναι μόνο για να καταγράφουν, είναι για να μεταδίδουν και την εικόνα σωστά, να πάμε σε μία συνολικότερη αναβάθμιση αυτών των υποδομών, που νομίζω ότι όχι απλώς είναι κρίσιμες για να έχουμε πιο αποτελεσματικές υπηρεσίες ασφάλειας παντού και εν προκειμένω στην Αθήνα, αλλά αυτό το σύστημα θα αλλάξει το πλαίσιο της αστυνόμευσης στο λεκανοπέδιο της Αττικής και στην Αθήνα, μαζί με την ενίσχυση της Αστυνομίας στις γειτονιές, στις πλατείες».

Τέλος, αναφερόμενος στην αποδέσμευση αστυνομικών από υπηρεσίες φύλαξης πρόσθεσε πως «ένας πολύ μεγάλος αριθμός έχει ήδη βγει και έχει ενισχυθεί η Τροχαί. Ο στόχος για συνολικά 1.500 αστυνομικούς θα έχει ολοκληρωθεί έως τέλος της χρονιάς, ενώ έως τις αρχές του 2024 θα έχουν επιστρέψει συνολικά 2.500, με τη συντριπτική πλειονότητα αυτών να βρίσκονται σε υπηρεσίες πεδίου».

«Η ασφάλεια για να επιτευχθεί θα πρέπει να αξιοποιούνται και όλα τα διαθέσιμα εργαλεία. Ήταν πολύ περίεργο ο τρόπος που προσέγγισε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων ο κ. Δούκας στο ντιμπέιτ το ζήτημα. Έχει μεγάλη σημασία η τοπική αυτοδιοίκηση με την κεντρική κυβέρνηση να είναι ευθυγραμμισμένη στα ζητήματα αυτά».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ