Πολιτικη & Οικονομια

Aποχώρησε από την Πλεύση Ελευθερίας η βουλευτής Αρετή Παπαϊωάννου, μητέρα του Μιχάλη Χουρδάκη

Αιχμές κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην επιστολή της

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Αρετή Παπαϊωάννου
© ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Σχεδόν έναν μήνα μετά την αποπομπή του Μιχάλη Χουρδάκη από την ΚΟ της Πλεύσης Ελευθερίας, η μητέρα του, Αρετή Παπαϊωάννου, ανεξαρτητοποιείται από το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Την ανεξαρτητοποίησή της από την ΚΟ της «Πλεύσης Ελευθερίας» ανακοίνωσε η βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης Αρετή Παπαϊωάννου, μητέρα του επίσης ανεξάρτητου βουλευτή Μιχάλη Χουρδάκη.

Σημειώνεται πως ο Μιχάλης Χουρδάκης, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, πριν από περίπου τρεις εβδομάδες διεγράφη από το κόμμα και δεν παρέδωσε την έδρα του, παρά την απαίτηση της προέδρου της «Πλεύσης Ελευθερίας». Είχε τοποθετηθεί πρώτος στα ψηφοδέλτια του κόμματος στις εθνικές εκλογές με απόφαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Αιχμές κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Σε επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, η κ. Παπαϊωάννου εξηγεί τους λόγους της αποχώρησής της, μιλώντας για απαξιωτική συμπεριφορά της Ζωής Κωνσταντοπούλου και άλλων μελών της ΚΟ προς το πρόσωπό της, ειδικά μετά την αποπομπή του Μιχάλη Χουρδάκη από την ΚΟ.

Σημειώνει μάλιστα: «μετά την άρνηση μου να υπογράψω την ανακοίνωση της 18ης Οκτωβρίου 2023 με το περιεχόμενο της οποίας εξαρχής διαφώνησα, ουσιαστικά και πολιτικά και παρόλες τις επίμονες προσπάθειές μου προς τις δύο πλευρές για νηφαλιότητα και σύγκλιση, έκτοτε στοχοποιήθηκα και ετέθην σε «αναστολή», με την επαναλαμβανόμενη αντικατάστασή μου από τις κοινοβουλευτικές επιτροπές και την απομόνωσή μου- προσωπική και πολιτική- από τις κομματικές εργασίες».

Μετά την αποχώρηση της κ. Παπαϊωάννου, η κοινοβουλευτική ομάδας της Πλεύσης Ελευθερίας αριθμοί 6 βουλευτές.

Δείτε την επιστολή της Αρετής Παπαϊωάννου:

Aποχώρησε από την Πλεύση Ελευθερίας η βουλευτής Αρετή Παπαϊωάννου, μητέρα του Μιχάλη Χουρδάκη

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ