Πολιτικη & Οικονομια

Από 1η Ιανουαρίου θα τεθεί σε ισχύ και τέταρτο τιμολόγιο ρεύματος

Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη υπό τον Υπουργό Ενέργειας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Από 1η Ιανουαρίου θα τεθεί σε ισχύ και τέταρτο τιμολόγιο ρεύματος
Από 1η Γενάρη θα τεθεί σε ισχύ και τέταρτο τιμολόγιο ρεύματος © Unsplash

Τιμολόγιο ρεύματος: Προστίθεται ακόμη ένα στα ήδη υπάρχοντα - Από 1η Γενάρη θα τεθεί σε ισχύ και τέταρτο τιμολόγιο ρεύματος

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε από τον Υπουργό Ενέργειας, Θεόδωρο Σκυλακάκη, προτάθηκε να συμπεριληφθεί ένα νέο τιμολόγιο ρεύματος στα ήδη τρία υπάρχοντα που έχει προτείνει η Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ).

Το τέταρτο τιμολόγιο

Στο νέο αυτό τιμολόγιο ρεύματος, η τιμή χρέωσης θα ανακοινώνεται εκ των προτέρων (ex-ante) και θα προκύπτει βάσει ενός υπολογιστικού τύπου. Σε αυτό θα υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης στο τιμολόγιο του επόμενου μήνα. Σύμφωνα με το στέλεχος του ΥΠΕΝ (Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας), το τέταρτο τιμολόγιο θα προστατεύει τον καταναλωτή από τις διακυμάνσεις των χονδρεμπορικών τιμών ρεύματος. Θα έχει στην ουσία μια μορφή ρήτρας που θα εκμηδενίζει το ρίσκο του προμηθευτή ρεύματος 

Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στη σύσκεψη στο ΥΠΕΝ, οι πάροχοι θα πρέπει να συμπεριλάβουν τον συγκεκριμένο τύπο τιμολογίου στα προϊόντα τους. «Εάν δεν το επιθυμούν, θα μπορούν ανά πάσα στιγμή να αλλάξουν. Όλα αυτά αναμένεται να περάσουν άμεσα σε νομοθετική ρύθμιση», σημειώνει το στέλεχος του ΥΠΕΝ.
«Σε 20 ημέρες πρέπει να στείλουμε τις επιστολές στους καταναλωτές για να τους ενημερώσουμε για τις επερχόμενες αλλαγές στους όρους των νέων συμβάσεων και ακόμη το υπουργείο δεν έχει καταλήξει στους νέους τύπους τιμολογίων».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ