Πολιτικη & Οικονομια

Νέα επίθεση Κασσελάκη κατά κυβέρνησης για το στέγαστρο Καλατράβα: «Η παρακμή τελειώνει»

Ανακοίνωση και από το ΠΑΣΟΚ για το κλείσιμο του ΟΑΚΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το στέγαστρο Καλατράβα στο ΟΑΚΑ
Το στέγαστρο Καλατράβα στο ΟΑΚΑ © Unsplash

Μετά την υπόθεση Μπέου, νέα επίθεση από τα κόμματα κατά της κυβέρνησης για το κλείσιμο του ΟΑΚΑ λόγω προβλήματος στατικότητας στο στέγαστρο Καλατράβα

Μετά την κόντρα που ξεκίνησε για τη χειροδικία του Αχιλλέα Μπέου σε πολίτη, ο Στέφανος Κασσελάκης εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης, αυτή τη φορά με αφορμή το πρόβλημα στατικότητας στο στέγαστρο Καλατράβα.

«Η παρακμή τελειώνει. Θα είμαστε εδώ για να στηρίξουμε μια Σύγχρονη Ελλάδα», αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το κλείσιμο του ΟΑΚΑ.

Ο κ. Κασσελάκης αρχικά παραθέτει στο βίντεο απόσπασμα ομιλίας του πρωθυπουργού από το 2021 όπου «ανακοινώνει τη συντήρηση του στεγάστρου Καλατράβα». Τονίζει ότι «χθες το Ολυμπιακό Στάδιο έκλεισε λόγω στατικής ανεπάρκειας, δημιουργώντας μεγάλο πρόβλημα και στα ευρωπαϊκά παιχνίδια του Παναθηναϊκού».

«Στέγαστρο Καλατράβα. Το 2004, σύμβολο μιας χώρας που διοργάνωνε τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το 2023, σύμβολο μίας χώρας που καταρρέει σε όλα τα επίπεδα. Ενός κράτους που αφήνει όλα και όλους στη μοίρα τους», σχολιάζει ο κ. Κασσελάκης.

Και αναφέρει καταληκτικά: «Η παρακμή τελειώνει. Θα είμαστε εδώ για να στηρίξουμε μια σύγχρονη Ελλάδα».

Πάμε να δούμε τον πρωθυπουργό να ανακοινώνει τη συντήρηση του Στεγάστρου Καλατράβα. Ήταν 2021! Χθες το Ολυμπιακό Στάδιο...

Posted by Stefanos Kasselakis on Saturday, September 30, 2023

Ανακοίνωση και από το ΠΑΣΟΚ

Για το ίδιο ζήτημα, σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛαναφέρει ότι «το ΟΑΚΑ δεν πρέπει να έχει την τύχη των υπόλοιπων ολυμπιακών ακινήτων».

Σε κοινή τους δήλωση, ο Ανστάσιος Νικολαΐδης, βουλευτής Δράμας και υπεύθυνος Κ.Τ.Ε. Αθλητισμού, και ο Θανάσης Ζαννιάς, γραμματέας του τομέα Αθλητισμού του κόμματος κάνουν λόγο για «έλλειψη σχεδιασμού της κυβέρνησης» και «παταγώδη αποτυχία του επιτελικού κράτους», ζητώντας εξηγήσεις για το πώς φτάσαμε στο λουκέτο στο ΟΑΚΑ.

Επιπλέον, αναφέρονται και αυτοί στις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη το 2021, ζητώντας του να αναλάβει τις ευθύνες του και να δράσει για την αποκατάσταση του σταδίου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Το ΟΑΚΑ, η Ακρόπολη του Αθλητισμού, δεν πρέπει να έχει την τύχη των υπόλοιπων ολυμπιακών ακινήτων.

Δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε τη βαθιά μας ανησυχία και την έντονη δυσαρέσκεια για τις αρνητικές εξελίξεις στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.

Η ανακοίνωση σχετικά με τα αποτελέσματα της μελέτης για το πρόβλημα στατικής επάρκειας στο στέγαστρο αποτελεί σοβαρή απόδειξη αδιαφορίας και αμέλειας όσων είχαν την ευθύνη του Σταδίου τα τελευταία χρόνια και όφειλαν να δουλέψουν αποτελεσματικά ώστε να μην φτάσουμε στο σημείο αυτό.

Το γεγονός ότι το στάδιο έκλεισε για άγνωστο χρονικό διάστημα αποδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος, δημιουργώντας κατά συνέπεια μεγάλο ζήτημα στον προγραμματισμό αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Αυτό είναι ένα ακόμη παράδειγμα της έλλειψης σχεδιασμού της κυβέρνησης για τον Αθλητισμό.

Το ΟΑΚΑ, η Ακρόπολη του Αθλητισμού, δεν πρέπει να έχει την τύχη των υπόλοιπων Ολυμπιακών Ακινήτων, τα οποία σήμερα εντελώς παραμελημένα, είτε υπολειτουργούν είτε παραμένουν χρόνια υπό εγκατάλειψη.

Πρόκειται για μια ακόμη παταγώδη αποτυχία του «επιτελικού» κράτους, ένα ακόμη κατόρθωμα στη μακρά λίστα των «επιτυχιών» του. Αναμένουμε σαφείς εξηγήσεις από πλευράς κυβέρνησης για το πώς από το «όραμα» το 2021 για «ένα υπερσύγχρονο ΟΑΚΑ, υπερτοπικό πόλο αθλητικού, πολιτιστικού και τουριστικού προορισμού, με εθνική εμβέλεια», φτάσαμε σήμερα σε ένα σφραγισμένο με λουκέτο ΟΑΚΑ.

Στη σχετική παρουσίαση το καλοκαίρι του 2021 ο Πρωθυπουργός επαιρόταν ότι «το ΟΑΚΑ 2.0 θα είναι η ζωντανή διαφήμιση της Ελλάδας». Σήμερα, δύο χρονιά μετά, κανείς δεν θέλει να σκεφθεί τι θα συνέβαινε αν παρουσιαζόταν κάποιο πρόβλημα στη διάρκεια ενός αγώνα με 60.000 θεατές μέσα στο γήπεδο.

Καλούμε την Κυβέρνηση και προσωπικά τον Πρωθυπουργό να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δράσουν άμεσα για την αποκατάσταση του Σταδίου.

Πρέπει να ληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες για να επιτευχθεί το γρηγορότερο δυνατόν η επαναχρησιμοποίηση του ΟΑΚΑ από αθλητές και συλλόγους. Υπάρχουν πολλά αθλητικά σωματεία σε διαφορετικά αθλήματα που πληρώνουν για τη χρήση του και που θα παραμείνουν άστεγα για άγνωστο χρονικό διάστημα. Ως εκ τούτου, το Υπουργείο οφείλει να τους παρέχει προσωρινή στέγη σε άλλες εγκαταστάσεις.

Πέραν αυτού, είναι επιτακτική η ανάγκη να διεξαχθεί ενδελεχής έρευνα για τον τρόπο διαχείρισης του συνόλου των αθλητικών εγκαταστάσεων στη χώρα μας, προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοιες καταστάσεις στο μέλλον. Η κυβέρνηση οφείλει επίσης να παρουσιάσει αναλυτικό σχεδιασμό για την διάσωση όσων ολυμπιακών εγκαταστάσεων έχουν αφεθεί στη τύχη τους. Οι πολίτες αξίζουν ασφαλείς και λειτουργικές αθλητικές εγκαταστάσεις.

Το ΠΑΣΟΚ το 1982 ολοκλήρωσε και ανάπτυξε τις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις στο ΟΑΚΑ, τις προσάρμοσε για τις ανάγκες του «Αθήνα 2004» και σήμερα το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής μπαίνει πάλι μπροστά για να στηρίξει τον δημόσιο χαρακτήρα τους, με βαθιά πίστη πως ο αθλητισμός είναι κοινωνικό αγαθό».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ευρωεκλογές 2024 - Μαρινίκη Θεοδώρου: Συνέντευξη με την υποψήφια του ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής
Μαρινίκη Θεοδώρου: Μία υποψήφια ευρωβουλευτής με πτυχίο… στην Ευρωβουλή

Ψάξαμε πολύ αλλά βρήκαμε και μιλήσαμε με τη μοναδική υποψήφια ευρωβουλευτή με μεταπτυχιακό σε αυτό που καλείται να υπηρετήσει: στην Ευρωπαϊκή Διακυβέρνηση.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY