Πολιτικη & Οικονομια

Γιάννης Ιωαννίδης: Το «αντίο» του πολιτικού κόσμου

Τα συλλυπητήρια μηνύματα των πολιτικών αρχηγών

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ioannidis1

Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρέτησε τον Ιωάννη Ιωαννίδη, ο οποίος μετά την καριέρα στο μπάσκετ είχε δραστηριοποιηθεί στην πολιτική

Εκτός από τον χώρο του μπάσκετ, ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετάει σήμερα τον Γιάννη Ιωαννίδη, ο οποίος εξάλλου είχε ασχοληθεί με την πολιτική.

Μετά την καριέρα του στους πάγκους, από τις εκλογές του 2004 μέχρι τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 κατείχε θέση βουλευτή στην εκλογική περιφέρεια Α΄ Θεσσαλονίκης με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Υπήρξε υφυπουργός Αθλητισμού την περίοδο 2007-2009.

Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του θρυλικού Γιάννη Ιωαννίδη εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ανάρτηση στο Facebook.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει ότι ο Ιωαννίδης «έβαλε τη δική του σφραγίδα στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ».

Με θλίψη αποχαιρετώ τον Γιάννη Ιωαννίδη. Τον παλαιό βουλευτή και υπουργό της παράταξής μας, αλλά και τον αθλητή και...

Posted by Kyriakos Mitsotakis on Wednesday, October 4, 2023

Ανάρτηση από τον Στέφανο Κασσελάκη

«Στη δική μου γενιά έφτασε ο απόηχος ενός προπονητή που άλλαξε το ελληνικό μπάσκετ για πάντα. Στη φωτογραφία, δύο θρυλικοί παίκτες, κι ανάμεσά τους ο θρύλος που έπαιζε από τον πάγκο. Αντίο στον Γιάννη Ιωαννίδη», γράφει στο Facebook ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος συνοδεύει την ανάρτησή του με μια φωτογραφία του «ξανθού» με τον Νίκο Γκάλη και τον Παναγιώτη Γιαννάκη.

Στη δική μου γενιά έφτασε ο απόηχος ενός προπονητή που άλλαξε το ελληνικό μπάσκετ για πάντα. Στη φωτογραφία, δύο θρυλικοί παίκτες, κι ανάμεσά τους ο θρύλος που έπαιζε από τον πάγκο. Αντίο στον Γιάννη Ιωαννίδη.

Posted by Stefanos Kasselakis on Wednesday, October 4, 2023

«Αντίο» από τον Νίκο Ανδρουλάκη

Σε δήλωσή του, ο πρέοδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρει: 

«Ο "ξανθός" του ελληνικού μπάσκετ δεν είναι πια κοντά μας. Ο Γιάννης Ιωαννίδης συνέδεσε το όνομα του με τις χρυσές στιγμές του αθλήματος κάνοντας ολόκληρες γενιές Ελλήνων να το αγαπήσουν. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Ανακοίνωση από το ΚΚΕ

«Ο Γιάννης Ιωαννίδης υπήρξε μια κορυφαία προσωπικότητα του ελληνικού μπάσκετ και συνολικά του αθλητισμού, που συνέδεσε το όνομά του με μεγάλες επιτυχίες ελληνικών ομάδων, ιδιαίτερα του 'Αρη της δεκαετίας του ‘80.

Με το αγωνιστικό του πνεύμα, το πάθος και τον "εκρηκτικό" του χαρακτήρα, ο "Ξανθός" άφησε το δικό του ανεξίτηλο αποτύπωμα στο χώρο του αθλητισμού και κυρίως της προπονητικής, καταφέρνοντας να γίνει ο προπονητής με τα περισσότερα πρωταθλήματα Ελλάδας στο μπάσκετ.

Το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του», αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για τον θάνατο του Γιάννη Ιωαννίδη.

Βρούτσης: Ο «ξανθός» δεν θα ξεχαστεί ποτέ

Ο Γιάννης Βρούτσης εξέφρασε μέσω social media τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του Γιάννη Ιωαννίδη, για τον οποίο τόνισε ότι «η παρακαταθήκη του ανυπολόγιστη» και πως «ο "ξανθός" δεν θα ξεχαστεί ποτέ».

Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού έγραψε στη σχετική ανάρτησή του:

«Η Ελλάδα θρηνεί τον Γιάννη Ιωαννίδη. Επί 6 δεκαετίες προσέφερε τα μέγιστα ως αθλητής, προπονητής και πολιτικός προϊστάμενος του αθλητισμού. Η θλίψη ανείπωτη, η παρακαταθήκη του ανυπολόγιστη. Ο "ξανθός" δεν θα ξεχαστεί ποτέ! Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Η Ελλάδα θρηνεί τον Γιάννη Ιωαννίδη🇬🇷 Επί 6 δεκαετίες προσέφερε τα μέγιστα ως αθλητής, προπονητής και πολιτικός...

Posted by Βρούτσης Ιωάννης on Wednesday, October 4, 2023

Δήλωση από τον Λευτέρη Αυγενάκη

Για το θάνατο του Γιάννη Ιωαννίδη ο νυν υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και πρώην υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, δήλωσε:

«Μία από τις πιο ιστορικές μορφές του ελληνικού μπάσκετ, ένας θρύλος του ελληνικού αθλητισμού, δεν βρίσκεται πια μαζί μας. Ο Γιάννης Ιωαννίδης, ως προπονητής, συνέδεσε το όνομά του με τον σπουδαίο Άρη της δεκαετίας του ’80, οδήγησε την ομάδα του Ολυμπιακού σε μεγάλες δόξες τη δεκαετία του ’90, ενώ, μεταξύ άλλων, διετέλεσε και προπονητής της "επίσημης αγαπημένης".

Πέραν της επιτυχημένης καριέρας του στους μπασκετικούς πάγκους, ο Γιάννης Ιωαννίδης υπήρξε επί σειρά ετών Βουλευτής με τη ΝΔ, ενώ κατείχε επί δύο έτη τη θέση του υφυπουργού Αθλητισμού. Συνυπήρξαμε στα έδρανα της Βουλής, με τις πορείες μας να έχουν κοινό παρονομαστή το καλό της αθλητικής μας οικογένειας.

Ο "Ξανθός", όπως επικράτησε να αποκαλείται στον μπασκετικό κόσμο, έγραψε τη δική του ιστορία και δικαίως ανήκει στο πάνθεον της ελληνικής καλαθοσφαίρισης, ενώ άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του και στην ελληνική πολιτική σκηνή.

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του».

Μπακογιάννης: «Ήταν ο ήρωας των παιδικών μας χρόνων»

Σε ανάρτησή του στο Twitter, o δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης επισημαίνει:

«Ο Γιάννης Ιωαννίδης ήταν ο ήρωας των παιδικών μας χρόνων. Αυτός που μας δίδαξε ότι μόνο οι ομάδες μπορούν να γεννήσουν θαύματα. Αυτός που μας έμαθε να πιστεύουμε σε αυτά. Ένας φίλος που του χρωστάμε πολλά. Καλό ταξίδι "Ξανθέ"».

Μώραλης: «Θα τον θυμόμαστε στον Πειραιά»

Ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, «αποχαιρέτησε» τον Γιάννη Ιωαννίδη, «τον προπονητή των μεγάλων επιτυχιών του Ολυμπιακού της δεκαετίας του ‘90», όπως ανέφερε σε δήλωσή του. 

Αναλυτικά:

«Με θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια του Γιάννη Ιωαννίδη. Υπήρξε μία από τις κορυφαίες μορφές του ελληνικού μπάσκετ, με πολλές επιτυχίες και τίτλους. Φυσικά στον Πειραιά θα τον θυμόμαστε ως τον προπονητή των μεγάλων επιτυχιών του Ολυμπιακού της δεκαετίας του ‘90.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης άφησε το δικό του ξεχωριστό αποτύπωμα στα παρκέ, αλλά και στην πολιτική την οποία υπηρέτησε με αξιοπρέπεια. Καλό ταξίδι στον "Ξανθό" του ελληνικού μπάσκετ. Συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διπλωματικοί «διάλογοι» και εθνική αλαλία
Διπλωματικοί «διάλογοι» και εθνική αλαλία

«Οι Έλληνες άκουσαν τρία διαφορετικά πράγματα από τρεις ηγέτες χωρών της ευρύτερης περιοχής της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Εκείνο που δεν άκουσαν ήταν κάποια ουσιαστική απάντηση της χώρας μας»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.