Πολιτικη & Οικονομια

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου διέγραψε τον Μιχάλη Χουρδάκη - Δεν παραδίδει την έδρα ο βουλευτής Θεσσαλονίκης

Οι αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου διέγραψε τον Μιχάλη Χουρδάκη - Δεν παραδίδει την έδρα ο βουλευτής Θεσσαλονίκης
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έθεσε εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας τον Μιχάλη Χουρδάκη © ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ/EUROKINISSI

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Έθεσε εκτός τον Μιχάλη Χουρδάκη - Η ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έθεσε εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας της «Πλεύσης Ελευθερίας» τον Μιχάλη Χουρδάκη, όπως ενημέρωσε την Τετάρτη (11/10) τον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα.

Πρόκειται για την πρώτη «απώλεια» για το κόμμα «Πλεύση Ελευθερίας» μετά από τέσσερις μήνες παρουσίας στη Βουλή.

Στις εθνικές εκλογές του Ιουνίου ο Μιχάλης Χουρδάκης εξελέγη βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης.

Στην ανακοίνωσή της, η Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφέρει πως «ο κ. Μιχάλης Χουρδάκης τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, έως ότου παραδώσει την έδρα της Πλεύσης Ελευθερίας που κατέχει, εντός της τρέχουσας εβδομάδας, όπως του έχει ζητηθεί και συμφωνηθεί».

Οι λόγοι της απόφασης

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δικαιολογώντας την αποχώρηση του κ. Χουρδάκη υποστήριξε πως «οι λόγοι αφορούν την εύρυθμη, ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας».

Η απάντηση του Μιχάλη Χουρδάκη

Άρχισαν οι τριβές στο κόμμα της Ζώης Κωνσταντοπούλου, μετά την ανακοίνωση πως τίθεται εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο Μιχάλης Χουρδάκης. Ο ίδιος αμέσως με ανάρτηση του στο Facebook, τόνισε πως δε παραδίδει την έδρα του στο κόμμα όπως ανέφερε στη δική της επιστολή η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου διέγραψε τον Μιχάλη Χουρδάκη - Δεν παραδίδει την έδρα ο βουλευτής Θεσσαλονίκης
O Μιχάλης Χουρδάκης απάντησε στη Ζωή Κωνσταντοπούλου © ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/EUROKNISSI

Στη δική του ανάρτηση αναφέρει:

«Πληροφορήθηκα την επιθυμία της επικεφαλής της ΚΟ της Πλεύσης Ελευθερίας, να με θέσει εκτός. Στην μέχρι σήμερα μικρή κοινοβουλευτική θητεία μου, θεωρώ ότι έχω ανταποκριθεί στην επιλογή των περίπου 170.000 ψηφοφόρων της – δημοκρατικά λειτουργούσας – Πλεύσης Ελευθερίας, που θέλησαν την παρουσία της στη Βουλή. Τα Πρακτικά, το οπτικοακουστικό υλικό των Επιτροπών και της Ολομέλειας, καθώς και οι ερωτήσεις και οι αναφορές που ήδη έχω καταθέσει, είναι προσβάσιμα σε όλους. Θα συνεχίσω με την ίδια ένταση και υπευθυνότητα την άσκηση των κοινοβουλευτικών μου καθηκόντων, σε συμφωνία με την εντολή που έλαβε η Πλεύση Ελευθερίας από τους ψηφοφόρους της».

Άμεση ήταν και πάλι η απάντηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου πως δεν έχει κάτι άλλο να πει πέραν αυτών που αναφέρονται στην επιστολή.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ