Πολιτικη & Οικονομια

Πλεύση Ελευθερίας: Oι βουλευτές του κόμματος ζητούν από τον Μιχάλη Χουρδάκη να παραδώσει την έδρα

«Για μια σειρά συμπεριφορών που παρέκκλιναν από αυτές τις αρχές του κόμματος» τονίζει η κοινοβουλευτική ομάδα

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πλεύση Ελευθερίας: Oι βουλευτές του κόμματος ζητούν από τον Μιχάλη Χουρδάκη να παραδώσει την έδρα
O Μιχάλης Χουρδάκης απάντησε στη Ζωή Κωνσταντοπούλου © ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/EUROKNISSI

Πλεύση Ελευθερίας: Η ανακοίνωση των Βουλευτών προς τον Μιχάλη Χουρδάκη - «Για μια σειρά συμπεριφορών που παρέκκλιναν από αυτές τις αρχές του κόμματος» τονίζει η κοινοβουλευτική ομάδα

Η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος «Πλέυση Ελευθερίας» καλεί τον Μιχάλη Χουρδάκη να παραδώσει την έδρα, μιας και τέθηκε εκτός από την Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Στο κείμενο τους προς τον Μιχάλη Χουρδάκη αναφέρουν πως «για μια σειρά συμπεριφορών που παρεξέκλιναν από αυτές τις αρχές του κόμματος και προκάλεσαν βλάβη στο στόχο» ζητούν να παραδώσει την έδρα. Το κείμενο αυτό φέρει τις υπογραφές των βουλευτών του κόμματος - πλυν της μητέρας του- Αρετής Παπαϊωάνου. Στην ίδια ανακοίνωση τόνιζεται πως «Ο Μιχάλης Χουρδάκης ξεκίνησε να προβάλλει και να προτείνει δεξιούς υποψηφίους για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, συμπεριλαμβανομένου και συγγενικού του προσώπου».

Η ανακοίνωση της κοινοβουλευτικής ομάδας «Πλεύσης Ελευθερίας»

Στον κ. Μιχάλη Χουρδάκη δόθηκε με εμπιστοσύνη μια μεγάλη θέση ευθύνης.

Όχι για να την διαχειριστεί ως θέση εξουσίας, αλλά μόνον ως θέση ευθύνης από την οποία, σύμφωνα με τις αρχές και το διαχρονικό παράδειγμα της Πλεύσης Ελευθερίας, υπηρετούμε τους πολίτες και το κοινωνικό σύνολο και όχι τον
εαυτό μας.

Για μια σειρά συμπεριφορών που παρεξέκλιναν από αυτές τις αρχές και προκαλούσαν βλάβη στο συλλογικό μας στόχο έγιναν επανειλημμένες προτροπές στον κ. Χουρδάκη να παραδώσει τη βουλευτική έδρα που του δόθηκε, χωρίς να υπάρξει παραπάνω κόστος για τη συλλογική προσπάθειά μας αλλά ούτε και για τον ίδιο.

Οι έδρες αυτές ανήκουν στην Πλεύση Ελευθερίας.
Στην Πλεύση Ελευθερίας, ακολουθώντας το μοναδικό παράδειγμα της Επικεφαλής μας Ζωής Κωνσταντοπούλου, που παρέδωσε το τρίτο τη τάξει πολιτειακό αξίωμα, δεν πιστεύουμε σε αξιώματα, θέσεις και καρέκλες.

Ο καθένας από εμάς είναι έτοιμος και διατεθειμένος να παραδώσει τη θέση που του έχει δοθεί, αυτονόητα, απλώς και μόνο αν του ζητηθεί, χωρίς να χρειαστεί να έχουν συμβεί όλα τα παραπάνω γεγονότα.
Το κίνημά μας βασίζεται σε αυτή την βασική αρχή λειτουργίας της ομάδας.

Η τελευταία κόκκινη γραμμή ξεπεράστηκε όταν ο κ. Χουρδάκης ξεκίνησε να προβάλλει και να προτείνει δεξιούς υποψηφίους για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, συμπεριλαμβανομένου και συγγενικού του προσώπου.

Του έγιναν έντονες συστάσεις και νέες προτροπές παραίτησης για αυτή του τη δράση και τη βλαπτική συμπεριφορά, όπως θα έκανε κάθε κόμμα, πόσο μάλλον η Πλεύση Ελευθερίας με τις αρχές που διέπουν απ’ άκρη σ’ άκρη τη λειτουργία της.
Ο κ. Χουρδάκης απάντησε με επιμονή στην προσωπική του δεξιά ατζέντα, προσθέτοντας νέες αναρτήσεις από τη θέση του Βουλευτή της Πλεύσης Ελευθερίας.

Την Κυριακή 8/10 το βράδυ, σε τηλεφωνική επικοινωνία με την Πρόεδρο και Επικεφαλής του κινήματος, του ζητήθηκε για πολλοστή φορά η παραίτησή του, με προτροπή και συμφωνία για το ελάχιστο προσωπικό κόστος για τον ίδιο.

Έκτοτε επιδίδεται σε επιθέσεις εναντίον της Πλεύσης Ελευθερίας και της Προέδρου μας, με μόνο στόχο τη διατήρηση της θέσης που του δόθηκε και τη βλάβη με κάθε τρόπο του κινήματος, της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της μεγάλης προσπάθειάς μας, εντός και εκτός Κοινοβουλίου.

Στην κοινωνία, η Πλεύση Ελευθερίας έχει πει ξεκάθαρα ότι δεν κοιτάει Ούτε Αριστερά, Ούτε Δεξιά, Κοιτάει μόνο Μπροστά!
Στην πολιτική, η Αριστερά, οι αρχές και οι αξίες της Αριστεράς είναι εκείνες που εμπνέουν τη στάση μας, τροφοδοτούν τη δράση μας και είναι εκείνες που θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε με κάθε τρόπο.

Καλούμε τον κ. Χουρδάκη να παραδώσει την έδρα που του δόθηκε.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Πλεύσης Ελευθερίας
Αλέξανδρος Καζαμίας
Έλενα Καραγεωργοπούλου
Διαμαντής Καραναστάσης
Τζώρτζια Κεφαλά
Ζωή Κωνσταντοπούλου
Σπύρος Μπιμπίλας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Θέμα: Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Πλεύσης Ελευθερίας ζητά να παραδοθεί η έδρα που ανήκει στο...

Posted by Πλεύση Ελευθερίας on Wednesday, October 18, 2023


Η «μάχη» των ανακοινώσεων Κωνσταντοπούλου - Χουρδάκη

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου πριν μια εβδομάδα έθεσε τον Μιχάλη Χουρδάκη εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος «Πλεύση Ελευθερίας».

Στην ανακοίνωσή της, η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέφερε πως «ο κ. Μιχάλης Χουρδάκης τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, έως ότου παραδώσει την έδρα της Πλεύσης Ελευθερίας που κατέχει, εντός της τρέχουσας εβδομάδας, όπως του έχει ζητηθεί και συμφωνηθεί».

Η απάντηση του Μιχάλη Χουρδάκη

Μετά την ανακοίνωση πως τίθεται εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας ο Μιχάλης Χουρδάκης, απάντησε με ανάρτηση του στο Facebook. Τόνισε πως δε παραδίδει την έδρα του στο κόμμα όπως ανέφερε στη δική της επιστολή η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας.

«Πληροφορήθηκα την επιθυμία της επικεφαλής της ΚΟ της Πλεύσης Ελευθερίας, να με θέσει εκτός. Στην μέχρι σήμερα μικρή κοινοβουλευτική θητεία μου, θεωρώ ότι έχω ανταποκριθεί στην επιλογή των περίπου 170.000 ψηφοφόρων της – δημοκρατικά λειτουργούσας – Πλεύσης Ελευθερίας, που θέλησαν την παρουσία της στη Βουλή. Τα Πρακτικά, το οπτικοακουστικό υλικό των Επιτροπών και της Ολομέλειας, καθώς και οι ερωτήσεις και οι αναφορές που ήδη έχω καταθέσει, είναι προσβάσιμα σε όλους. Θα συνεχίσω με την ίδια ένταση και υπευθυνότητα την άσκηση των κοινοβουλευτικών μου καθηκόντων, σε συμφωνία με την εντολή που έλαβε η Πλεύση Ελευθερίας από τους ψηφοφόρους της».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ